enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
13:12 Küresel Gazeteciler Konseyi’nden (KGK) Londra’da diplomasi turu 
11:26 İletişim Başkanı Duran, “Bağımlılık konusunda medya kuruluşlarına, habercilere, dizi ve film yapımcılarına ciddi sorumluluklar düşüyor”
10:53 MSB kaynakları: TSK’nın Barış Pınarı’ndaki bölgelerden çekildiği yönündeki haberler doğru değil
00:55 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ata yurdumuz Orta Asya’nın refahına gerekli katkıyı yapmada kararlıyız”
00:52 Kocaeli Ticaret Odası’dan: İşletmelerin Hibe ve Fonlara Erişimini kolaylaştırma
00:47 Türkçe düşünür, Türkçe rüya görürüz Türkçe yazar okuruz, ama, Türkçeyi bilmeyen okumuşlarız !!!
00:43 Hollanda’da Türkish Professional Network (Türk Profesyoneller Ağı) Dikkat Çekiyor: Direksiyonda yine kadınlar var!
00:42 Suriye Türkiye’de iç siyasi dengelere nasıl yansıyor?
00:21 Suriye Türkiye’de iç siyasi dengelere nasıl yansıyor?
00:20 İlklerin Adı: Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi
14:41 Türkiye’de 15 yaş altına sosyal medya yasağı geliyor
00:11 Avrupa’da ABD’siz savunmanın formülü: Avrupai NATO
00:06 MİT ve Emniyet’ten “casusluk” operasyonu: 6 gözaltı
00:05 Türkiye’nin bölünmüş yol ağı 30 bin kilometreye ulaştı
00:04 Bakan Göktaş’tan İBB kreşindeki iddialara ilişkin açıklama
00:04 Irak’ta ABD’nin karşı çıktığı Nuri Maliki kimdir?
00:04 Akif Çağatay Kılıç: İran ekseninde gerilimin çözülmesi için çabalarımız devam edecek
00:03 Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanan Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı sonrası bildiri yayınlandı…
00:03 Tokat’ın Niksar ilçesinde araç muayenesinde kredi kartı komisyonu yasal bulunmadı
00:02 Terörsüz Türkiye ve Bölge Hedefinin Geleceği
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Trump’tan G7’yi “formatlama” girişimi

Trump’tan G7’yi “formatlama” girişimi
01.06.2020
A+
A-

TÜHA HABER / ABD Başkanı Trump, G7 zirvesini Eylül ayına ertelemeyi düşündüğünü açıkladı. Trump, ayrıca zirvenin formatında da değişikliğe gidilebileceğini belirterek, dört ülkeyi daha zirveye davet etmek istediğini kaydetti. 

(TÜHA) Türkuaz Haber Ajansı’nın Deutsche Welle Türkçe’ye (DW) dayandırdığı habere göre, ABD Başkanı Donald Trump, Washington’da düzenlemeyi planladığı G7 Zirvesi’ni erteleme kararı aldığını açıkladı. Başkan Trump, “G7 bana dünyada olup biteni tam anlamıyla temsil ediyormuş gibi gelmiyor” ifadesini kullandı. Zirveye katılan ülkeler grubunun “miadını doldurduğunu” ifade eden ABD Başkanı, Eylül ayında düzenlenebilecek zirveye Rusya, Güney Kore, Avustralya ve Hindistan’ı da davet etmek istediğini söyledi.

Birlemiş Milletler Genel Kurulu’ndan önce veya sonrası için planlanabilecek zirveyi “G-10” ya da “G-11” şeklinde tanımlayan Trump, davet etmeyi planladığı bu dört ülkenin liderleriyle konuyu ana hatlarıyla konuştuğunu da dile getirdi.

G7 ülkeleri ABD’nin yanı sıra, Almanya, Fransa, Birleşik Krallık, Japonya, İtalya ve Kanada’dan oluşuyor.

Avustralya Trump’ın fikrine sıcak bakıyor

Donald Trump’ın G7 oluşumuna dört ülkeyi ilave etme fikrine, bu ülkeler arasında bulunan Avustralya’dan olumlu yanıt geldi. Avustralya hükümet sözcülüğünden yapılan açıklamada, konunun daha önce Avustralya Başbakanı Scott Morrison ile ABD’li yetkililer arasında görüşüldüğü belirtilerek, “Benzer öncelikleri olan ülkeler arasında uluslararası iş birliğini güçlendirmek, küresel sorunların daha önce hiç görülmediği kadar büyük olduğu bu dönemde çok değerli olacaktır” denildi.

Trump tarafından adı zikredilen ülkelerden Güney Kore’de ise hükümete yakın kaynaklar, yönetimin konuyu ABD ile görüşeceğini bildirdi.

Merkel daveti geri çevirmişti

Bu yıl ABD’nin ev sahipliğinde Haziran ayında düzenlenmesi planlanan zirve, pandemi nedeniyle Mart ayında iptal edilmiş, toplantının video konferans yoluyla gerçekleştirileceği bildirilmişti.

Ancak Trump, 20 Mayıs’ta sürpriz bir biçimde liderleri fiziki anlamda bir araya getirecek bir zirve düzenlemeyi düşündüğünü açıklamıştı. Almanya Başbakanı Angela Merkel ise Cumartesi günü, bir hükümet sözcüsü aracılığıyla pandamı nedeniyle Trump’ın davetini kabul edemeyeceğini ve Washington’a seyahat etmeyi düşünmediğini açıklamıştı.

[TÜHA Haber Ajansı, 1 Haziran 2020] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.