enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:06 MİT ve Emniyet’ten “casusluk” operasyonu: 6 gözaltı
00:05 Türkiye’nin bölünmüş yol ağı 30 bin kilometreye ulaştı
00:04 Bakan Göktaş’tan İBB kreşindeki iddialara ilişkin açıklama
00:04 Irak’ta ABD’nin karşı çıktığı Nuri Maliki kimdir?
00:04 Akif Çağatay Kılıç: İran ekseninde gerilimin çözülmesi için çabalarımız devam edecek
00:03 Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanan Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı sonrası bildiri yayınlandı…
00:03 Tokat’ın Niksar ilçesinde araç muayenesinde kredi kartı komisyonu yasal bulunmadı
00:02 Terörsüz Türkiye ve Bölge Hedefinin Geleceği
00:02 Davos’ta geç gelen itiraf
00:01 “Gaziantep’in Genç Yıldızları Ödül Töreni”nden notlar!
00:01 İran Dışişleri Bakanı Arakçi, Steve Witkoff ile temas kurmadığını söyledi.
00:01 ABD’nin Güney Kafkasya Stratejisi: Zengezur, Enerji Hatları ve Bölgesel Güç Dengeleri
00:00 Yazar Peren Birsaygılı Mut: Suriye Devrimi’nin Filistin davası açısından taşıdığı tarihsel ve stratejik önemi
00:00 TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency’ndan ‘Körfez Haberleri…
15:08 Hollanda Türklerinin övgü kaynağı olan kuzey Hollanda Emniyet Müdürü: Hamit KARAKUŞ
10:54 Zorbalık üstüne zorbalık!
00:05 Hataylı çocuklara Karadeniz’de unutulmaz ara tatil deneyimi
00:05 40 Yıllık dostluğun yaratıcısı Türk kahvesi dünyanın dört bir yanında görücüye çıktı
00:04 Ahmet Efendi Mescidi, Kocaeli Büyükşehir’le hayat buldu
00:03 Şifa, Tat ve Bereket: Kuru Üzümün Türk Mutfağındaki Yolculuğu
TÜMÜNÜ GÖSTER →

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency’ndan ‘Körfez Haberleri…

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency’ndan ‘Körfez Haberleri…
29.01.2026
A+
A-

* TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency’ndan Gazeteci Ataner YÜCE, dünyaca en ünlü günlük Arapça gazetesi sayılan ve farklı dört kıtada bulunan 12 şehirde aynı anda basılan Şarkul Avsat gazetesi’den ‘Körfez Haberleri’ni siz değerli okurlar için derledi. 

* İşte detayı!…

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

Ataner YÜCE - (TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı

Gazeteci* Ataner YÜCE

ANKARA, 29 OCAK 2026

***Veliaht Prens Muhammed bin Selman, Hillary Clinton’la Riyad’da görüştü

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ile eski ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton (SPA)
Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ile eski ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton (SPA)

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, Çarşamba günü eski ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton’u kabul etti.

Prens Muhammed bin Selman, eski ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton’u El-Yemame Sarayı’ndaki ofisinde kabul etti.

Clinton, 26–28 Ocak tarihlerinde Riyad’da düzenlenen 5. “Gayrimenkulün Geleceği” forumunda ana konuşmacı olarak yer aldı. Forum, “Ufuklar Genişliyor, Gayrimenkuller Büyüyor” sloganıyla gerçekleştirildi. Foruma hem yerel hem de uluslararası katılımcılar yoğun ilgi gösterdi.

***Suudi Arabistan Enformasyon Bakanı: Krallık, Tahnun bin Zayed’i ağırlamayı reddetmedi

Suudi Arabistan Enformasyon Bakanı Selman el-Dusari (Şarku’l Avsat)
Suudi Arabistan Enformasyon Bakanı Selman el-Dusari (Şarku’l Avsat)

Suudi Arabistan Enformasyon Bakanı Selman el-Dusari, dün yaptığı açıklamada ülkesinin Abu Dabi Veliaht Yardımcısı ve Ulusal Güvenlik Danışmanı Şeyh Tahnun bin Zayed el-Nahyan’ı ağırlamayı reddettiği iddialarını yalanladı.

Dusari, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımda, “Suudi Arabistan’ın Şeyh Tahnun bin Zayed’i ağırlamayı reddettiği yönündeki haberler doğru değildir” ifadelerini kullandı.

Bakan Dusari ayrıca, Şeyh Tahnun bin Zayed’in izin almadan istediği zaman Suudi Arabistan’a gelebileceğini, buranın onun evi olduğunu ve krallığın liderlerinin de onun ailesi gibi olduğunu vurguladı.

***Suudi Arabistan: İran’a karşı askeri faaliyetlerde hava sahamızı kullandırmayız

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ile İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan (SPA)
Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ile İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan (SPA)

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman bin Abdülaziz, Riyad’ın Tahran’ın egemenliğine saygı ilkesine bağlı olduğunu vurgulayarak, Krallığın hava sahası ya da topraklarının, yönü ne olursa olsun İran’a karşı herhangi bir askerî faaliyette veya saldırıda kullanılmasına izin vermeyeceğini belirtti.

Veliaht Prens, salı günü İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan’dan aldığı telefon görüşmesinde, anlaşmazlıkların diyalog yoluyla çözümüne yönelik her türlü çabayı desteklediklerini, bunun bölgesel güvenlik ve istikrara katkı sağlayacağını ifade etti.

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan ise görüşmenin başında ülkesindeki son gelişmeler hakkında bilgi vererek, hükümetinin bu kapsamda yürüttüğü çalışmaları ve nükleer dosyaya ilişkin müzakerelerdeki son durumu aktardı.

Pezeşkiyan, Suudi Arabistan’ın İran’ın egemenliğine ve toprak bütünlüğüne saygı yönündeki tutarlı tutumuna teşekkür ederken, Veliaht Prens’in bölgenin güvenliği ve istikrarı için yürüttüğü çaba ve girişimlere de takdirini dile getirdi.

*** Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı ve Filistin Başbakanı Gazze’deki gelişmeleri görüştü

Prens Faysal bin Farhan, dün Davos'ta Dr. Muhammed Mustafa ile yaptığı görüşmede (Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığı)
Prens Faysal bin Farhan,  Davos’ta Dr. Muhammed Mustafa ile yaptığı görüşmede (Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığı)

Faysal bin Ferhan, Abdulati ve Van Weil ile bölgesel gelişmeler hakkında görüştü

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Prens Faysal bin Ferhan, Gazze Şeridi’ndeki gelişmeleri ve bunlara yönelik çabaları görüşmek üzere Filistin Başbakanı Muhammed Mustafa ile bir araya geldi.

Görüşme, İsviçre’nin Davos kentinde düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu’nun 2026 Yıllık Toplantısı’nın oturum aralarında gerçekleşti ve ikili ilişkiler gözden geçirilerek, ortak iş birliği alanları ele alındı.

Öte yandan, Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Mısırlı mevkidaşı Dr. Bedr Abdulati ile bir araya gelerek bölgedeki son gelişmeleri ve ortak ilgi alanlarına giren bir dizi konuyu görüştü.

asdfe
Prens Faysal bin Ferhan ile Dr. Bedr Abdulati’nin önceki gün Davos’ta gerçekleştirdiği görüşmeden (Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığı)

Prens Faisal bin Ferhan ayrıca, Hollanda Dışişleri Bakanı David van Welhole ile iki ülke arasındaki ikili ilişkileri ve bu ilişkileri çeşitli alanlarda güçlendirme ve geliştirme yollarını gözden geçirdi. Ayrıca, en önemli bölgesel ve uluslararası konulardaki son gelişmeleri ve bu konularda yapılan çalışmaları da ele aldılar.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.