enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:20 Orta Doğu’da Bilek Güreşi
00:14 Uzun yıllar boyunca geleneksel yöntemlere hakim olan Gayrimenkul sektöründe,Teknolojik Devrim ve Dijital Dönüşüm
00:13 Ömer Çelik: İsrail’in sınırları neresidir?
00:12 TBMM Dilekçe Komisyonuna başvurularda: Üniversitelerde astroloji bölümü açılması
00:11 İçişleri Bakanlığı, Yalova’daki saldırıyla ilgili müfettiş görevlendirdi
00:10 Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde meydana gelen depremlerin ardından yapılan inşaatları paylaştı
00:10 Sapanca Gölü’nde Sular Çekildi: Balıkların Yüzdüğü Yerde Şimdi Yürüyüş Yapılıyor
00:09 Bakan Kurum’dan “Sındırgı” paylaşımı: Söz verdik, sözümüzü tutacağız
00:08 NATO’nun spot ışıkları Türk İnsansız Sistemleri’nde
00:06 Devletin adını kullanarak, Sahte e-Devlet, Sahte MHRS, Sahte UYAP ve Bankalar Üzerinden Vatandaşı Soyuyorlar!
00:05 Kocaeli’n Kartepe ilçesinde Erik Ağaçları “Yalancı Bahar”a Aldandı” Erikler yanarsa bizde yanarız”
00:04 Rusya’da Bilal Erdoğan yorumları…
00:03 TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş Terörsüz Türkiye raporuyla ilgili olarak,”Türkiye için hayati bir eşiği aştık”
00:03 Gastronomist Veysel KAVRAYAN’dan Ramazana özel “Gastronomi Haberleri”
00:11 Haftanın SAHA Bülteni’ninden özetler
00:10 ABD’nin Güney Kafkasya Politikası ve Türk Dünyasına Açılımı
00:08 Kültür-sanat odaklı haberler
00:06 Su krizi enerjiyi de vuruyor: ‘Elektrik üretimi 30 yılda yüzde 25 azaldı’
00:05 DoktorTakvimi’nden Türkiye’nin 2025 sağlık raporu
00:04 APOSTO’dan Haberler!
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Tesla bitcoin ile ödeme kabul etmeyecek

Tesla bitcoin ile ödeme kabul etmeyecek
14.05.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Tesla şirketinin CEO’su Elon Musk, bitcoin üretimi sırasında kullanılan enerji miktarının fazlalığı nedeniyle Tesla’nın araba satışlarında kripto para ile ödemeleri kabul etmeyeceğini açıkladı.

ABD’li milyarder girişimci Tesla şirketinin CEO’su Elon Musk, bitcoin üretimi sırasında kullanılan enerji miktarının fazla olması sebebiyle Tesla’nın elektrikli araba satışlarında kripto para ile ödemeleri kabul etmeyeceğini açıkladı.

Bitcoin Musk’ın açıklamasının ardından bitcoin yüzde 10 değer kaybetti.

Twitter hesabından bir açıklama yapan Musk açıklamasında “Kripto para birçok düzlemde iyi bir fikir ve geleceğinin parlak olduğuna inanıyoruz. Ancak bu çevreye büyük bir bedel ödetmemeli” ifadelerini kullandı.

Tesla Şubat ayında 1,5 milyar dolar değerinde bitcoin aldığını açıklamış ve Mart ayında bitcoin ile ödemeleri kabul etmeye başlamıştı. Tesla daha sonra kripto para pozisyonunu ilk çeyrekte yüzde 10 azalttığını duyurmuştu. Tesla bitcoin aldığını duyurduktan sonra kripto paraların değerinde büyük artış olmuştu.

Ancak düşük karbon emisyonlu teknoloji yanlısı Musk’ın bu adımı bazı Tesla yatırımcıları ve çevre aktivistlerinin tepkisini çekmişti. Bitcoin işlemleri sırasında kullanılan bilgisayarlar yüksek miktarda enerji tüketiyor ve bu enerjinin üretiminde ise daha çok fosil yakıt olan kömür kullanılıyor.

Musk bu endişeyi destekleyen açıklamalarda bulunarak “kömür, en kötü emisyona sahip yakıt” dedi. Musk Tesla’nın bitcoin pozisyonlarını koruyacağını ve kripto para teknolojisi daha sürdürülebilir enerji kaynakları kullanmaya başladığında ise kripto para kullanacağını açıkladı.

Elon Musk ayrı bir paylaşımda ise kripto paranın enerji tüketimini gösteren bir grafik paylaştı. Musk grafikle beraber “Geçtiğimiz aylardaki enerji tüketimi delice” ifadelerini kullandı.

Musk açıklamasında Tesla’nın bitcoin ödemesi ile araç satıp satmadığına dair bilgi vermedi. Öte yandan Musk kripto paraya duyduğu inancı tekrar ederek düşük enerji tüketimli kripto paralarla ilgilendiklerini kaydetti.

***

Neden https://www.turkuazhaberajansi.com?

Bağımsız bir haber ajansı olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir ajans gazeteciliğini hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün https://www.turkuazhaberajansi.com’a Abone Ol.

https://www.turkuazhaberajansi.com; seninle güçlü, seninle özgür!

[TÜHA Haber Ajansı, 14 Mayıs 2021]

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.