enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
15:08 Hollanda Türklerinin övgü kaynağı olan kuzey Hollanda Emniyet Müdürü: Hamit KARAKUŞ
10:54 Zorbalık üstüne zorbalık!
00:05 Hataylı çocuklara Karadeniz’de unutulmaz ara tatil deneyimi
00:05 40 Yıllık dostluğun yaratıcısı Türk kahvesi dünyanın dört bir yanında görücüye çıktı
00:04 Ahmet Efendi Mescidi, Kocaeli Büyükşehir’le hayat buldu
00:03 Şifa, Tat ve Bereket: Kuru Üzümün Türk Mutfağındaki Yolculuğu
00:02 Gazze’de Ateşkesten Sonra Derinleşen Sessizlik “Gazze’de Her Şey En Ağır Haliyle Devam Ediyor”
00:01 Türkiye ile mücadele eden herkes kaybeder…
00:00 AB Kapısı Letonya’dan Geçiyor: Oturum İzni Almanın Şartları Neler?
09:17 Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, (TCMB) ocak ayına ilişkin “Sektörel Enflasyon Beklentileri” verilerini değerlendirdi.
07:44 Dışişleri Bakanı Fidan, bugün Türkiye’yi ziyaret edecek Fransız mevkidaşıyla güncel uluslararası gelişmeleri görüşecek
07:25 Geçmişten Günümüze Dışişleri Bakanlarımız | Yusuf Kemal Tengirşenk
07:21 2026 Kültür Yolu rotası belli oldu: 26 şehirde kültür sanat şöleni yaşanacak
07:18 Kocaeli Kuzuyayla’da kar keyfi kış masalına dönüştü
07:02 Katil, soykırımcı İsrail yıktı, Kocaeli Büyükşehir Gazze’ye 2 bin kişilik çadır cami kurdu…
00:50 Çelik: PKK tüm uzantılarını feshetmeli
00:32 Türk savunma sanayisi, İnsansız hava araçlarında (İHA/SİHA) elde ettiği küresel başarıyı denizlere taşıdı
00:26 Türkiye’de Bölgesel Tehdit ve Savunma Sanayi Politikası
00:22 İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Bekayi, gündeme dair açıklamalarda bulundu
00:17 Şark Fatihi ve Yetimlerin Babası: Kazım Karabekir
TÜMÜNÜ GÖSTER →

TRT’den yeni dijital platform hazırlığı: Çok katmanlı, çok dilli olacak

TRT’den yeni dijital platform hazırlığı: Çok katmanlı, çok dilli olacak
10.05.2022
A+
A-

ANTALYA – TÜHA HABER / TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı, Uluslararası Genç İletişimciler Forumu’nda gençlerle buluştu. Sobacı, TRT’nin uluslararası yeni bir dijital platform hazırlığında olduğunu duyurdu.

Antalya’dan TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı (TÜHA)’nın haberine göre, 13 ülke, 42 üniversiteden 100’ün üzerinde iletişim öğrencisi Antalya’da bir araya geldi.

Genç iletişimcilerin ilk dersi Altun'dan - Son Dakika Haberler Milliyet

 

Bu yıl ilki düzenlenen Uluslararası Genç İletişimciler Forumu’na katılan öğrencilere forumun ilk dersini İletişim Başkanı Fahrettin Altun verdi. Türkiye İletişim Modeli’ni anlattı:

“Biz hakikat mücadelesi verdik”

Türkiye’nin iddialarını, tezlerini, haklı duruşunu tüm dünyaya anlatmak yalanla, dezenformasyonla, algı operasyonları ile mücadele etmek yine ülkemizin itibarını artırmak hatta menfaatlerini korumak amacıyla biz bu süreçte, biz hakikat mücadelesi verdik.”

Fahrettin Altun, Türkiye’nin diplomatik gücünün son olarak Rusya – Ukrayna krizinde kendini gösterdiğini ifade etti.

Sayın Cumhurbaşkanımız dışında bu müdahaleyi yapabilecek ikinci bir lider, ikinci bir aktör yoktu. Antalya Diploması Forumu ondan bir gün önce burada Dışişleri Bakanımız, Rusya Dışişleri Bakanı ile Ukrayna Dışişleri Bakanı bir araya getirdi. Çok açık ve net söylememiz lazım bütün dünya bu platformu, konuşmasını hayretle izledi.

TRT'den yeni dijital platform hazırlığı - Son Dakika Haberleri

TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı da forumda gençlerle bir araya geldi. Sobacı, “Dezenformasyon Çağında Kamu yayıncılığı” konulu panelde TRT’nin çalışmalarını anlattı.

Uzaktan baktığınızda size büyükmüş gibi sunulan, abartılan şey ile bugün abartılmayan şey aslında aynı. İçeriye odaklandığınızda. Belki de dezenformasyonun en basit tanımlaması en basit örneği hali olarak da bunu ele alabiliriz. Bugün size büyük gösterilerin aslında küçük olması.

Yeni platform geliyor

Sobacı, TRT’nin dijital platformdaki projelerini de duyurdu:

TRT vizyon projelerinden biri olarak inşallah bu senenin sonuna yetişirse 2023’ün ilk çeyreğine Uluslararası Dijital Platformu’nu inşa edecek. Toplumsal, vicdani ve ahlaki bir sorumluluğun parçası olarak bu çağda TRT kamu yayıncısı olarak bu dijital platformu kurmak zorunda. Geleceğe yönelik bir daha ki seneye ilişkin vizyon işlerimizden biri bu, dijital platformu inşa edeceğiz. Ki çok katmanlı çok boyutlu çok coğrafyalı çok dilli çok maliyetli zor bir proje…

TRT'den yeni dijital platform hazırlığı: Çok katmanlı, çok dilli olacak

TRT Haber 45 aydır birinci

Sobacı, dezenformasyonun günümüzde çok boyutlu olduğuna da dikkati çekti.

“Dezenformasyonun mecrası bir tek haber olmuyor. Haberin ötesinde. Aslında kurumsal veya bireysel ölçekte gerçekleştirilen üretilen içerikler, yapımlar, programlar, diziler, filmler, animasyonlar, hatta mobil uygulamalar.”

TRT’nin 2021 yılında elde ettiği başarı da Genel Müdür Mehmet Zahid Sobacı’nın gündemindeydi.

“Elhamdülillah. 2021 yılını biz birinci tamamladık, reytinglerde. TRT Haber toplam kişiler kategorisinde 45 aydan beri birinci. Çünkü doğru haberin adresi TRT. 45 aydan beri TRT toplam kişiler kategorisinde birinci sırada. Dizilerde 2021 birinci sırada. Ama zor olana talibiz. Çünkü biz 18 televizyon kanalımızda 17 radyo istasyonumuzla uluslararası etkinliklerimizde onlarca dijital platformumuzla uygulamamızda kamu yayıncılığının öncülüğünü yapmaya çalışıyoruz”

Forum çeşitli panellerle bugün de (Salı) devam edecek.

TÜHA Haber Ajansı, 10 Mayıs 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.