enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
22:24 Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın davetine icabetle yarın Türkiye’ye gelecek.
22:08 İçişleri Bakanı Yerlikaya, Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın kuruluşunun 43. yılını kutladı
21:50 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Süper Lig’e yükselen üç kulübün yönetim kurulunu, teknik heyetini ve futbolcularını kabul etti.
21:41 Dışişleri: Netanyahu ve iş birlikçileri adil şekilde yargılanmalı
21:31 AK Parti Sözcüsü Çelik: İsrail Dışişleri Bakanının sözleri Nazi zihniyetinin temsilcisidir
21:19 Ermenistan Başbakanı Paşinyan’dan Türkiye’ye ziyaret
19:20 Kızıldeniz Gölgesinde El-Şebab, DEAŞ-Somali ve Husiler İttifakı mı?
18:26 İsrail-İran savaşı’nda, Nükleer felaketten bir başka dünya savaşına kadar korkutucu senaryolar değerlendiriliyor…
18:03 Küresel Adalet mi İsrail mi?
17:53 İsrail Sorunu ile Batı da Yüzleşmek Zorunda Kalacak
17:35 Türkiye’nin yüz karası: KADIN CİNAYETLERİ
13:22 TÜİK açıkladı: Trafikte araç sayısı rekor artışla 205 bin arttı Türkiye’de trafiğe kayıtlı araç sayısı 32 milyonu geçti
12:56 Hatay Sörf Merkezi’nin ilham verici hikâyesi, “Hayatın Çizgisi” belgeseliyle beyaz perdede hayat buldu
10:19 Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Muğla’nın Dalaman Çayı’nın Aydın’a tahsisi ortalığı ayağa kaldırdı…
07:44 Gazeteci – Yazar Bekir AĞIRDIR, “Bahçeli ve MHP’nin, “yeni yüzyılın terörsüz Türkiye’si” vizyonuyla çerçeveleyip başlattığı anayasa süreci” 
20:36 Altun’dan İsrail’e tepki: Çıldırmışlık halinin son tezahürü
15:01 Ümit Özdağ tahliye edildi
09:40 Toplumsal sorunlar iş modeline dönüştü
07:58 Kocaeli Ticaret Odası, Özel KOTO AOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 10. yılını gururla kutladı
07:43 Gaziantep İl Tarım ve Orman Müdürü Karayılan’dan Nizip Ticaret Odası’na (NTO) ziyaret
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Teniste aşı tartışması: Zorunlu mu olacak?

Teniste aşı tartışması: Zorunlu mu olacak?
22.10.2021
A+
A-

Advertisement

KANBERRA-TÜHA HABER / Aşı olmayı reddeden tenis yıldızlarının Avustralya Açık turnuvasına katılması riske girdi. Turnuvaya ev sahipliği yapacak eyaletin başbakanı, uluslararası sporculara aşı muafiyeti tanımayacaklarını açıkladı.

Yurtta sulh, cihanda sulhTRT'nin yeni kanalı TRT Spor Yıldız tanıtıldıAşı olmayı reddeden tenisçilerin Ocak ayında düzenlenecek Avustralya Açık’a katılmaları riske girdi.

Turnuvanın yapılacağı Melbourne kentinin bağlı olduğu Victoria eyaletinin başbakanı Daniel Andrews, profesyonel sporculara getirdikleri aşı zorunluluğunun uluslararası sporcuları da kapsadığını savundu.

Uluslararası sporculara ayrıcalık tanımayı düşünmediklerini ve diğer profesyonel sporcular gibi onların da iki doz aşı olmak zorunda olduğunu belirten Andrews, Avustralya’nın federal hükümetinin de aşısız sporculara vize vereceğini düşünmediğini söyledi. Andrews “Eğer yanlışsam, federal hükümet size bildirecektir” diye ekledi.

Tenisteki aşı tartışması, geçen yılki küresel kapanma sonrası yeniden başlayan uluslararası turnuvalarla birlikte alevlenmişti.

Erkekler dünya sıralamasında 1 numarada yer alan Novak Djokovic dâhil bazı tenisçiler, aşı yaptırmanın kişisel bir tercih olması gerektiği görüşünde. Aralarında Andy Murray’in de bulunduğu tenisçilerse çoğunluğun iyiliği için aşının zorunlu olması gerektiğini belirtiyor.

Djokovic, bu hafta Covid aşısı yaptırıp yaptırmadığına dair açıklamada bulunmayı bir kez daha reddederken Avustralya’daki kısıtlama hazırlıkları nedeniyle Ocak’taki organizasyona katılıp katılmayacağından da emin olmadığını ifade etmişti.

Medvedev, ABD Açık'ta finalde Djokovic'i yenerek şampiyon olmuştu.
Medvedev, ABD Açık’ta finalde Djokovic’i yenerek şampiyon olmuştu.

2020 yılında Avustralya Açık’ta şampiyon olan Sırp tenisçi, önümüzdeki yıl düzenlenecek turnuvayı da kazanması hâlinde ulaştığı Grand Slam zaferi sayısını 21’e çıkararak Roger Federer ve Rafa Nadal’ı geride bırakıp bir rekora imza atacak.

Dünya sıralamalasında 2 numarada yer alan Rus tenisçi Daniil Medvedev ve dördüncü sıradaki Almanya vatandaşı Alexander Zverev de Covid aşısına yönelik şüphelerini dile getirmişlerdi.

Üçüncü sıradaki Yunan tenisçi Stefanos Tsitsipas da geçen yaz yaptığı açıklamada, ATP Turu tarafından zorunlu kılınmadığı takdirde aşı olmayacağını söylemişti.

ATP turu kapsamındaki son Grand Slam turnuvası ABD’de düzenlendi. 12 Eylül’de son bulan ABD Açık’ta tenisçilere aşı zorunluluğu getirilmemişti. Kortlardaki seyircilerdense en az bir doz aşı olduklarını gösteren belge ibraz etmeleri istenmişti.

EK Kaynaklar *DW,rtr,AP

[TÜHA Haber Ajansı, 22 Ekim 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.