enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
21:46 ABD merkezli İran İnsan Hakları Aktivistleri Haber Ajansı (HRANA), “İran’daki eylemlerde ölenlerin sayısı 5 bin 2’ye yükseldi”
21:24 Meteorolojiye göre İzmir’de yağış alarmı sürüyor
16:48 Türk Kızılay’ın Gazze’ye gönderilmek üzere hazırladığı, 20. “İyilik Gemisi”, Mersin’den yola çıktı…
15:23 Televizyonun görsel dili TRT Akademi’de şekilleniyor
14:49 Hafta sonu ülke genelinde hava nasıl olacak?
14:21 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “bilirkişilik başvuru süresini 16 Şubat’a kadar uzattık”
14:06 Türkiye’nin Stratejik Ekseni ve İstikbal Programı için Düşünceler…
13:20 İnsanlar arasındaki iletişimin özü sevgi ve saygıya dayanmaktadır.
00:32 Hollanda’da kur’an yakmaya yargıçlar bile “Mübah” diyor…
21:51 Ege’de Sağanak Felaketi: Sel Değil, İhmal Taştı
21:21 Türkiye Yelken Ligi Techno 293 Sınıfı 2. Ayak Yarışları Foça’da Düzenleniyor
21:00 TBMM Başkanı Kurtulmuş: “İran kendi sorunlarını çözebilecek büyük bir tarihi müktesebata sahiptir”
20:19 Emekli Sandığı kapsamında emekli, malul, vazife malulü, dul veya yetim aylığı alan vatandaşlar zam farkları yarın
20:05 İletişim Başkanı Duran: Türkiye potansiyelini gerçeğe dönüştüren bir ülke konumuna ulaştı
19:52 Bakan Fidan: Alanda kavga artık müzakere masasına taşındı
19:41 Meteoroloji’den kuvvetli kar yağışı uyarısı
19:30 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pezeşkiyan ile görüştü
19:07 Nizip Ticaret Odası (NTO) Başkanı Özyurt: “Faiz Kararı Tek Başına Değil, Ticari Kredi Koşulları Belirleyici”
17:50 İran Devrim Muhafızları Ordusu (DMO): ABD ve İsrail’i herhangi bir yanlış hesap yapmalarına karşı uyarıyoruz
17:37 Rapor: Trump ile yapılacak anlaşma, ABD’ye Grönland’ın bazı bölgelerini kontrol etme hakkı verebilir
TÜMÜNÜ GÖSTER →

TSK terörle mücadelede tempoyu artıracak

TSK terörle mücadelede tempoyu artıracak
09.12.2020
A+
A-

TÜHA HABER / Son dönemdeki operasyonlarıyla terör örgütüne büyük darbe vuran TSK, kurulan 30’dan fazla yeni komando bölüğüyle terörle mücadeledeki tempoyu artıracak.

Türkiye’nin birlik ve bütünlüğünün yanı sıra halkın huzur ve güvenliği için kahramanca görev yapan Mehmetçik, vatan topraklarını, mavi vatanı ve gökyüzünü korumaya devam ediyor.

Söz konusu faaliyetleri kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları doğrultusunda 5 önemli operasyonu aynı anda yürüten TSK’da yapılan tatbikatlar da dahil Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri unsurlarının tamamına yakını sahada görev almaya devam ediyor.

Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı ve Barış Pınarı Harekat bölgelerindeki gerek normalleşme gerekse terörle mücadele faaliyetlerini sürdüren Mehmetçik, Irak’ın kuzeyindeki teröristle mücadele harekatlarını da kararlılıkla icra ediyor.

Bunların yanı sıra İdlib’de uluslararası anlaşma ve mutabakatlar kapsamında görev yapan TSK, Libya Hükümeti’nin daveti üzerine de Libya’da askeri eğitim ve danışmanlık hizmeti veriyor. TSK, bununla birlikte Doğu Akdeniz’deki faaliyetlerini de sürdürüyor.

Pençe operasyonlarıyla teröristlerin inlerine giriliyor

Tüm bu yoğun faaliyetlerin yanında Türk Silahlı Kuvvetlerinin Irak’ın kuzeyindeki terör hedeflerine operasyonları da kararlılıkla devam ediyor.

Irak’ın kuzeyindeki terör hedeflerine karşı Pençe-1, Pençe-2, Pençe-3 operasyonları devam ederken Pençe-Kaplan Operasyonu ile Mehmetçik bir kez daha teröristlerin inlerine girmeyi sürdürüyor.

Tempo daha da artacak

Milli Savunma Bakanlığı, terörle mücadelenin kararlıkla devam ettiği dönemde yeni bir uygulamayı da hayata geçirdi.

Bu kapsamda Türk Silahlı Kuvvetlerinde 30’dan fazla yeni komando bölüğü oluşturuldu.

Sözleşmeli personelden oluşan yeni komando bölükleri, yoğun eğitimden geçirildi. Ayrıca, yeni bölüklerin kurulması için de çalışmaların devam ettiği öğrenildi.

Son dönemde yapılan operasyonlara terör örgütüne büyük darbe vuran TSK, yeni komando bölükleriyle birlikte hudut güvenliği ve terörle mücadelede tempoyu daha da artıracak.

[TÜHA Haber Ajansı, 09 Aralık 2020]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.