enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:53 Trump’ın konuşlandırma emrinin ardından… Amerikan nükleer denizaltıları hakkında ne biliyoruz?
07:46 Yorum: Paşinyan’ın son açıklamaları ışığında gerçek Ermenistan ve Anayasa Değişikliği
07:46 Azerbaycan-Suriye Enerji Koridoru
07:39 Gazze ateşkesi: ‘Kapsamlı anlaşma’ konuşmaları, durgunlaşan müzakereleri harekete geçirebilir mi?
07:27 İzmir’de, su tüketiminin yoğun olduğu bölgelerde 6 Ağustos’tan itibaren 6 saatlik su kesintisi kesinti yapılacak…
07:26 Eskişehir’deki orman yangınında şehit olan AKUT gönüllüsü Tekin Enes Sarıyıldız’ın mezun olduğu okuldan alamadığı diploması, ailesine teslim edildi
07:17 Bakan Kurum: “Yangın bölgelerinde bu ay içinde hak sahipliği çalışmaları biten Bilecik ve İzmir’de konutların temellerini atacağız”
07:17 Türkiye’de son günlerde yaşanan orman yangınlarıyla mücadeleye destek vermek isteyen vatandaşlar, CİMER’e başvurdu
06:56 İskoçya Başbakanı Gazze’deki durumu “soykırım” olarak nitelendirdi
10:09 Nevşehir Kültür Yolu Festivali dokuz gün boyunca kültür, sanat ve tarih dolu etkinliklerle adeta bir açık hava sahnesine dönüşüyor
08:37 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nda projelerin ayrıntılarını açıkladı
08:02 Orman Genel Müdürlüğü (OGM), “Yangın yönetim uçağı OTAĞ’ı 2025’te 246 saat uçarak 206 orman yangınını haritaladı”
07:33 Belirsizlikler Çağında BRICS+ ve Yeni Küresel Düzen
07:23 Analist Tuğçe TECİMER: “Barış Sürecinde Tarafsız Diplomasi Adımı: Abu Dabi Görüşmesi” 
07:17 Washington Fas’ın Batı Sahra üzerindeki egemenliğini desteklediğini açıkladı
07:12 AK Parti MKYK Üyesi ve Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar Açıkladı: Piyasalar Altüst Olabilir
07:10 Kamu işçisinin zam oranı belli oldu
07:10 Perspektif: Türkye’nin Balkanlardaki Yeni İşbirliği Girişi: Balkan Barış Platformu
07:00 Türkiye’nin en önemli sanayi ve ticaret merkezlerinden Gaziantep Sanayisinde Tehlike Çanları Çalıyor!
06:49 DMM: ‘400 akademisyen usulsüz şekilde atandı’ iddiası doğru değildir
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Terör ve Güvenlik Uzmanı Coşkun Başbuğ Yunanistan’ın tacizini değerlendirdi: ABD, 51. eyaleti gibi kullanıyor

Terör ve Güvenlik Uzmanı Coşkun Başbuğ Yunanistan’ın tacizini değerlendirdi: ABD, 51. eyaleti gibi kullanıyor
25.08.2022
A+
A-

TRT TÜRK yeni banner

ANKARA – TÜHA HABER / Terör ve Güvenlik Uzmanı Coşkun Başbuğ, Doğu Akdeniz’de NATO görevi yapan Türk savaş uçaklarına Yunanistan tarafından radar kilidi atılarak tacizde bulunulmasını A Haber ekranlarında değerlendirdi.

Yunanistan’ın ABD’den akıl aldığını vurgulayan Başbuğ, “ABD, Yunanistan’ı 51. eyaleti gibi kullanıyor ve onun üzerinden Türkiye’ye yeni bir cephe açmak istiyor” dedi.

MSB kaynaklarından alınan bilgiye göre, NATO üyesi Yunanistan’a ait savaş uçaklarının önemli bir NATO görevini yerine getiren Türk savaş uçaklarının görevini engellemek üzere bilinçli şekilde radar kilidi attıkları öğrenildi.

Yunanistan tarafından yapılan bu tacizin, NATO’nun faaliyetlerini hedef alan bir girişim olduğuna dikkati çeken kaynaklar, Yunanistan’ın, Türkiye’yi taciz edebilmek adına NATO görevlerini bile riske atmaktan geri durmadığını aktarıldı.

GEREKLİ KARŞILIK VERİLDİ

Yunanistan’ın Türk savaş uçaklarına radar kilidi atmasının hemen ardından gerekli karşılığın verildiği ve Yunan uçaklarının bölgeden uzaklaştırıldığı vurgulandı. Ayrıca MSB tarafından konunun NATO makamlarına iletildiği ve Yunanistan askeri ataşesinin bakanlığa çağırılarak NATO görevini tehlikeye atan Yunan uçaklarından dolayı tepki gösterildiği kaydedildi.

“GERİLİM DAHA DA TIRMANACAK”

Yaşanan gelişmeleri A Haber ekranlarında değerlendiren Terör ve Güvenlik Uzmanı Coşkun Başbuğ, Yunanistan’ın ABD’den akıl aldığına dikkat çekti.

Başbuğ, “Yunanistan’ın etkili bir sıfatı vardı ‘Avrupa’nın şımarık çocuğu‘ diye ancak son zamanlardaki gelişmelerden dolayı Amerika’nın akılsız taşeronu diye yeni bir denklem ekleyebilirsiniz” dedi.

Coşkun Başbuğ, Yunanistan bu tür olaylara cesaret edemeyen ve Türkiye’ye lafla sözle süreci geçiştirmeye çalışan ülke konumunda olduğunu hatırlatarak, Yunanistan’ın ABD’nin akıl vermesiyle gerilimi tırmandırabileceğini öğrendiğine dikkat çekti.

“Yunanistan NATO kapsamında olan uçaklara taciz girişiminde bulundu” diyen Terör ve Güvenlik Uzmanı Coşkun Başbuğ,  “‘Radar kilitlemesi‘ düşman olarak gören bir yapı. Bizimkiler anında karşılığını verdi. Bu ilk değil ve son da olmayacak. Önümüzdeki süreçte bu gerilimin daha da tırmandığı günlere ilerleyeceğiz.” dedi.

[TÜHA Haber Ajansı, 25 Ağustos 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.