enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
22:55 Türkiye Macaristan Ekonomik ve Ticaret Toplantısı İstanbul’da Gerçekleşti
21:55 Yeni Anayasa ve Aleviler paneli Ankara’da yapıldı
21:16 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Gölcük Otobüs Terminalinin tanıtımı yapıldı…
16:00 Krediler Tükeniyor!
15:27 UEFA Şampiyonlar Ligi’nde 2025-26 sezonu bugün lig aşamasının ilk hafta maçlarıyla başlayacak…
07:42 Tarihle Mayalanan Şehir Afyonkarahisar’da 7. Uluslararası Gastro Afyon Turizm ve Lezzet Festivali 19 Eylül’de Başlıyor
07:08 Eğitim-İş raporuna göre şehir dışında okuyan öğrencilerin aylık giderleri 50 bin TL’yi, üniversiteye başlarken yapılan ilk masraflar ise 100 bin TL’yi geçti.
03:27 Türkiye’nin yerli ve milli gururu T10F Togg, ön satış öncesi deneyim merkezlerinde ziyarete açıldı…
03:12 CHP’nin 38. Olağan Kurultayı ile 6 Nisan 2025’teki 21. Olağanüstü Kurultayı’nın iptaline ilişkin dava, 24 Ekim Cuma gününe ertelendi
02:51 Bayrampaşa Belediyesine yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında 3 zanlı daha gözaltına alındı…
02:42 Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail işgallerini genişletme çabasında
02:03 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakü’nün düşman işgalinden kurtuluşunu kutladı
22:58 2025 Avrupa Basketbol Şampiyonası (EuroBasket 2025) ikincisi A Milli Basketbol Takımı, Letonya’nın başkenti Riga’dan İstanbul’a döndü.
22:29 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Katar’da yoğun diplomasi trafiği
21:30 3. KONYA GASTROFEST Yüz Binleri Ağırladı; Başkan Altay Misafirlere Teşekkür Etti
07:56 İletişim Başkanı Duran: Türkiye, geleceğin enerjisini bugünden inşa ediyor
07:51 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş,”Şiddetle mücadelede güçlü bir teknoloji altyapısı oluşturuyoruz”
07:49 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından yapay zeka destekli yeni dönem
07:35 Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Suriye Tarım ve Tarım Reformu imza töreninde konuştu…
07:35 Göç İdaresi Başkanlığının yürüttüğü çalışmalar sonucunda, Mobil Göç Noktası araçlarının sayısı bu yıl itibarıyla 375’e çıkarıldı.
TÜMÜNÜ GÖSTER →

THY de havadayken gövdesinde delik açılan Boeing 737 MAX 9’ları uçuştan çekti

THY de havadayken gövdesinde delik açılan Boeing 737 MAX 9’ları uçuştan çekti
11.01.2024
A+
A-

Boeing’in en çok satılan modeli olan 737 tipi yolcu uçağı 2018 ve 2019’daki kazaların ardından neredeyse iki yıl boyunca uçuştan çekilmişti.

TÜHA / TÜRKUAZ  İnternational News Agency

Türk bayrağı ve Atatürk siluetiAmerika Birleşik Devletleri Federal Havacılık İdaresi (FAA) cuma gecesi Alaska Havayolları’nca işletilen Boeing 737 MAX 9 tipi yeni bir yolcu uçağının penceresinin havada patlaması üzerine bu modeldeki 171 uçağın geçici olarak uçuştan çekilmesi talimatını verdi.

FAA Yöneticisi Mike Whitaker konuyla ilgili açıklamasında belirli Boeing 737 MAX 9 uçaklarının uçuşa dönmeden önce derhal denetlenmesini talep ettiklerini belirtti ve karar alma sürecinde yönlendirici olan konunun güvenlik olduğunu vurguladı.

THY de 5 uçağını operasyondan çekti

Türk Hava Yolları da filosundaki aynı modeldeki beş uçağın gerekli incelemeler tamamlanıncaya kadar operasyondan çekildiğini duyurdu.

Türk Hava Yolları Basın Müşaviri Yahya Üstün sosyal medyadan yaptığı paylaşımda uçuş emniyetinin kurumun en önemli önceliği olduğunun altını çizdi.

THY Basın Müşaviri Yahya Üstün: Atandığım kayyım şirketlerinden toplam 7  bin TL maaş alıyorum

THY Basın Müşaviri Yahya Üstün’ün paylaşımı

Üstün paylaşımınında “Alaska Airlines’ın Boeing 737 MAX 9 uçağında yaşanan olay akabinde otoritelerin ön incelemesi sonucunda Türk Hava Yolları filosunda bulunan 5 adet Boeing 737 MAX 9 uçağın da tedbir amaçlı incelenmesi istenmiştir.

Olaydaki teknik inceleme süreci tamamlanıp, otoritelerce talep edilen önlemler alınana kadar Türk Hava Yolları, filosundaki 5 adet Boeing 737 MAX 9 uçağını ilk inecekleri havalimanında operasyondan çekme kararı almıştır.” diye yazdı.

Pencere, kalkıştan dakikalar sonra patladı

Yalnızca iki ay önce montajdan çıkan ve sertifikasını alan Alaska Havayolları’na ait Boeing 737 MAX 9 tipi uçağın penceresi ve gövdesinin bir bölümü Portland Uluslararası Havaalanı’ndan kalkış yaptıktan dakikalar sonra patlamış ve havaalanına geri dönerek acil iniş yapmıştı.

Alaska Havayolları'na ait Boeing 737 Max 9'da pencerenin havada patlamasının ardından meydana gelen hasar

[Alaska Havayolları’na ait Boeing 737 Max 9’da pencerenin havada patlamasının ardından meydana gelen hasarCourtesy of unnamed souce/Courtesy of unnamed souce]

Olay sonucu uçakta seyahat etmekte olan 171 yolcu ve altı mürettebatta ciddi bir yaralanma meydana gelmemiş, ancak şirket olay üzerine derhal filosundaki 65 adet Boeing 737 tipi uçağı tedbir amaçlı bakım ve emniyet incelemesi yapılması amacıyla operasyondan çekti.

Boeing’in en çok satılan modeli olan 737 tipi yolcu uçağı 2018 ve 2019’daki kazaların ardından neredeyse iki yıl boyunca uçuştan çekildi.

Son olay, Boeing ve en büyük tedarikçisi şirketle ilgili üretim ve kalite sorunlarını yeniden gündeme taşıdı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.