enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:09 Nevşehir Kültür Yolu Festivali dokuz gün boyunca kültür, sanat ve tarih dolu etkinliklerle adeta bir açık hava sahnesine dönüşüyor
08:37 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nda projelerin ayrıntılarını açıkladı
08:02 Orman Genel Müdürlüğü (OGM), “Yangın yönetim uçağı OTAĞ’ı 2025’te 246 saat uçarak 206 orman yangınını haritaladı”
07:33 Belirsizlikler Çağında BRICS+ ve Yeni Küresel Düzen
07:23 Analist Tuğçe TECİMER: “Barış Sürecinde Tarafsız Diplomasi Adımı: Abu Dabi Görüşmesi” 
07:17 Washington Fas’ın Batı Sahra üzerindeki egemenliğini desteklediğini açıkladı
07:12 AK Parti MKYK Üyesi ve Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar Açıkladı: Piyasalar Altüst Olabilir
07:10 Kamu işçisinin zam oranı belli oldu
07:10 Perspektif: Türkye’nin Balkanlardaki Yeni İşbirliği Girişi: Balkan Barış Platformu
07:00 Türkiye’nin en önemli sanayi ve ticaret merkezlerinden Gaziantep Sanayisinde Tehlike Çanları Çalıyor!
06:49 DMM: ‘400 akademisyen usulsüz şekilde atandı’ iddiası doğru değildir
00:49 İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) bağlı İSFALT ve İETT’deki ihaleler soruşturmasında, özaltına alınan 25 şüpheliden 5’i tutuklandı
00:05 Kocaeli merkezli Bifet firmasının ürettiği Salamda domuz eti, kıymada kanatlı eti çıktı
00:02 Portekiz kulübünün sportif direktörü Mario Branco, Kerem Aktürkoğlu için ilk etapta 30 milyon Euro istedi.
23:39 Kaynaklar: Trump, Azerbaycan ve bazı Orta Asya ülkelerini İbrahim Anlaşmaları’na dahil etmek istiyor
23:30 Antalya Büyükşehir Belediyesine yönelik rüşvet ve yolsuzluk soruşturması kapsamında 1 kişi daha tutuklandı
22:32 Arabulucular İsrail’den “ pek de güven verici olmayan” sözlü bir yanıt aldıklarını bildirdiler
22:13 Gazze’de İsrail ateşi sonucu 12’si yardım bekleyen olmak üzere 22 kişi öldü
22:02 14 ilde DEAŞ operasyonu: 26 gözaltı
21:51 Türkiye’den Suriye’ye ilk doğal gaz akışı başladı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Tunus’ta göçmen botu battı: En az 41 ölü

Tunus’ta göçmen botu battı: En az 41 ölü
18.04.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Avrupa’ya gitmek isteyen göçmenlerin bulunduğu bot Tunus açıklarında battı, biri çocuk en az 41 göçmenin hayatını kaybettiği bildirildi.

(TÜHA) TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı‘nın ‘Deutsche Welle‘den aktardığı AFP’nin haberine göre, Birleşmiş Milleter Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) ve Uluslararası Göç Örgütü’nün (IOM) verdiği bilgilere göre, Avrupa’ya gitmek isteyen göçmenleri taşıyan bir botun Tunus açıklarında batması sonucu biri çocuk en az 41 kişi hayatını kaybetti.

Hayatını kaybeden göçmenlerin çoğunun Afrika’nın güneyindeki ülkelerin vatandaşları olduğu belirtildi. Tunus sahil güvenlik birimlerinin müdahalesi sonucu, botta bulunan üç göçmenin ise sağ kurtarıldığı ifade edildi.

Tunus’un Sfax kentindeki sahil güvenlik ekiplerince yapılan açıklamada botun batması sonucu en az 20 kişini hayatını kaybettiği, 17 kişinin ise kayıp olduğu bilgisi verilmişti. Kötü hava koşulları nedeniyle ara verilen arama-kurtarma çalışmalarına cumartesi günü devam edilmesi bekleniyor.

BMMYK ve IOM’in verdiği bilgilere göre, Tunus-Avrupa rotası tehlikelerine rağmen rağbet görmeye devam ediyor. Kuruluşlar, geçen yıla göre Avrupa’ya bu rotayı kullanarak gelmek isteyenlerin sayısının üç kat arttığını açıkladı.

BM’nin verilerine göre, yılın başından bu yana Akdeniz’den en az 290 göçmen hayatını kaybetti. 2020 yılında Akdeniz’den Avrupa’ya geçmek isterken hayatını kaybeden göçmenlerin sayısının da bin 200 olduğu açıklanmıştı.

Ali Erbaş: Mümkün olduğunca evlerinizi mescit haline getirin

***

Neden https://www.turkuazhaberajansi.com?

Bağımsız bir haber ajansı olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir ajans gazeteciliğini hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün https://www.turkuazhaberajansi.com’a Abone Ol.

https://www.turkuazhaberajansi.com; seninle güçlü, seninle özgür!

[TÜHA Haber Ajansı, 18 Nisan 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.