enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
23:31 Devlet Bahçeli, “Uluslararası toplum, ABD-İsrail ortak yapımı cinayet ve yıkım politikasına sonuna kadar direniş göstermesi gerekiyor”
22:55 Cumhurbaşkanı Erdoğan, yarın dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST’e katılacağını duyurdu.
22:23 “Fenerbahçe’ye giderek hata yaptım”
22:15 Trendyol 1. Lig’in 6. haftası yarın oynanacak maçlarla başlayacak.
12:10 Dünkü ve Bugünkü Türkiye!
07:55 İsrail’in Sınır Tanımazlığında Yeni Boyut: Katar Saldırısı
07:49 Büyükelçi Fatma Ceren Yazgan, Karanlığı dağıtan, yol gösteren, ışık saçan, derin bilgisiyle sözüne güvenilen bir “GURU”dur…
07:44 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Terörsüz Türkiye” mektubları şehit ailelerine ulaştırılıyor…
07:38 CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Kanko, “AK Parti’nin Çarpık Ekonomi Politikaları Gençlerin Geleceğini Çaldı!”
07:35 İsrail’in Gazze’de sürdürdüğü soykırım ve saldırganlık yalnızca Filistin’le sınırlı kalmamış, Tahran, Beyrut, Şam ve Sana’ya yönelik hamlelerle bölgesel bir boyut kazanmıştı.
07:34 Gazze’ye kara harekâtı: İsrail’in hedefleri ve riskler
07:08 AB’den İsrail’e yaptırım hamlesi
07:06 TBMM’de Tarihi Soru: Terörsüz Türkiye Gerçekten Mümkün Mü?
07:01 Moskova Crocus Fuarı’nda Türk firmalarına büyük ilgi
23:11 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, “Bu yeni yerleşke, geçmişin tecrübesiyle geleceğin ufkunu birleştirecektir”
22:58 TBMM Başkanı Kurtulmuş, Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu’nun 10. toplantısında konuştu
09:50 Türkiye’deki sinema salonlarında bu hafta korku ve gerilimden komediye, aksiyondan animasyona 9 film vizyona girecek.
07:58 Tarihi ve kültürel bir mirasın peşinde: Türk-İslam Arkeolojisi
07:33 Türkiye’nin demokrasi performansı, uluslararası endekslerde belirgin bir gerileme sergiledi…
07:25 Son Düzlük ve PYD/YPG/SDG Üzerinden Ayak Oyunları
TÜMÜNÜ GÖSTER →

TUI Türkiye’ye seyahat uyarısının kaldırılmasını istiyor

TUI Türkiye’ye seyahat uyarısının kaldırılmasını istiyor
26.07.2020
A+
A-

TÜHA HABER / Avrupa’nın en büyük turizm şirketi TUI Alman hükümetinden Türkiye’ye yönelik seyahat uyarısını kaldırmasını istedi.

Mustafa Kemal ATATÜRK

(TÜHA) Türkuaz Haber Ajansı’nın (dpa / EC, ETO)’ye dayandırdığı habere göre, Avrupa’nın en büyük turizm şirketi TUI, Alman hükümetinden Türkiye’ye yönelik seyahat uyarısını kaldırmasını istedi. TUI Yönetim Kurulu Başkanı Fritz Joussen Rheinische Post gazetesine yaptığı açıklamada Türkiye’deki tatil yörelerinin seyahat uyarısından muaf tutulması gerektiğini söyledi.

Joussen “Pragmatik bir yaklaşımdan yanayız. Akdeniz’deki Türk rivierası yüksek bir güvenlik ve kalite standardına sahipken Almanya’nın da bir pilot projeyle buralara yönelik uyarıyı kaldırması gerekir” diye konuştu. Joussen seyahat uyarısının kentlere değil tatil beldelerine yönelik olarak kaldırılmasından söz ettiğini ifade etti.

Spanien Mallorca | Tui Logo an der Platja de Muro

Alman işadamı, turistlerin başlıca uğrak yerlerinden olan İspanya’nın Mallorca adasına yönelik seyahat kısıtlamalarının da adım adım kaldırıldığını hatırlattı. Joussen “Mallorca’ya seyahatler de daha İspanya genelinde hayata geçmeden önce turizm sektöründe birkaç bin turistle bir pilot proje olarak başlatılmıştı” diye konuştu.

Berlin ve Hannover’de iki merkezi bulunan TUI 2019 yılı rakamlarına göre 71 binden fazla çalışanı, 21 milyondan fazla müşterisi, 150 uçak, 411 otel, 18 yolcu gemisi ile Avrupa’nın en büyük turizm şirketi.

Hükümetin turizm sorumlusu ne demişti?

Alman hükümetinin turizm sorumlusu Thomas Bareiß hafta içinde yaptığı açıklamada Almanya’nın Türkiye’ye yönelik seyahat uyarısının adım adım kaldırabileceğini söylemişti. Bayern 2 radyo kanalına mülakat veren Bareiß, “Ege Bölgesi, İzmir, Antalya ya da Bodrum gibi yerlerde enfeksiyon oranlarının düşük olması halinde, adım adım açmamız gerekir” demişti.

Bareiß, koronavirüs vaka sayılarının düşük kalması halinde hükümetin “daha uzun süreli seyahat uyarılarında bulunması için de bir gerek olmayacağını” ifade etmişti.

[TÜHA Haber Ajansı, 26 Temmuz 2020]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.