enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
12:36 Diyanet İşleri Başkanı Arpaguş’tan mübarek üç aylar mesajı
00:57 Sadettin Saran hakkında adli kontrol kararı
00:52 AJet Yönetim Kurulu Başkanı Bolat: “THY ile daha fazla iş birliği için çalışma yapıyoruz”
00:44 KODA, bir yıl boyunca sahada üretti, denedi, paylaştı…
00:38 Uluslararası Sürdürülebilir Kalkınmada Kadın Derneği’nin (USKD) yeni hizmet binası hizmete girdi…
00:36 Kıbrıs’ta Rum barbarlığı: Kanlı Noel
00:35 İdari Para Cezalarına İlişkin Tebliğ” Resmi Gazete’de yayımlandı.
00:29 Pakistan: İmran Han ve eşine 17’şer yıl hapis cezası
00:18 Bakan Güler: “SDG’nin ferdi entegrasyonu şart. Kimseden icazet almayız”
00:17 Türkiye ve Umman arasında 17 alanda iş birliği protokolü imzalandı
00:14 Bakan Güler: Rusya-Ukrayna arasında İHA ve İDA’lar karşılıklı olarak yoğun şekilde kullanılıyor…
00:13 Köpekler felaketleri önceden hissediyor mu?
00:06 “Üç Jokerli Konken” Almanya’da beğeni topladı…
00:03 Prof. Dr. Mühip Kanko, “İHA ihlalleri, güvenliğimiz açısından alarm verici”
00:01 Türkiye, ABD, Katar ve Mısır arasında Gazze toplantısı
00:01 Bakan Tunç: Sanal Bahis aile bütünlüğünü tehdit ediyor
11:16 İslam aleminin üç ayları Pazar günü başlıyor…
10:52 Bakan Tunç: ‘Terörsüz Türkiye’ süreci ülkemiz için, milletimizin geleceği için çok önemli bir süreç…
08:59 İHA tehdidi: Türkiye’nin hava savunması hazır mı?
00:47 Mehmet Akif Ersoy soruşturmasındaki soru işaretleri
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Terör ve Güvenlik Uzmanı Coşkun Başbuğ Yunanistan’ın tacizini değerlendirdi: ABD, 51. eyaleti gibi kullanıyor

Terör ve Güvenlik Uzmanı Coşkun Başbuğ Yunanistan’ın tacizini değerlendirdi: ABD, 51. eyaleti gibi kullanıyor
25.08.2022
A+
A-

TRT TÜRK yeni banner

ANKARA – TÜHA HABER / Terör ve Güvenlik Uzmanı Coşkun Başbuğ, Doğu Akdeniz’de NATO görevi yapan Türk savaş uçaklarına Yunanistan tarafından radar kilidi atılarak tacizde bulunulmasını A Haber ekranlarında değerlendirdi.

Yunanistan’ın ABD’den akıl aldığını vurgulayan Başbuğ, “ABD, Yunanistan’ı 51. eyaleti gibi kullanıyor ve onun üzerinden Türkiye’ye yeni bir cephe açmak istiyor” dedi.

MSB kaynaklarından alınan bilgiye göre, NATO üyesi Yunanistan’a ait savaş uçaklarının önemli bir NATO görevini yerine getiren Türk savaş uçaklarının görevini engellemek üzere bilinçli şekilde radar kilidi attıkları öğrenildi.

Yunanistan tarafından yapılan bu tacizin, NATO’nun faaliyetlerini hedef alan bir girişim olduğuna dikkati çeken kaynaklar, Yunanistan’ın, Türkiye’yi taciz edebilmek adına NATO görevlerini bile riske atmaktan geri durmadığını aktarıldı.

GEREKLİ KARŞILIK VERİLDİ

Yunanistan’ın Türk savaş uçaklarına radar kilidi atmasının hemen ardından gerekli karşılığın verildiği ve Yunan uçaklarının bölgeden uzaklaştırıldığı vurgulandı. Ayrıca MSB tarafından konunun NATO makamlarına iletildiği ve Yunanistan askeri ataşesinin bakanlığa çağırılarak NATO görevini tehlikeye atan Yunan uçaklarından dolayı tepki gösterildiği kaydedildi.

“GERİLİM DAHA DA TIRMANACAK”

Yaşanan gelişmeleri A Haber ekranlarında değerlendiren Terör ve Güvenlik Uzmanı Coşkun Başbuğ, Yunanistan’ın ABD’den akıl aldığına dikkat çekti.

Başbuğ, “Yunanistan’ın etkili bir sıfatı vardı ‘Avrupa’nın şımarık çocuğu‘ diye ancak son zamanlardaki gelişmelerden dolayı Amerika’nın akılsız taşeronu diye yeni bir denklem ekleyebilirsiniz” dedi.

Coşkun Başbuğ, Yunanistan bu tür olaylara cesaret edemeyen ve Türkiye’ye lafla sözle süreci geçiştirmeye çalışan ülke konumunda olduğunu hatırlatarak, Yunanistan’ın ABD’nin akıl vermesiyle gerilimi tırmandırabileceğini öğrendiğine dikkat çekti.

“Yunanistan NATO kapsamında olan uçaklara taciz girişiminde bulundu” diyen Terör ve Güvenlik Uzmanı Coşkun Başbuğ,  “‘Radar kilitlemesi‘ düşman olarak gören bir yapı. Bizimkiler anında karşılığını verdi. Bu ilk değil ve son da olmayacak. Önümüzdeki süreçte bu gerilimin daha da tırmandığı günlere ilerleyeceğiz.” dedi.

[TÜHA Haber Ajansı, 25 Ağustos 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.