enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:47 Kocaeli’nde kar ve yağışlar önce dereleri, sonra Sapanca Gölü’nü güldürdü
00:59 Uykusuzluk depresyona yol açıyor
00:57 ABD Başkanı Trump, Grönland’ı ilhak girişimi hakkında NBC’ye değerlendirmelerde bulundu
00:40 Esenboğa Havalimanı’nda 3. pist ve yeni kule hizmete girdi
00:40 İletişim Başkanı Duran, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kabine Toplantısı’nın ardından açıklamalarda bulundu
00:39 Haber Analiz | Avrupa’ya Açılan Bir Kapı Olarak Türkiye
00:32 İstanbul Güngören’de öldürülen 17 yaşındaki Atlas Çağlayan’ın ailesine tehdit mesajı attığı belirlenen 3 kişi tutuklandı.
00:22 CHP’li Özdemir: 11 İlde Çocuk İzlem Merkezi Yok, Çocuklar İkincil Travmaya Açık
00:19 Futbolda Skandal: Kural hatası Sengal’i şampiyon yaptı
00:16 KİAMP T.C. Genel Koordinatörlüğü’nden KKTC İstanbul Başkonsolosluğu’na üst düzey ziyaret
00:04 TBMM haftalık çalışmalarına bugün yoğun bir gündemle başlayacak
00:03 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Unutmayın Suriye, Suriyelilerindir
22:57 Bu Maçın Adı: Haksızlık
14:25 Kocaeli Büyükşehir Başkanı Büyükakın: Yeni yüzyıl Türklüğün yüzyılı olacak
07:20 Aile Birliğimiz Tehlike Altında
00:10 Dr. Elvin Abdurahmanlı: “Türk Dünyası Artık Küresel Bir Aktör” 
00:04 Azerbaycan – Türkiye Diplomatik İlişkilerinin 34 . Yılı
17:40 İklim değişikliklerin dünyamıza Faturası: Susuzluk
12:55 Yüzyılın Konut Projesi’nde yeni haftanın kura takvimi
07:52 Petrol savaşları yerini ‘kritik mineral’ savaşlarına bırakabilir
TÜMÜNÜ GÖSTER →

TEKNOFEST heyecanı Azerbaycan’a taşınıyor

TEKNOFEST heyecanı Azerbaycan’a taşınıyor
22.05.2022
A+
A-

ANKARA – TÜHA HABER / Dünyanın önde gelen teknoloji festivalleri arasındaki yerini alan TEKNOFEST, bu yıl ilk kez yurt dışında yapılacak. Festival, 26-29 Mayıs’ta Bakü’de gerçekleştirilecek.

TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı (TÜHA)’nın ‘TRT Haber’den aktardığı AA’nın haberine göre, TEKNOFEST, Türkiye sınırlarını aşarak ilk kez yurt dışında gerçekleştirilecek. Festivalin Azerbaycan’da düzenlenmesi, iki ülke arasındaki dostluk, kardeşlik ve stratejik ittifakın göstergesi olarak önem taşıyor.

Türkiye Teknoloji Takımı, Azerbaycan Dijital Gelişim ve Ulaştırma Bakanlığı ile Türkiye Cumhuriyeti Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının öncülüğündeki “TEKNOFEST Azerbaycan”, Bakü’de 26-29 Mayıs’ta düzenlenecek.

TEKNOFEST kapsamında Bakü Crystal Hall ve Deniz Kenarı Bulvarı Milli Park’ta 4 gün boyunca çeşitli etkinlikler yapılacak.

TRT_Francais_680*100 banner

İnsansız hava araçları ve helikopterler sergilenecek

Festivalde, Türkiye’den İçişleri, Milli Eğitim, Ulaştırma ve Altyapı bakanlıkları, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı, ASELSAN, Baykar, HAVELSAN, ROKETSAN, STM, TEI, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii, Türkiye Uzay Ajansı gibi kurum ve kuruluşlar tarafından stantlar açılacak.

Azerbaycan’dan katılımcı kuruluşlar ile yarışmalara katılan gençler de festival kapsamında ürünlerini ve projelerini tanıtacak.

Festivalin statik alanında insansız hava araçları, uçak ve helikopterler sergilenecek. Ayrıca Azerbaycan Hava Kuvvetleri, Türk Hava Kuvvetlerine bağlı Türk Yıldızları ve SOLOTÜRK, Bakü semalarında gösteri uçuşları yapacak.

Teskilat_680*100 banner

10 teknoloji yarışması

Festival kapsamında, lise, lisans ve üzeri, mezun kategorilerinde Baku Skills, Çevre Teknolojileri, İnsanlık Yararına Teknoloji, İnsansız Hava Araçları, Planör, Tarım Teknolojileri, CanSet, Robotik, Smart Karabağ Hackathon, Rocket League Avrupa Şampiyonası yarışmaları düzenlenecek.

Ulusal ve uluslararası katılıma açık yarışmalarda çok sayıda teknoloji takımı boy gösterecek.

Ayrıca Azerbaycan Take Off Girişim Zirvesi’nde, yeni müşteri, yatırımcı veya paydaş kazanmak isteyenler projelerini sunma fırsatı yakalayacak.

TEKNOFEST Azerbaycan’da ana sahnede gerçekleşecek sanatçı performanslarının yanı sıra dikey hava tüneli, su, robot gösterileri, uçuş simülatörleri ve daha birçok etkinlikle ziyaretçilere keyifli anlar yaşatılacak.

Azerbaycan ulusal çadırı TEKNOFEST’te

Azerbaycan, TEKNOFEST Uzay, Havacılık ve Teknoloji Festivali’ne geçen yıl ilk kez katıldı. Festivalin Azerbaycan ulusal çadırında Dijital Kalkınma ve Ulaştırma Bakanlığı tarafından kurulan sergi alanında, 11 yerel firma ve “start-up”ın ürün ve çözümlerinin yanı sıra yerel insansız hava araçları sergilenmişti.

Azerbaycan Hava Kuvvetlerine bağlı pilotlar, etkinlik kapsamında düzenlenen hava gösterisinde “MiG-29” savaş uçakları ile tekli uçuş gösterileri gerçekleştirmişti.

Türkiye’de bu yılki durak Samsun

TEKNOFEST, 2018’den bu yana T3 Vakfı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından her yıl düzenleniyor. TEKNOFEST’in Türkiye’de bu yılki durağı ise Samsun olacak.

Samsun Çarşamba Havalimanı’nın ev sahipliği yapacağı etkinlikler, 30 Ağustos-4 Eylül’de gerçekleştirilecek.

[TÜHA Haber Ajansı, 22 Mayıs 2022] 

ETİKETLER: , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.