enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
23:48 Bakan Uraloğlu: “Taşınabilir Elektronik Cihazlarla İlgili Uluslararası Kurallara Titizlikle Uyulması Gerekiyor”
23:35 Bakan Yerlikaya Suriye İçişleri Bakanı Hattab ile görüştü
23:24 Bakanlıktan, otel yangınıyla ilgili eski İş Başmüfettişi hakkında soruşturma izni
23:19 Devlet Bahçeli: Türkiye terör musibetinden kalıcı olarak kurtulacaktır
23:14 Milli İstihbarat Akademisi, İsrail ile İran arasındaki savaşı raporlaştırdı
23:06 Cumhurbaşkanı Erdoğan, İngiltere Başbakanı Starmer ile görüştü
07:53 Trump’ın konuşlandırma emrinin ardından… Amerikan nükleer denizaltıları hakkında ne biliyoruz?
07:46 Yorum: Paşinyan’ın son açıklamaları ışığında gerçek Ermenistan ve Anayasa Değişikliği
07:46 Azerbaycan-Suriye Enerji Koridoru
07:39 Gazze ateşkesi: ‘Kapsamlı anlaşma’ konuşmaları, durgunlaşan müzakereleri harekete geçirebilir mi?
07:27 İzmir’de, su tüketiminin yoğun olduğu bölgelerde 6 Ağustos’tan itibaren 6 saatlik su kesintisi kesinti yapılacak…
07:26 Eskişehir’deki orman yangınında şehit olan AKUT gönüllüsü Tekin Enes Sarıyıldız’ın mezun olduğu okuldan alamadığı diploması, ailesine teslim edildi
07:17 Bakan Kurum: “Yangın bölgelerinde bu ay içinde hak sahipliği çalışmaları biten Bilecik ve İzmir’de konutların temellerini atacağız”
07:17 Türkiye’de son günlerde yaşanan orman yangınlarıyla mücadeleye destek vermek isteyen vatandaşlar, CİMER’e başvurdu
06:56 İskoçya Başbakanı Gazze’deki durumu “soykırım” olarak nitelendirdi
10:09 Nevşehir Kültür Yolu Festivali dokuz gün boyunca kültür, sanat ve tarih dolu etkinliklerle adeta bir açık hava sahnesine dönüşüyor
08:37 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nda projelerin ayrıntılarını açıkladı
08:02 Orman Genel Müdürlüğü (OGM), “Yangın yönetim uçağı OTAĞ’ı 2025’te 246 saat uçarak 206 orman yangınını haritaladı”
07:33 Belirsizlikler Çağında BRICS+ ve Yeni Küresel Düzen
07:23 Analist Tuğçe TECİMER: “Barış Sürecinde Tarafsız Diplomasi Adımı: Abu Dabi Görüşmesi” 
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Ticaret Bakanı Prof. Dr. Bolat, “Türkiye-BAE arasındaki ikili ticareti ve yatırımları arttırma noktasındaki çalışmalarımızı karşılıklı olarak hızlandıracağız”

Ticaret Bakanı Prof. Dr. Bolat, “Türkiye-BAE arasındaki ikili ticareti ve yatırımları arttırma noktasındaki çalışmalarımızı karşılıklı olarak hızlandıracağız”
29.08.2023
A+
A-

TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı (TÜHA)’dan Haber ve Yayın Yönetmeni Mustafa SALMAN, “Tek Dünya, Tek Aile, Tek Gelecek” temasıyla Hindistan dönem başkanlığında gerçekleştirilen G20 zirvelerinin “Ticaret ve Yatırım Bakanları Toplantısı” için Türkiye’yi temsilen Hindistan’ın Jaipur kentine giden Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat’ın birçok oturuma katılımı ve diğer üye ülkelerin ticaret bakanlarıyla yaptığı ikili görüşmeleri aktardı.

Bakan Bolat'ın G20 Ticaret ve Yatırım Bakanları Toplantısı temasları - Son  Dakika HaberleriProgramın açılış oturumuna katılan Bakan Bolat, ülkemiz adına günümüzün küresel sorunlarının çözümünde kapsayıcı büyüme ve insani gelişmenin önemini vurguladı.

G20 toplantısı çerçevesinde, “ticaret, ekonomik büyüme ve refah”, “küresel değer zincirlerinin krizlere dayanıklılığının güçlendirilmesi” ve “Dünya Ticaret Örgütü’nün reformu” konu başlıkları ele alındı.

İkili görüşmeler çerçevesinde Suudi Arabistan Ticaret Bakanı Macid bin Abdullah AI Kasabi ile verimli bir görüşme gerçekleştirdiğini ifade eden Bakan Bolat görüşme sonrası şunları ifade etti;

“Sayın Cumhurbaşkanımızın geçen ayki Suudi Arabistan ziyaretinde de ela alınan; ikili ticaret, müteahhitlik hizmetleri, Suudi Arabistan’ın 2030 vizyonu kapsamındaki iş birliği fırsatları gibi konulara ilişkin atılabilecek somut adımları değerlendirdik. Suudi Arabistan’a kırmızı et, beyaz et, süt ürünleri ihracatı ve teminat mektupları kabulü konusundaki sorunlar çözüme kavuşturuldu.

Ülkelerimiz arasındaki üst düzey iş birliği doğrultusunda, ticari ilişkilerimizi daha da geliştireceğimize inanıyoruz” dedi.

Bakan Bolat G20 temaslarında - Bolge.com.trTicaret Bakanı Ömer Bolat daha sonra Dünya Ticaret Örgütü (DTÖ) Genel Direktörü Dr. Ngozi Okonjo Iweala ile bir araya geldi. Dr. Okonjo Türkiye’nin saygın bir ülke olduğunu ve önümüzdeki şubat ayında Abu Dhabi de yapılacak DTÖ Bakanlar Komitesi toplantısında ilerleme sağlanması için Türkiye’nin katkılarını desteğini yanlarında görmek istediğini belirtti.

Aynı gün Fransa Dış Ticaret ve Yatırımlar Bakanı Olivier Becht ile görüşen Bakan Bolat ülkemiz ve Fransa arasındaki ikili ticaret ve yatırım konularını ele aldıkları verimli bir görüşme gerçekleştirdiklerini ve 2024 yılı başında JETCO toplantısını ve iş adamları forumunu ülkemizde yapmak üzerinde uzlaştıklarını ifade ettiler.

Bakan Bolat görüşmede ülkemiz ve Avrupa Birliği (AB) arasındaki Gümrük Birliği’nin güncellenmesi sürecini de değerlendirerek, iş çevrelerimiz arasındaki diyaloğu güçlendirecek ve karşılıklı yatırımları artıracak adımlar için yakın çalışmaya karar verdiklerini ifade ettiler.

Aynı günün akşamında Ticaret Bakanı Ömer Bolat Umman Sanayi, Ticaret ve Yatırım Teşvik Bakanı Sayın Qais Mohammed Al Yousef ile G20 Ticaret ve Yatırım Bakanları Toplantısı kapsamında Hindistan’da bir araya geldi.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, G20 Ticaret ve Yatırım Bakanları Zirvesi'nde 9  toplantıya katıldı - Son DakikaG20 Ticaret ve Yatırım Bakanları Zirvesi’nin 2. gününde Bakan Bolat; Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Sayın Dr. Thani bin Ahmed Al Zeyoudi ile bir araya geldi ve görüşmeden sonra şu açıklamayı yaptı;

“Önümüzdeki hafta yürürlüğe girecek Kapsamlı Ekonomik Ortaklık Anlaşması ile ekonomik ilişkilerimizde başlayacak yeni döneme ilişkin planlarımızı ele aldık, Cumhurbaşkanımızın Abu Dhabi ziyaretinde kararlaştırılan yatırım alanları ve müteahhitlik sektörümüzün BAE’nin “Abu Dhabi 2030 Vizyonu” kapsamında yer alabileceği projeler hakkında görüş alışverişinde bulunduk. JETCO mekanizmamızın ilk toplantısını, iş adamlarımızın katılımıyla yıl sonuna kadar Türkiye’de yapmayı kararlaştırdık.

Türkiye-BAE arasındaki ikili ticareti ve yatırımları arttırma noktasındaki çalışmalarımızı karşılıklı olarak hızlandıracağız”

Yine aynı gün Bakan Bolat Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkan Yardımcısı ve Ticaretten Sorumlu Komiser Sayın Valdis Dombrovskis ile G20 Ticaret ve Yatırım Bakanları Toplantısında bir araya geldi. Görüşmede Türkiye ile AB ticaretinde yeni diyalog dönemini, Gümrük Birliği’nin güncellenmesi müzakereleri öncesinde beklentileri, iş birliği alanlarını ele aldıklarını ifade ettiler.

G20 Ticaret ve Yatırım Bakanları Zirvesi'nde ikili temaslar artırıldı -  Türkiye İyi GazeteToplantı gündemine aralıksız devam eden Bakan Bolat; Güney Kore Ticaret Bakanı Sayın Dukgeun Ahn ile de bir araya geldi. Bolat, Güney Kore tarafında Türkiye’ye daha fazla yatırım yapılması ve Güney Kore lehine dış ticaret fazlasının bir an önce düzeltilmesi için ithalat kolaylıkları beklediklerini belirtti.

G20 Ticaret ve Yatırım Bakanları toplantısı kapsamında Hindistan’da son görüşmesini Amerika Birleşik Devletleri Ticaret Temsilcisi Katherine Tai ile yapan Ticaret Bakanı Ömer Bolat verimli bir görüşme gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Toplantı sonrası yaptığı açıklamada “En önemli ticaret ortaklarımızdan ABD ile ekonomik ve ticari bağlarımızı güçlendirmeye yönelik olarak düzenli ticari istişare mekanizmasını hayata geçireceğiz. ABD firmalarının Türkiye’deki yatırımlarının arttırılması ve küresel tedarik zincirinde Türkiye’nin daha güçlü bir şekilde yer alması için birlikte çalışacağız” dedi.

Hindistan’daki G20 Ticaret Bakanları zirvesi sürecinde toplam 9 toplantıya katılan Ticaret Bakanı Ömer Bolat bu toplantıların ve ikili görüşmelerin, ülkemiz için özellikle ihracat ve istihdam açısından güzel gelişmelere ve iş birliklerine vesile olacağı düşüncelerini ifade etti.

Gazeteci* Mustafa SALMAN

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.