enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
23:48 Bakan Uraloğlu: “Taşınabilir Elektronik Cihazlarla İlgili Uluslararası Kurallara Titizlikle Uyulması Gerekiyor”
23:35 Bakan Yerlikaya Suriye İçişleri Bakanı Hattab ile görüştü
23:24 Bakanlıktan, otel yangınıyla ilgili eski İş Başmüfettişi hakkında soruşturma izni
23:19 Devlet Bahçeli: Türkiye terör musibetinden kalıcı olarak kurtulacaktır
23:14 Milli İstihbarat Akademisi, İsrail ile İran arasındaki savaşı raporlaştırdı
23:06 Cumhurbaşkanı Erdoğan, İngiltere Başbakanı Starmer ile görüştü
07:53 Trump’ın konuşlandırma emrinin ardından… Amerikan nükleer denizaltıları hakkında ne biliyoruz?
07:46 Yorum: Paşinyan’ın son açıklamaları ışığında gerçek Ermenistan ve Anayasa Değişikliği
07:46 Azerbaycan-Suriye Enerji Koridoru
07:39 Gazze ateşkesi: ‘Kapsamlı anlaşma’ konuşmaları, durgunlaşan müzakereleri harekete geçirebilir mi?
07:27 İzmir’de, su tüketiminin yoğun olduğu bölgelerde 6 Ağustos’tan itibaren 6 saatlik su kesintisi kesinti yapılacak…
07:26 Eskişehir’deki orman yangınında şehit olan AKUT gönüllüsü Tekin Enes Sarıyıldız’ın mezun olduğu okuldan alamadığı diploması, ailesine teslim edildi
07:17 Bakan Kurum: “Yangın bölgelerinde bu ay içinde hak sahipliği çalışmaları biten Bilecik ve İzmir’de konutların temellerini atacağız”
07:17 Türkiye’de son günlerde yaşanan orman yangınlarıyla mücadeleye destek vermek isteyen vatandaşlar, CİMER’e başvurdu
06:56 İskoçya Başbakanı Gazze’deki durumu “soykırım” olarak nitelendirdi
10:09 Nevşehir Kültür Yolu Festivali dokuz gün boyunca kültür, sanat ve tarih dolu etkinliklerle adeta bir açık hava sahnesine dönüşüyor
08:37 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nda projelerin ayrıntılarını açıkladı
08:02 Orman Genel Müdürlüğü (OGM), “Yangın yönetim uçağı OTAĞ’ı 2025’te 246 saat uçarak 206 orman yangınını haritaladı”
07:33 Belirsizlikler Çağında BRICS+ ve Yeni Küresel Düzen
07:23 Analist Tuğçe TECİMER: “Barış Sürecinde Tarafsız Diplomasi Adımı: Abu Dabi Görüşmesi” 
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Trier saldırısının faili tutuklandı

Trier saldırısının faili tutuklandı
03.12.2020
A+
A-

TÜHA HABER / Almanya’da otomobilini yayaların üzerine sürerek biri bebek beş kişinin ölümüne neden olan fail dün hakim karşısına çıktı. Mahkeme, failin tutuklanmasına karar verdi. 

(TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı’nın (Reuters,dpa/SSB, JD)’ye dayandırdığı habere göre, Almanya’nın Trier kentinde otomobilini yayaların üzerine kasıtlı olarak sürerek biri bebek beş kişinin ölümüne neden olan 51 yaşındaki fail hakkında dün çıkartıldığı mahkeme tarafından tutuklama kararı verildi. Savcılıktan yapılan açıklamada, faile beş vakada cinayet, 18 vakada ise cinayete teşebbüs ve yaralanmaya sebebiyet verme suçlamaları yöneltildiği belirtildi.

Sorgu hakiminin tutuklama kararı sonrasında failin cezaevine gönderildiği kaydedildi. Failin, psikolojik sorunları olabileceğine dair belirtiler nedeniyle kapalı bir psikiyatri kliniğe gönderilmesi de gündeme gelmişti. Failin psikolojik durumuna ilişkin bir uzman görüşüne başvurularak, cezai ehliyetinin olup olmadığının tespit edileceğini belirten Savcılık, ancak yapılan ön değerlendirmeye göre, cezai ehliyetinin bulunmadığına dair somut göstergeye rastlanmadığını ifade etti. Failin Trier’da yayaların üzerine aracını kasıtlı olarak sürerek mümkün olan en fazla sayıda insanı öldürmeye çalıştığı belirtiliyor.

Saldırının nedeni bilinmiyor

Rheinland-Pfalz Eyaleti İçişleri Bakanı Roger Lewentz, failin daha fazla kişiye zarar vermek için otomobilini zikzaklar çizerek yayaların üzerine sürdüğünü söylemişti.

Savcılık tarafından ismi açıklanmayan ancak Alman basınında Bernd W. ismiyle anılan Trier doğumlu ve Alman olduğu açıklanan failin bu saldırıyı neden düzenlediği ise henüz bilinmiyor. Ancak polisin verdiği bilgilere göre, olayın siyasi veya dini kaynaklı olduğuna dair bir ipucu bulunmuyor. 51 yaşındaki failin olay sırasında alkollü olduğu, kanında 1,4 promil alkol tespit edildiği açıklanmıştı. Fail, polise yapılan ilk ihbardan dört dakika sonra yakalanmıştı.

Hayati tehlikesi olan yaralılar var

Beş kişinin hayatını kaybettiği olayda yaralanan 18 kişiden altısının durumu ciddiyetini koruyor. Polis görgü tanıklarından da olay yerinde çekilmiş fotoğraf ve videoları sosyal medyada paylaşmamalarını, bu görüntüleri emniyete ulaştırmalarını istedi. Polis ayrıca olayda hayatını kaybeden bebeğin de dokuz aylık değil, dokuz haftalık olduğunun tespit edildiğini, bebeğin 45 yaşındaki babasının da hayatını kaybettiğini söyledi.

Olayda yaralanan bebeğin annesi ve 1,5 yaşındaki kardeşinin tedavisinin de Trier Hastanesi’nde sürdüğü belirtildi. Polis, hayatını kaybeden diğer üç kadının 25, 52 ve 73 yaşlarında olduğu bilgisini verdi.

[TÜHA Haber Ajansı, 03 Aralık 2020] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.