enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:36 Savaş Gölgesinde Ramazan Bayramı
08:46 Türkiye’de her yıl yaklaşık bin 500 bebek Down sendromu ile doğuyor
08:17 Turizme savaş darbesi
07:31 İzgaz’dan o iddiaya yanıt: Mühürlenen sayacı kullandığı için…
07:12 Hollanda’dan Mektup Var…Dünyanın Kahpeliği: Adalet Güçlüye Var, Zayıfa Yok!
07:10 Evlilik ve boşanma konutun kaderini değiştiriyor: Hane dönüşümü dönemi
00:58 İran koridorlarının en stratejik ismi, nükleer dosyaların mimarı Ali Laricani kimdir?
00:42 İran Neden Zayıfladı Ama Yenilmedi?
00:41 İstiklal Marşı Siyaseti: Milli Menfaat ve Muhalefet
00:41 ABD Başkanı Donald Trump yönetimi, İran’ı hedef alan saldırılarının şu ana kadar 12 milyar dolara mal olduğunu kaydetti…
00:28 Kürşad Zorlu, “Türkiye güçlü olursa Azerbaycan elbette güçlü olur”
00:10 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Bölgesel fırtınaların ortasında savrulan ülkeler tarih sahnesinde iz bırakmaz”
00:08 Made in EU Nedir?
00:06 Ömer Çelik: İHA/SİHA kabiliyetlerimizi geliştirmemiz beka meselesidir
11:01 ABD Başkanı Trump, İran saldırıları nedeniyle Çin ziyaretini erteledi
10:31 Yarın Hollanda’da yapılacak Belediye Meclisi Seçimlerinde Kime oy Vermeliyiz?
09:46 Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Çanakkale Zaferi eşsiz bir destandır”
23:06 (UHA) Uluslararası Haber Ajansı Ankara Temsilcisi Gazeteci Veysel Kavrayan’dan Vali Aktaş’a Ziyaret
22:24 ‘İmamoğlu çıkar amaçlı suç örgütü’ davasında ‘salon düzeni’ krizi
22:11 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Ankara ile Bağdat ve Şam’ın, Kudüs ile Gazze’nin kaderi aynı ortak paydada birleşmektedir”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Turizmde hangi sorunlar yaşanıyor, 2024’ten ne bekleniyor?

Turizmde hangi sorunlar yaşanıyor, 2024’ten ne bekleniyor?
27.11.2023
A+
A-

Resort Kongresinde turizm profesyonellerinin katılımıyla yapılan anket çalışması, sektörün yaşadığı sorunlara ışık tuttu, beklentileri ortaya çıkardı.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

TÜHA Haber’in ‘GüncelTurizm.com’a dayandırdığı habere göre, Bu yıl 13. kez Antalya‘da düzenlenen Resort Turizm Kongresinde yüzlerce turizmcinin katılımıyla yapılan anket, sektörün içinde bulunduğu duruma ve 2024 beklentilerine ilişkin önemli verilerin ortaya çıkmasını sağladı.

Katılımcıların yüzde 28’i 2023 yılında turizm hareketlerinin 2022’nin yüzde 10 üzerinde seyrettiğini söylerken, yüzde 37’si 2024’te turizm hareketlerinin yüzde 5-10 banında artacağını tahmin etti.

Ayrıca katılımcılar 2023’te en fazla sıkıntı yaşanan konunun yüzde 62 ile yükselen maliyetler olduğunu belirtti.

2024 yılı turizm sektörü için en büyük iki riskin enflasyon ve kalifiye personel sıkıntısı olduğunu kaydeden turizm profesyonelleri Avrupa pazarının yüzde 10-15 bandında büyüyeceğini tahmin ediyor.

BDT pazarlarının 2024’te aynı seviyede kalacağı belirtilirken kazanırken iç pazarda ise kontenjanların büyük oranda aynı kalacağı ve yüzde 10-15 seviyesinde artacağı görüşleri ağırlık kazandı.

Ankete katılanların yüzde 46’sı ise kredi kullanamadığını bildirdi.

Türkiye’de turizmin öncelikli ihtiyacının kişi başı turizm gelirinin artırılması olduğunu belirten turizmciler, erken rezervasyon oranlarının artacağını öngörüyor.

Ayrıca katılımların yüzde 42’si ‘online booking’ sistemi ile satışların yüzde 5 ile 10 arasında artacağı tahmininde bulundu.

Katılımcıların yüzde 45’i tek yetkililiğin kalkması gerektiği görüşünü bildirirken, yüzde 48’i Kültür ve Turizm Bakanlığının 12 ay turizm hareketlerinin sürdürülmesine katkı sağlayacak turizm çeşitlerine destek sağlaması gerektiğini belirtti.

İşte turizm profesyonellerinin katılımıyla yapılan anketin tamamı:

















Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.