enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:13 Şubatın ilk haftası hava nasıl olacak?
00:11 İran Dışişleri Bakanı ​​​​​​​Arakçi: Ülkesinin ABD ile nükleer müzakereye hazır olduğunu daha önce de bildirdiğini açıkladı…
00:08 TRT ortak yapımı sessiz fedakarlığın gölgesinde bir kadın hikayesi: “Kanto”filmi, 6 Şubat’ta beyazperdede
00:07 Yeşilay Şile Şube Başkanı Şengül: Bağımlılıkla Mücadelede Toplumsal Sorumluluk Şart…
00:07 Bakan Fidan: ABD ve İran’ı müzakere masasına çağırıyoruz
00:06 Bakan Vedat Işıkhan, AK Parti Ordu İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda konuştu…
00:06 “Ankara 28 yıldır plansız, ranta dayalı büyüyor!”
00:05 İletişim Başkanı Duran: “Ülkemizi geleceğe taşımaya kararlılıkla devam edeceğiz”
00:05 Basın İlan Kurumu ile Kredi Garanti Fonu arasında iş birliği protokolü imzalandı…
00:03 379 FETÖ iltisaklı sosyal medya hesabına erişim engeli getirildi
00:03 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ülke hayrına yaptığımız her işin önüne takoz koymaya çalıştılar
00:02 Belçika’daki dev Audi fabrikası kapandı…
00:01 Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’dan (PFDK) haberler…
00:01 Suriye devlet televizyonu: Şam yönetimi ile terör örgütü YPG arasında, yeni bir mutabakata varıldığını duyurdu
00:00 Yargıtay Başkanlığı’nca, deprem temalı ceza ve hukuk çalıştayları İzmir’de düzenlenecek
21:24 Son dakika gelişmesi… Fatih Ürek’ten acı haber geldi: Fatih Ürek 59 yaşında hayatını kaybetti.
13:12 Küresel Gazeteciler Konseyi’nden (KGK) Londra’da diplomasi turu 
11:26 İletişim Başkanı Duran, “Bağımlılık konusunda medya kuruluşlarına, habercilere, dizi ve film yapımcılarına ciddi sorumluluklar düşüyor”
10:53 MSB kaynakları: TSK’nın Barış Pınarı’ndaki bölgelerden çekildiği yönündeki haberler doğru değil
00:55 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ata yurdumuz Orta Asya’nın refahına gerekli katkıyı yapmada kararlıyız”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Terörden Arındırılmış Belediyeler Hizmetleriyle Vatandaşların Yüzünü Güldürdü

Terörden Arındırılmış Belediyeler Hizmetleriyle Vatandaşların Yüzünü Güldürdü
28.11.2020
A+
A-

TÜHA HABER / “Terörden Arındırılmış Belediyeler ve Hizmetleri” kitabında, 31 Mart 2019 seçimlerine giden süreç ve sonrasında HDP’li belediyeler tarafından yapılan tahribatlar, görevlendirmelerin hukuki dayanakları, karalama ve çarpıtmaların gerçek yüzleri ve verilen hizmetler 5 bölümde ele alındı.

Belediye başkan vekili görevlendirmelerinin ardından belediyelerin sağladığı imkanları, kaybeden terör örgütü ile onun güdümündeki siyasal uzantılarının militan bulma, maddi kaynak temin etme ve kendi tabanını yönlendirmedeki sıkıntılarını çözmek için 31 Mart 2019 seçimlerini fırsat olarak gördüğü vurgulanan kitapta, örgütün seçildikleri zaman kolay yönetilebilecek, kendi güdümündeki kişilerin aday gösterilmesi için büyük çaba sarf ettiği ifade edildi.

“Silahlı Terör Örgütü Kurma veya Yönetme”, “Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma”, “Terör Örgütü Propagandası Yapma” suçlarından haklarında soruşturma ve kovuşturma yürütülen kişilerin, bazı belediyelerde bilerek ve isteyerek belediye başkan adayı gösterildiği de vurgulanan kitapta, 31 Mart 2019 Mahalli İdareler Genel Seçimleri sonrasında 59 belediyenin HDP tarafından yönetildiği hatırlatıldı.

Kitapta, söz konusu belediyelerin 48’inin, terör örgütünün faaliyetlerinin desteklenmesi için militan kaynağı, mali kaynak ve araç-gerecin temin edildiği lojistik merkezlere dönüştürülmeye çalışıldığının tespit edildiği, bu belediyelerin başkanlarının açılan adli ve idari soruşturmalar sonucunda görevden alındığı, yerlerine ise mülki idare amirleri arasından görevlendirmeler yapıldığı belirtildi.

152 Yıl, 258 Ay, 62 Gün Kesinleşmiş Ceza Kararı

30 Mart 2014 Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nden sonra göreve başlayan ve sonraki süreçte görevden uzaklaştırılan belediye başkanları ile 31 Mart 2019 Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nden sonraki süreçte görevden uzaklaştırılan toplam 73 belediye başkanı hakkında “terör suçları” kapsamında adli makamlarca toplam 152 yıl 258 ay 62 gün kesinleşmiş ceza kararı bulunduğu hatırlatılan kitapta, söz konusu başkanlara ilişkin yürütülen tüm iş ve işlemlerin, gerek uluslararası mevzuat ve prensiplere gerekse Türkiye’de yürürlükte olan mevzuat hükümlerine uygun olduğu kaydedildi.

Kitapta, belediye başkanlarının görevden alınmasının ardından başta HDP olmak üzere, çeşitli kişiler tarafından yapılan açıklama ve sosyal medya paylaşımlarıyla ortaya atılan asılsız iddialara ise somut örneklerle yanıt verildi.

Verilen Hizmetler

Kitapta, söz konusu belediyelerde yapılan görevlendirilmelerin ardından kaynakların, terör örgütünün finansmanı yerine yerel hizmetlere yönlendirildiği, terör örgütü ve destekleyicileri tarafından çukur açmak ve barikat kurmak suretiyle kaotik bir yapıya dönüştürülmeye çalışılan şehirlerin huzur ve hizmetin öne çıkarıldığı gerçek belediyecilikle tanıştığının altı çizildi.

Belediye başkan vekili görevlendirmeleri sayesinde ilgili belediyelerde kamu kaynaklarının güvenceye alındığına işaret edilen kitapta, kaynakların, belediye hizmetlerinde kullanılmasıyla vatandaşların huzur ve refah düzeyinin artırıldığı da vurgulandı.

Kitapta, 31 Mart seçimlerinden sonra görevlendirme yapılan belediyelerde, 172 kilometre sıcak asfalt ve 2 bin 245 kilometre stabilize yol, 710 kilometre içme suyu şebekesi, 61 içme suyu kuyusu ve 13 içme suyu ve atık su arıtma tesisi inşası, 430 kilometre kanalizasyon şebekesi, 229 aile çay bahçesi-çocuk parkı, 198 taziye evi yapımı/bakımı 431 bin 473 ağaç dikimi, 10 gençlik merkezi ve 22 kadın kültür merkezi inşası gibi hizmetlerin hayata geçirildiği kaydedildi.

Görevlendirme yapılan belediyelerde bugüne kadar 1,7 milyar lira yatırım yapıldığına işaret edilen kitapta, bu dönemde piyasaya 1,5 milyar lira borcun ödendiği de vurgulandı.

[TÜHA Haber Ajansı, 28 Kasım 2020]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.