enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
23:48 Bakan Uraloğlu: “Taşınabilir Elektronik Cihazlarla İlgili Uluslararası Kurallara Titizlikle Uyulması Gerekiyor”
23:35 Bakan Yerlikaya Suriye İçişleri Bakanı Hattab ile görüştü
23:24 Bakanlıktan, otel yangınıyla ilgili eski İş Başmüfettişi hakkında soruşturma izni
23:19 Devlet Bahçeli: Türkiye terör musibetinden kalıcı olarak kurtulacaktır
23:14 Milli İstihbarat Akademisi, İsrail ile İran arasındaki savaşı raporlaştırdı
23:06 Cumhurbaşkanı Erdoğan, İngiltere Başbakanı Starmer ile görüştü
07:53 Trump’ın konuşlandırma emrinin ardından… Amerikan nükleer denizaltıları hakkında ne biliyoruz?
07:46 Yorum: Paşinyan’ın son açıklamaları ışığında gerçek Ermenistan ve Anayasa Değişikliği
07:46 Azerbaycan-Suriye Enerji Koridoru
07:39 Gazze ateşkesi: ‘Kapsamlı anlaşma’ konuşmaları, durgunlaşan müzakereleri harekete geçirebilir mi?
07:27 İzmir’de, su tüketiminin yoğun olduğu bölgelerde 6 Ağustos’tan itibaren 6 saatlik su kesintisi kesinti yapılacak…
07:26 Eskişehir’deki orman yangınında şehit olan AKUT gönüllüsü Tekin Enes Sarıyıldız’ın mezun olduğu okuldan alamadığı diploması, ailesine teslim edildi
07:17 Bakan Kurum: “Yangın bölgelerinde bu ay içinde hak sahipliği çalışmaları biten Bilecik ve İzmir’de konutların temellerini atacağız”
07:17 Türkiye’de son günlerde yaşanan orman yangınlarıyla mücadeleye destek vermek isteyen vatandaşlar, CİMER’e başvurdu
06:56 İskoçya Başbakanı Gazze’deki durumu “soykırım” olarak nitelendirdi
10:09 Nevşehir Kültür Yolu Festivali dokuz gün boyunca kültür, sanat ve tarih dolu etkinliklerle adeta bir açık hava sahnesine dönüşüyor
08:37 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nda projelerin ayrıntılarını açıkladı
08:02 Orman Genel Müdürlüğü (OGM), “Yangın yönetim uçağı OTAĞ’ı 2025’te 246 saat uçarak 206 orman yangınını haritaladı”
07:33 Belirsizlikler Çağında BRICS+ ve Yeni Küresel Düzen
07:23 Analist Tuğçe TECİMER: “Barış Sürecinde Tarafsız Diplomasi Adımı: Abu Dabi Görüşmesi” 
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Times Gazetesi: AB Erdoğan’a yeni göç akımını engellemesi için daha fazla para teklif etti

Times Gazetesi: AB Erdoğan’a yeni göç akımını engellemesi için daha fazla para teklif etti
10.04.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Avrupa Konseyi Başkanı Charles Michel ve Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen’in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yeni bir göçmen akınını durdurması karşılığında daha fazla maddi yardım teklifinde bulunduğu iddia edildi.

(TÜHA) TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı‘nın ‘EuroNews‘den aktardığı haberine göre, Ankara’da yapılan görüşmeye ilişkin İngiliz Times Gazetesi’nde yer alan haberde “Göç Mutabakatı’nın yenilenmesinin yanı sıra Türkiye ile AB arasında 2018’de askıya alınan üst düzey diyalog yeniden başlayacak. Gümrük Birliği’nin modernizasyonu için de bir öneri hazırlandı” ifadeleri geçiyor.

Gazetenin İstanbul muhabiri Hanna Lucinda Smith tarafından yapılan haberde ayrıca Avrupa Birliği’nin Türkiye ile 2016 yılında imzalanmış olan ‘Göç Mutabakatı’nı yenileme kararı aldıkları da belirtiliyor.

‘Ankara paranın direk hazineye gelmesini istiyor’

Bu mutabakat çerçevesinde Türkiye’ye 6 milyar euro mali yardım yapılması planlanmıştı ancak bu yardım hem Ankara’nın beklediği takvimde gelmedi hem de direk hazineye değil proje ve sivil toplum kuruluşları bazlı olduğu için hükümetin kontrolünde olmadı.

Times’ın haberine göre anlaşmanın yeni çerçevesi içerisinde Ankara’ya daha fazla maddi yardım yapılması kararlaştırıldı.

AB’nin Türkiye de dahil olmak üzere bölge ülkeleri için hazırlamış olduğu mültecilere yönelik yeni mali yardım paketlerini yakında açıklaması bekleniyor.

[TÜHA Haber Ajansı, 10 Nisan 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.