enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
09:50 Türkiye’deki sinema salonlarında bu hafta korku ve gerilimden komediye, aksiyondan animasyona 9 film vizyona girecek.
07:58 Tarihi ve kültürel bir mirasın peşinde: Türk-İslam Arkeolojisi
07:33 Türkiye’nin demokrasi performansı, uluslararası endekslerde belirgin bir gerileme sergiledi…
07:25 Son Düzlük ve PYD/YPG/SDG Üzerinden Ayak Oyunları
07:25 İsrail’in Bölgeyle Savaşı Amerika’nın Çıkarına mı?
07:18 İletişim Başkanı Duran: “İsrail’in Gazze’de başlattığı yeni saldırı dalgası soykırım suçlarının kanlı bir aşamasıdır”
07:17 Rusya’da en yüksek maaş alan sektörler açıklandı
07:03 Alışılmış Ezber Döngüsü
07:02 Rusya’da enflasyonu düşürme çabaları sonuç veriyor
22:55 Türkiye Macaristan Ekonomik ve Ticaret Toplantısı İstanbul’da Gerçekleşti
21:55 Yeni Anayasa ve Aleviler paneli Ankara’da yapıldı
21:16 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Gölcük Otobüs Terminalinin tanıtımı yapıldı…
16:00 Krediler Tükeniyor!
15:27 UEFA Şampiyonlar Ligi’nde 2025-26 sezonu bugün lig aşamasının ilk hafta maçlarıyla başlayacak…
07:42 Tarihle Mayalanan Şehir Afyonkarahisar’da 7. Uluslararası Gastro Afyon Turizm ve Lezzet Festivali 19 Eylül’de Başlıyor
07:08 Eğitim-İş raporuna göre şehir dışında okuyan öğrencilerin aylık giderleri 50 bin TL’yi, üniversiteye başlarken yapılan ilk masraflar ise 100 bin TL’yi geçti.
03:27 Türkiye’nin yerli ve milli gururu T10F Togg, ön satış öncesi deneyim merkezlerinde ziyarete açıldı…
03:12 CHP’nin 38. Olağan Kurultayı ile 6 Nisan 2025’teki 21. Olağanüstü Kurultayı’nın iptaline ilişkin dava, 24 Ekim Cuma gününe ertelendi
02:51 Bayrampaşa Belediyesine yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında 3 zanlı daha gözaltına alındı…
02:42 Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail işgallerini genişletme çabasında
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Techxtile Startup Challenge’da yarı final heyecanı yaşandı

Techxtile Startup Challenge’da yarı final heyecanı yaşandı
03.12.2020
A+
A-

TÜHA HABER / Techxtile Startup Challenge’ın yarı final değerlendirme toplantısı değerlendirme kurulu üyeleri ve proje sahiplerinin katılımları ile gerçekleştirildi.  

Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Pınar Taşdelen Engin, Proje Koordinatörü ve Ventures & Mentors League CEO’su Ufuk Batum, değerlendirme üyeleri ve proje sahibi girişimci adaylarının katıldı.

Pınar Taşdelen Engin arşivleri - E-Textile Magazine

UTİB Yönetim Kurulu Başkanı Pınar Taşdelen Engin

UTİB Yönetim Kurulu Başkanı Pınar Taşdelen Engin, online olarak gerçekleştirilen programda açılış konuşmasında,  UTİB, UHKİB, BTSO ve BEBKA olarak birlikte organize ettikleri “Techxtile Start-up Challenge” etkinliğin yarı final Değerlendirme Kurulu toplantısı için bir arada bulunduklarını söyledi.

Pınar Taşdelen Engin, “Birliğimizin sektöre yeni girişimciler kazandırmak ve girişim kültürünü yaygınlaştırmak amacıyla gerçekleştirdiği Techxtile Start-Up Challenge girişimcilik programına, pandemiye rağmen rekor başvuru oldu” dedi.

Geçtiğimiz yıl 104 projenin yarıştığı programa bu yıl yüzde 66 oranında artış ile 174 projenin başvuruda bulunduğunu hatırlatan Pınar Taşdelen Engin, 64 projenin kadın girişimcilerden gelmesinin dikkat çektiğini belirtti.

Pınar Taşdelen Engin, “Bu yıl ilk kez kadın girişimcilere yönelik özel bir ödülün yer almasının ilgiyi artırdığını düşünüyorum. Başvuruların illere göre dağılımına baktığımızda ise ağırlığın Bursa, Ankara ve İstanbul’dan yapıldığını görüyoruz. Bu dönem birbirinden farklı ve ilgi çekici projelerle karşılaşacağız. 11 adayımız, içinde bulunduğumuz Covid-19 pandemisi ile ilgili ürettikleri proje ile başvuru yaptılar.  Akıllı tekstiller, sanal gerçeklik, teknik tekstiller, sürdürülebilirlik, yapay zekâ gibi alanlardan önemli sayıda proje sunuldu. Adaylarımızın dünya gündemini yakalamış olmaları ve bu konuda proje üreterek katıldıklarını görmek sevindirici bir tablo” ifadelerini kullandı. 

Pınar Taşdelen Engin, başvuru yapan projelerden yarı finale kalan 31 proje sahibi girişimci adayına ve programa katılan tüm girişimci adaylarına teşekkür etti.  

Program, Proje Koordinatörü ve Ventures & Mentors League CEO’su Ufuk Batum’un moderatörlüğü ile girişimci adaylarının proje sunumları ve değerlendirme kurulu üyelerinin değerlendirmeleri ile devam etti. 

Resim önizlemesi

Techxtile Startup Challenge yarı final değerlendirme kurulu üyeleri şu isimlerden oluştu: 

UTİB Denetim Kurulu Üyesi Aşkın KandilUTİB Yönetim Kurulu Üyesi Burak Ay, UTİB Yönetim Kurulu Üyesi Cezmi Kırayoğlu, İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Görevlisi Doç.Dr. Ali Kılıç, Bursa Uludağ TTO Girişimcilik ve Ticarileşme Koordinatörü Erkin Bilaloğlu, Bursa Teknoloji Transfer Ofisi Girişimcilik Koordinatörü Fatma Erdönmez, Tekstil Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Füsun Ekren, Bursa Uludağ TTO Genel Müdür Yardımcısı Nihal Sağlam,  DOSABSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Nilüfer Çevikel, UTİB Yönetim Kurulu Üyesi Osman Nuri Canik, Bursa Teknik Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof.Dr. Ayşe Çelik Bedeloğlu,  Uludağ Üniversitesi Tekstil Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof.Dr. Dilek Tut,  Uludağ Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof.Dr. Mehmet Karahan,  Ege Üniversitesi Tekstil Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof.Dr. Perrin Akçakoca,  BOSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Rasim Çağan, BEBKA Uzmanı Talha Göktaş 

Programın ikinci gününde de yarı finalistlere Proje Koordinatörü ve Ventures & Mentors League CEO’su Ufuk Batum’un katılımı ile mentorluk eğitimi verildi.  

[TÜHA Haber Ajansı, 03 Aralık 2020]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.