enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
09:27 KASKF Başkan adayı Mevlüt Ağra, “Ben değil, biz anlayışı ile şeffaf kararlar alınacak”…
08:20 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Suriye’de en büyük risk terör örgütleri”
07:45 Gazeteci Gül KABACAOĞLU’nun ‘Orada N’ler Oluyor!’ Dış kaynaklı haberleri!…
18:08 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, “Güçlü Medya, Bilinçli Toplum Zirvesi”nde konuştu…
17:43 Erdoğan: Kameraları bantlamak bizim kitabımızda yazmaz…
13:41 Bakan Kurum’dan Arnavutköy’deki TOKİ konutlarına ilişkin açıklama
13:19 Türkiye’den ve Dünya’dan kısa kısa ‘Satır Başı’ haberler!
12:33 XI. Uluslararası Urla Enginar Festivali ve I. Uluslararası Urla Sürdürülebilir Gastronomi ve Tarım Konferansı Başarıyla Gerçekleşti…
11:05 DoktorTakvimi, bir kez daha Türkiye’nin En İyi İşverenleri arasında
10:39 Doğal afetlerden kaynaklanan ekonomik kayıplar ilk çeyrekte 83 milyar dolara ulaştı
09:23 Uluslararası İstanbul Anne, Bebek, Çocuk Fuarı ‘CBME’ Türkiye’nin Yeni Odak Grupları Belli Oldu!
09:22 RTÜK) Başkanı Şahin, “sokak röportajları” toplumda ayrışmaya, manipülasyona ve yanlış bilgilendirmeye yol açıyor…
09:00 Terör ve İstihbarat!…
08:54 ROKETSAN, Türkiye’nin 2024’te savunma sanayisinde 7 milyar doların üzerinde ihracat gerçekleştirdi…
08:40 Yer Bilimci Prof. Dr. Feyzi Bingöl’den Marmara Depremi Uyarısı: “Tek Parça Kırılırsa 7’nin Üzerinde Olabilir”…
08:31 Vücudun temel yapı taşlarından biri olan D vitamininin eksikliği sağlık sorunlarına neden olabilir…
08:25 Dostluk Maskesi Altında İhanet: Türkiye’ye Yönelik Planların Derin Analizi
07:20 Marmara Denizi açıklarında meydana gelen 6.2 büyüklüğündeki deprem, Kayseri’de uçuş sayısını 20’ye kadar düşürdü!
23:47 Bakan Ali Yerlikaya’dan Özgür Özel’e ‘bant’ tepkisi
23:28 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Kut’ül Amare Zaferi mesajı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Terör ve Güvenlik Uzmanı Coşkun Başbuğ Yunanistan’ın tacizini değerlendirdi: ABD, 51. eyaleti gibi kullanıyor

Terör ve Güvenlik Uzmanı Coşkun Başbuğ Yunanistan’ın tacizini değerlendirdi: ABD, 51. eyaleti gibi kullanıyor
25.08.2022
A+
A-

TRT TÜRK yeni banner

ANKARA – TÜHA HABER / Terör ve Güvenlik Uzmanı Coşkun Başbuğ, Doğu Akdeniz’de NATO görevi yapan Türk savaş uçaklarına Yunanistan tarafından radar kilidi atılarak tacizde bulunulmasını A Haber ekranlarında değerlendirdi.

Yunanistan’ın ABD’den akıl aldığını vurgulayan Başbuğ, “ABD, Yunanistan’ı 51. eyaleti gibi kullanıyor ve onun üzerinden Türkiye’ye yeni bir cephe açmak istiyor” dedi.

MSB kaynaklarından alınan bilgiye göre, NATO üyesi Yunanistan’a ait savaş uçaklarının önemli bir NATO görevini yerine getiren Türk savaş uçaklarının görevini engellemek üzere bilinçli şekilde radar kilidi attıkları öğrenildi.

Yunanistan tarafından yapılan bu tacizin, NATO’nun faaliyetlerini hedef alan bir girişim olduğuna dikkati çeken kaynaklar, Yunanistan’ın, Türkiye’yi taciz edebilmek adına NATO görevlerini bile riske atmaktan geri durmadığını aktarıldı.

GEREKLİ KARŞILIK VERİLDİ

Yunanistan’ın Türk savaş uçaklarına radar kilidi atmasının hemen ardından gerekli karşılığın verildiği ve Yunan uçaklarının bölgeden uzaklaştırıldığı vurgulandı. Ayrıca MSB tarafından konunun NATO makamlarına iletildiği ve Yunanistan askeri ataşesinin bakanlığa çağırılarak NATO görevini tehlikeye atan Yunan uçaklarından dolayı tepki gösterildiği kaydedildi.

“GERİLİM DAHA DA TIRMANACAK”

Yaşanan gelişmeleri A Haber ekranlarında değerlendiren Terör ve Güvenlik Uzmanı Coşkun Başbuğ, Yunanistan’ın ABD’den akıl aldığına dikkat çekti.

Başbuğ, “Yunanistan’ın etkili bir sıfatı vardı ‘Avrupa’nın şımarık çocuğu‘ diye ancak son zamanlardaki gelişmelerden dolayı Amerika’nın akılsız taşeronu diye yeni bir denklem ekleyebilirsiniz” dedi.

Coşkun Başbuğ, Yunanistan bu tür olaylara cesaret edemeyen ve Türkiye’ye lafla sözle süreci geçiştirmeye çalışan ülke konumunda olduğunu hatırlatarak, Yunanistan’ın ABD’nin akıl vermesiyle gerilimi tırmandırabileceğini öğrendiğine dikkat çekti.

“Yunanistan NATO kapsamında olan uçaklara taciz girişiminde bulundu” diyen Terör ve Güvenlik Uzmanı Coşkun Başbuğ,  “‘Radar kilitlemesi‘ düşman olarak gören bir yapı. Bizimkiler anında karşılığını verdi. Bu ilk değil ve son da olmayacak. Önümüzdeki süreçte bu gerilimin daha da tırmandığı günlere ilerleyeceğiz.” dedi.

[TÜHA Haber Ajansı, 25 Ağustos 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.