enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:16 Cumhurbaşkanı Erdoğan: 28 Şubat artığı faşizan zihniyeti lanetliyorum
00:10 World Defense Show (WDS) 2026 kapsamında FNSS, Nurol Makina ve Miilux OY arasında Teknik İş Ortaklığı Protokolü imzalandı.
00:10 (TÜİK) verilerine göre, il ve ilçe merkezlerinde ikamet ederken belde ve köylerde yaşayanların oranı geriledi…
00:09 İstanbul’da İl Tarım ve Orman ile Ticaret müdürlüklerine bağlı ekiplerince, ramazan ayı öncesinde kasaplara yönelik denetimler artırıldı
00:03 İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan’dan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür
00:02 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Milletimize nasıl daha iyi hizmet ederiz buna odaklanıyoruz”
00:02 Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan,”Gerçeği sadece CHP genel başkanı görmüyor”
00:01 ABD’de tabu kırıldı: Gazze’yi konuşan kazandı
14:29 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan, Zeynep Güneş Akgün’e destek
12:07 İçişleri Bakanı Çiftçi’den Erzurum’a duygusal veda
11:02 Kabinede bayrak değişimi
00:52 Mehmetçik Almanya’daki dev NATO Tatbikatı’na katılıyor
00:50 Doğa Koleji Kocaeli’den yıllara yayılan istikrarlı başarı
00:48 Parasıyla bile satın almak zordu: ASPİLSAN yerlisini üretti
00:40 Bakan Göktaş’tan Güvenli İnternet Günü paylaşımı
00:39 MSB Güler, 11’inci Hudut Tugay Komutanlığında: “Gazze’de üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmeye hazırız”
00:33 Sakarya taraftar grubundan açıklama: Gerilimi tırmandırmayın
00:27 Adalet Bakanı Tunç, Mattia Ahmet Minguzzi’nin mevlüt programına katıldı
00:20 Egeli gençler, TEKNOFEST hazırlıklarını sürdürüyor
00:19 GÖKBEY Genel Maksat Helikopteri’nin Suudi Arabistan’da ortak üretimine yönelik mutabakat zaptı imzalandı.
TÜMÜNÜ GÖSTER →

TBMM’de milletvekillerinin odalarının belirlenmesi için üçüncü kura çekimi tamamlandı

TBMM’de milletvekillerinin odalarının belirlenmesi için üçüncü kura çekimi tamamlandı
05.08.2023
A+
A-

TBMM’de milletvekillerinin odalarının belirlenmesi amacıyla yapılan kura çekimi süreci, bugün gerçekleştirilen üçüncü kura ile tamamlandı.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

TBMM’de Halkla İlişkiler Binası’nda milletvekillerine tahsis edilen odaların kullanımı, her yasama döneminin başında kura çekilerek belirleniyor.

TBMM Başkanlık Divanı üyelikleri, siyasi parti grupları ve komisyon başkanlıklarına seçimlerin yapılmasının ardından, yeniden kura çekimi yapılarak, boşalan odalara milletvekillerinin yerleştirilmeleri sağlanıyor.

TBMM Genel Sekreterliği’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, TBMM’de temsil edilen siyasi parti gruplarının sayılarının fazlalığından kaynaklı olarak bu yasama döneminde, Ana Bina’da her dönemkinden daha fazla oda ihtiyacı ortaya çıktı. Yapılan açıklamada, TBMM Başkanlığının, milletvekillerinin yasama faaliyetini yürütürken ihtiyaç duyacağı her türlü hizmeti sağlama konusunda azami hassasiyet gösterdiği vurgulandı.

Milletvekillerinin oda ihtiyaçlarının giderilmesi için TBMM’nin ilgili birimlerince yoğun bir çalışma yürütüldüğü bildirilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin asli unsurları olan milletvekillerimizin oda ihtiyaçlarının giderilmesi için Halkla İlişkiler Binası içinde bulunan mekanlar dönüştürülmek suretiyle odalar hazırlanmaktadır. Milletvekillerimizin odalarının belirlenmesi amacıyla yapılan kura çekim süreci, bugün gerçekleştirilen üçüncü kura ile tamamlanarak tüm milletvekillerimizin odaları belirlenmiştir. Yeni oluşturulan odalarla ilgili çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte yeni yasama dönemi başlangıcından önce tüm milletvekillerimize odaları teslim edilmiş olacaktır.” (TBMM)

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.