enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:53 Türkiye, Suriye’nin enerji altyapısını yeniden yapılandırma sürecinde üstlendiği aktif rol kapsamında bugün ülkeye doğal gaz ihracatına başlayacak
10:38 AK Parti Sözcüsü Çelik’ten CHP Genel Başkanı Özel’in açıklamalarına tepki
07:52 Komisyonun Aşırı Siyasi Mücadeleye Alet Edilme Riski
07:32 Mersin’de ünlüleri gençleştiren, şifa ve güzelliğin adresi: Getat uzmanı Dr. Işıl ÖZDEMİR!
07:21 ABD-Çin Teknoloji Savaşında Nvidia Denklemi: H20 Çiplerinde Tedarik Sorunu
07:21 ‘Yazı Tura Tiyatro’ Ayvalık Turnesinde
07:18 Unutulan Büyük Türkçe Ustası: Refik Halit KARAY
07:11 Doğu Türkistan’da neler oluyor? Doğu Türkistan sadece Doğu Türkistanlıların davası değil, Türklerin en büyük davası olması gerekiyor…
06:50 İzmir Büyükşehir Belediyesine yönelik “kooperatif” soruşturması kapsamında 65 şüpheli hakkında hazırlanan iddianame kabul edildi.
06:38 Bakan Fidan, Hamas heyetiyle görüştü
05:09 Anayasa Mahkemesi (AYM), bireysel başvuru hakkının getirildiği 23 Eylül 2012’den 30 Haziran 2025’e kadar yapılan 686 bin 484 bireysel başvurudan 573 bin 180’ini sonuçlandırdı.
03:24 “Terörsüz Türkiye” hedefi doğrultusunda kurulacak komisyonun ilk toplantı tarihi belli oldu
03:15 İstanbul’da Türkiye-İtalya-Libya zirvesi
22:59 TBMM Başkanı Kurtulmuş’tan Cumhurbaşkanı Erdoğan ile parti genel başkanlarına “Terörsüz Türkiye” teşekkürü
22:51 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazze’de omuz omuza şükür namazı kılacağız
08:54 Güneydoğulu halıcılar, yılın ilk yarısında ihraç ettikleri 165 milyon 121 bin metrekare halıdan 873 milyon 321 bin dolar gelir sağladı.
07:42 Bu fotoğraftaki sen misin ? Sahte Mesajlara Dikkat: Dolandırıcılık ve Virüs Tuzağından Korunma Rehberi
07:34 Gazeteci İlhan KARAÇAY’ın Sosyal Medyada dolaşan ‘Erdoğan’ın Akıbeti’ üzerine yorumu…
07:18 Şirketlerden N’aber!
07:06 Dünya Dönüyor!
TÜMÜNÜ GÖSTER →

TRT Genel Müdürü Sobacı, ‘Kesişme: İyi ki varsın Eren’ filminin oyuncularıyla buluştu

TRT Genel Müdürü Sobacı, ‘Kesişme: İyi ki varsın Eren’ filminin oyuncularıyla buluştu
12.08.2021
A+
A-

TÜHA HABER / TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı Trabzon Maçka’da çekimleri devam eden “Kesişme, İyi ki Varsın” adlı sinema filminin oyuncularıyla bir araya geldi. Sobacı, anne Ayşe Bülbül ile şehitlerin mezarlarını ziyaret etti, dualar okudu.

Trabzon Maçka’da teröristlerin açtığı ateş sonucu şehadetiyle Türkiye’yi yasa boğan Eren Bülbül, aynı saldırıda onu korurken şehadete eren Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik, vatanları için canlarını feda eden iki kahramanın hayatı, TRT tarafından bir sinema filmiyle ölümsüzleştiriliyor.

TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı, Trabzon Maçka’da filmin oyuncularıyla bir araya geldi.

TRT Genel Müdürü Sobacı, 'Kesişme: İyi ki varsın Eren' filminin oyuncularıyla buluştu

Burada açıklamalarda bulunan Mehmet Zahid Sobacı, “Milletin gönlünde de yerini almış bu vatan neferlerini dünyaya aktarabilmek anlatabilmek. Şehitlerimizin kahramanlığını yiğitliğini anlatabilmek daha da önemlisi daha sonraki nesillere bu kahramanlığı aktarabilmek ancak bunu gerçekleştirdiğimiz takdirde biz sorumluluğumuzu gerçekleştirmiş olabiliriz. TRT, kamu yayıncısı olarak öncelikli hedef olarak bir kere milletimizin gönlünde yer edinmiş şehitlerimize dair bu görevi yerine getirdiğinde borcunu ödemiş olabilir” dedi.

TRT Genel Müdürü Sobacı film ekibiyle bir araya geldi

İlk tanıtım videosu Eren Bülbül’ün doğum gününde paylaşılan filmin, ikinci tanıtımı da yayınlandı.

TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı, tanıtımı oyuncularla birlikte izledi.

Yapımcılığını Mustafa Uslu’nun üstlendiği filmde, Eren Bülbül’ü, kendisi gibi Trabzonlu olan Rahman Beşel, Başçavuş Ferhat Gedik’i ise oyuncu İsmail Hacıoğlu canlandırıyor.

TRT Genel Müdürü Sobacı, 'Kesişme: İyi ki varsın Eren' filminin oyuncularıyla buluştu

TRT’den ‘İyi ki Varsın Eren’ filmi

Yönetmen Ömer Feyzioğlu, “Onların canları alındı, geride kalanların canları yakılı, gülümsemeleri mutlulukları çalındı. Bütün ekipte, bu sorumluluğun ağırlığıyla elimizden geldiğince onlara en layık filmi yapmaya çalışıyoruz” açıklamasını yaptı.

Oyuncu İsmail Hacıoğlu ise, “Onlar aslında söylenecek olanı söylemişler, cennet inşallah ikisinin de ve daha nicelerinin, bakalım, yükümüz ağır, biz de biraz fazla sorumluluk hissediyoruz. Umarım emaneti güzel bir şekilde teslim ederiz” diyor.

Rahman Beşel, şehit Eren Bülbül’ü canlandırmanın gururunu yaşadığını söyledi. “Şehit canlandırıyoruz. Gururum çok fazla, mutluluğum da çok fazla ancak üzüntüm ikisine daha ağır basıyor” dedi.

TRT Genel Müdürü Sobacı, 'Kesişme: İyi ki varsın Eren' filminin oyuncularıyla buluştu

Şehitler 4. yılında da unutulmadı

Kesişme, İyi ki Varsın Eren‘ filminin 29 Ekim’de vizyona girmesi planlanıyor.

TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı, şehit Eren Bülbül’ün, hainler tarafından şehit edildiği yere gitti. Ardından annesi Ayşe Bülbül’ü de Maçka’daki evinde ziyaret etti.

Eren Bülbül ve Astsubay Ferhat Gedik şehadetlerinin 4’üncü yılında unutulmadı.
TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı, anne Ayşe Bülbül’le şehitlerin mezarını da ziyaret etti.

Şehitler için Kuran-ı Kerim okundu, dualar edildi.

[TÜHA Haber Ajansı, 12 Ağustos 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.