enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
14:23 Kocaeli’n Başarılı Bürokratı Ahmet Akyol, ASELSAN’a Değer Katıyor
00:13 Şubatın ilk haftası hava nasıl olacak?
00:11 İran Dışişleri Bakanı ​​​​​​​Arakçi: Ülkesinin ABD ile nükleer müzakereye hazır olduğunu daha önce de bildirdiğini açıkladı…
00:08 TRT ortak yapımı sessiz fedakarlığın gölgesinde bir kadın hikayesi: “Kanto”filmi, 6 Şubat’ta beyazperdede
00:07 Yeşilay Şile Şube Başkanı Şengül: Bağımlılıkla Mücadelede Toplumsal Sorumluluk Şart…
00:07 Bakan Fidan: ABD ve İran’ı müzakere masasına çağırıyoruz
00:06 Bakan Vedat Işıkhan, AK Parti Ordu İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda konuştu…
00:06 “Ankara 28 yıldır plansız, ranta dayalı büyüyor!”
00:05 İletişim Başkanı Duran: “Ülkemizi geleceğe taşımaya kararlılıkla devam edeceğiz”
00:05 Basın İlan Kurumu ile Kredi Garanti Fonu arasında iş birliği protokolü imzalandı…
00:03 379 FETÖ iltisaklı sosyal medya hesabına erişim engeli getirildi
00:03 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ülke hayrına yaptığımız her işin önüne takoz koymaya çalıştılar
00:02 Belçika’daki dev Audi fabrikası kapandı…
00:01 Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’dan (PFDK) haberler…
00:01 Suriye devlet televizyonu: Şam yönetimi ile terör örgütü YPG arasında, yeni bir mutabakata varıldığını duyurdu
00:00 Yargıtay Başkanlığı’nca, deprem temalı ceza ve hukuk çalıştayları İzmir’de düzenlenecek
21:24 Son dakika gelişmesi… Fatih Ürek’ten acı haber geldi: Fatih Ürek 59 yaşında hayatını kaybetti.
13:12 Küresel Gazeteciler Konseyi’nden (KGK) Londra’da diplomasi turu 
11:26 İletişim Başkanı Duran, “Bağımlılık konusunda medya kuruluşlarına, habercilere, dizi ve film yapımcılarına ciddi sorumluluklar düşüyor”
10:53 MSB kaynakları: TSK’nın Barış Pınarı’ndaki bölgelerden çekildiği yönündeki haberler doğru değil
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Tokyo Olimpiyatları: Kadın sporcuların ‘cinsellik çağrıştıran’ görüntüleri yayınlanmayacak

Tokyo Olimpiyatları: Kadın sporcuların ‘cinsellik çağrıştıran’ görüntüleri yayınlanmayacak
30.07.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Olimpiyat Oyunları’na ev sahipliği yapan Japonya’da televizyon yayınlarından sorumlu Olimpiyat yetkilileri kadın sporcuların “cinsellik çağrıştıran” görüntülerini yayınlamama kararını uyguluyor.

Cinsel değil, spor çekiciliği” ‘motto’sunun yayınlarda uygulanmaya çalışıldığının altını çizen Olimpiyat Yayınları Servisi Başkanı Yiannis Exarchos, sahada ve ekranda cinsiyet eşitliğine ulaşmanın hedeflendiğini belirtiyor.

Exarchos, yaptıkları yayıncılığın eski Olimpiyat Oyunları yayıncılığına benzemediğini belirterek, “Geçmişteki yayınların aksine vücudun bazı bölümleriyle ilgili ayrıntıları Tokyo Oyunları’nda televizyonda yakından göremeyeceksiniz” dedi.

Alman ve Norveçli sporculardan protesto

Almanya’dan jimnastikçiler, “cinsel sömürü” olarak gördükleri formalara tepki olarak Tokyo Oyunları’nda bacaklarını ayak bileklerine kadar kapatan formalar ile yarıştı. Bu protestolardan bir diğeri de oyunlardan önce Avrupa’daki bir karşılaşmada Norveç kadın plaj hentbolu takımından geldi. Bikini giymeyi reddeden oyuncular tayt şortlarla sahaya çıktı. Fakat forma kurallarına uymadıkları için para cezasına çarptırıldılar.

“Sporun her alanında eşitlik”

Cinsiyet eşitliğinin sadece yayınlarla sınırlı tutulmadığını da ifade eden Exarchos, bir yandan kadınların yaptığı sporları daha fazla ekrana taşıdıklarını belirtiyor. Karışık müsabakaları da ekranlara taşıyan Olimpiyat yönetimi, kadınlar hentbol ve voleybol takımlarının final karşılaşmalarını erkekler finalinin ardından yayınlama kararı almış.

Olimpiyat Oyunları’nda Japon yayıncılığının sarf ettiği çabaların kaynağında ise Japon medyasının spor dallarında kadın erkek eşitliğine riayet etmemesi bulunuyor. “Cinsiyet konusunda tek taraflılar” diyen Japon Olimpiyat yüzücüsü, “Birçok kanal kadın sporcuları sadece atlet yerine kız, eş ya da anne olarak görüyor” diyor. Görünüşe de büyük önem verildiğini belirten sporcu, televizyon kanallarının sporcuları “güzel” ve “seksi” olarak tanımladığını kaydediyor. “Onlar hem güzel hem de güçlü olabilir” diyen eski sporcu, “Ama sadece kadın değiller” diyor.

Ek kaynaklar • AP

TÜHA Haber Ajansı, 30 Temmuz 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.