enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:15 Dışişleri Bakanı Fidan, bugün Barış Kurulu’nun ilk toplantısı için Vaşington’da
00:13 Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükakın’dan “Ramazan ayı özümüze dönüşün vaktidir”
00:12 Hollanda Fahri Konsolosumuz Titus Kramer, bir yasa konusunda hükümeti uyardı…
00:11 İşsizlik 12 çeyrektir tek hanede
00:10 Gazeteci Aslı SÖZBİLİR’in ‘Sabah Kahvesi’nde I Orada Neler Oluyor!
00:09 KOTO ve KOSAD’dan ‘Kredi Süreçlerinde Sigorta Dayatmalarına Karşı’ ortak duruş
00:08 Erdoğan’ın Etiyopya Ziyareti ve Bölgesel Etkisi
00:07 ASKİ’ye “içme suyu havzasında kirlilik” cezası ve suç duyurusu
00:06 Yaşam Memnuniyeti Anketi’ne göre, Türkiye’de yaşayanların yüzde 53,3 mutlu olduğunu beyan etti…
00:05 Yağışlar ve belirsizlik arttı. İklim Riskleri azalmadı
00:04 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, “Enflasyon düşmeye devam edecek”
00:03 İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, TBMM’de düzenlenen “Valiler Buluşması Programı”na katıldı…
00:02 Kayserispor Rusya’da gündem
00:01 Ekrem İmamoğlu ile Hüseyin Gün, Necati Özkan ve Merdan Yanardağ hakkında “Siyasal casusluk” iddianamesi kabul edildi
00:56 AB-Hindistan Ticari Anlaşması ve Türkiye’nin Gümrük Birliği Çıkmazı
00:56 Mehmet Ali Kâğıtçı Dokümantasyon Merkezi hizmete girdi; Kocaeli’nin tarihine ışık tutacak
00:51 8 ülkeden katil, soykırımcı, soyu ispatlanmamış İsrail’e sert tepki: Uluslararası hukuka aykırı
00:43 İtalya, Trump’ın ‘Barış Kurulu’ toplantısına gözlemci olarak katılacak
00:41 Türkiye’de mutlu olduğunu beyan edenlerin oranı yüzde 53,3’e yükseldi.
00:36 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz,”Türkiye, son 23 yılda alt orta gelirden üst orta gelire yükseldi ve kalıcı hale geldi”.
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Torunlarıyla mesajlaşmak için okuma yazma öğrendi

Torunlarıyla mesajlaşmak için okuma yazma öğrendi
08.06.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Bingöl’de yaşayan Kıymet Sürücü, 65 yaşında okuma yazma öğrenmeye karar verdi. Özellikle haberleri takip etmek isteyen ve torunlarının attığı mesajlara yanıt vermeyi amaçlayan Sürücü, kursa gitmeye başladı.

Torunlarıyla mesajlaşmak ve haberleri okumak için 65 yaşında okuma-yazma öğrendi - Son Dakika65 yaşındaki Kıymet Sürücü, geçen yıl eşini kaybettikten sonra yalnız kaldı. Hastaneye gidince zorluk yaşayan, torunlarının attığı mesajlara yanıt veremeyen ve haberleri okuyamayan Sürücü, okuma-yazma kursuna gitmeye karar verdi.

Sürücü, “Benim eşim geçen sene vefat etti. Ben damın dibinde tektim. Televizyon izliyorum haber çok habere meraklıydım. Bilmiyordum haber geçiyordu, bilmiyordum yani nasıl olur. Ben televizyon çok izliyorum, haber hiç bilmiyordum nasıl okunur nasıl şey olur. ” dedi.

Torunlarıyla mesajlaşmak ve haberleri okumak için 65 yaşında okuma-yazma öğrendiHedefi bilgisayar öğrenmek

Onu okuma yazma öğrenmeye iten bir nedeninin daha olduğu söyleyen Sürücü, “Telefona gelen mesajları bilmiyordum. Kim mesaj gönderiyorsa, söylüyordu mesajlara hiç bakmadığımı. Ben bilmiyordum. Allah’a çok şükür şimdi torunlar mesaj gönderiyor okuyorum, gelin, oğlum mesaj gönderiyor okuyorum” şeklinde konuştu.

Kursun Kıymet teyzesi, Bingöl Aile Destek Merkezi’nde eğitimini başarıyla devam ettiriyor. Okuma yazmada da büyük aşamalar kat etti.

Aile Destek Merkezi-2 Koordinatörü Dilan Bayraktar ise,  “65 yaşındaki kıymet teyzemiz kursta çok hevesli ve istekliydi. Bu yolda büyük bir başarı yol aldı. Eğitimin yaşı olmaz diyerek Kıymet teyzemiz gibi yaşı büyük olan büyüklerimizi merkezimize bekliyoruz.” dedi.

Kıymet Sürücü, kursta ahşap boyama da öğrenerek kendini geliştiriyor. Bir sonraki hedefi ise bilgisayar kursuna giderek teknolojiyle tanışmak.

***

Neden https://www.turkuazhaberajansi.com?

Bağımsız bir haber ajansı olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir ajans gazeteciliğini hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün https://www.turkuazhaberajansi.com’a Abone Ol.

https://www.turkuazhaberajansi.com; seninle güçlü, seninle özgür!

[TÜHA Haber Ajansı, 08 Haziran  2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.