enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
13:34 1 Aralık Pazartesi gününden herkese merhaba…
12:02 İlahiyat Koleji Konusunu Ne Kadar Biliyoruz?
00:52 CBME Türkiye’de Pazarlamanın, E-Ticaretin ve İhracatın Yeni Yolları İle Trendler Konuşulacak!
00:50 Bundan sonra rakipler düşünsün!…
00:46 MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın’dan Papa ziyaretine eleştiri: ‘Şova dönüştürüldüğü görülmektedir’
00:43 AK Parti Kocaeli İl Başkanı Dr. Şahin Talus, Körfez İstişare Kurulu’nu Topladı…
00:43 Orban’dan Moskova ziyareti: Putin ile görüşmesi AB için ne anlama geliyor?
00:40 Meteoroloji Uzmanı Prof. Dr. Şen: Aralık ayında İstanbul’a kar bekleyenleri hayal kırıklığına uğratacak
00:32 ABD’de göçmen kararı: Yeşil kartı risk altında olan ülkeler hangileri?
00:22 Gazeteci Sasha Vakulina’nın Ukrayna haberleri..
00:09 n okuyoruz | Bültenden Herkese Merhaba!
00:09 Ukrayna’da savaş: Zelenskiy Macron ile Paris’te barış ve güvenlik gündemini görüşecek
00:03 Gazeteci Cengiz ERDİL yazdı: İklim zirvesinin ardından
00:02 Belçika direniyor, AB Ukrayna için B planını değerlendiriyor
00:59 Türkiye’de geliştirilen ve üretilen Togg, Almanya’da kullanıcılarıyla buluştu…
00:59 Erdoğan: “Gazze’de 270’i aşkın gazeteci öldürülürken meslektaşlarının haberini bile yapmadılar”
00:57 Emine Erdoğan: Filistin halkının yanında durmak insanlık vicdanının gereğidir
00:45 Bakan Göktaş: “15 yaş altına yönelik sosyal medya düzenlemesi yakında hayata geçirilecek”
00:39 Aralık ayında hava nasıl olacak?
00:34 Bakan Fidan’dan 29 Kasım Filistin Halkıyla Uluslararası Dayanışma Günü paylaşımı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

TBMM’de görüşülmekte olan İklim Kanun teklifi hakkında açıklama

TBMM’de görüşülmekte olan İklim Kanun teklifi hakkında açıklama
14.04.2025
A+
A-

* Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda geçtiğimiz hafta ele alınan ve 20 maddeden ilk dördü kabul edilen İklim Kanun teklifi ile ilgili çeşitli iddiaların ortaya atıldığı tespit edilmiştir.

*Detayı haberimizde!…

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

Bahse konu kanun teklifi ile ilgili;

⁠”Karbon ayak iziyle insanların özgürlüklerinin kısıtlanacağı” yönündeki iddialar doğru değildir.

Karbon ayak izi ile insanların özgürlüklerinin kısıtlanması söz konusu değildir. Karbon ayak izinin azaltılması sadece üretim yapan organizasyonlar için öngörülmüştür. Bireylerle, mülkiyet, seyahat gibi anayasal haklarıyla en ufak bir ilgisi bulunmamaktadır.

“Emisyon Ticaret Sistemi adı altında Karbon Vergisi vatandaşın cebinden çıkacak” iddiası doğru değildir.

Kanunda karbon vergisine yönelik hiçbir hüküm bulunmamaktadır. Karbon vergisi uygulaması söz konusu değildir. Kanunda Emisyon Ticaret Sistemi uygulaması kapsamı sadece enerji yoğun üretim tesisleridir. Bireylerle hiçbir ilgisi bulunmamaktadır.

⁠⁠”Tarım yasaklanacak, istenilen ürün ekilemeyecek, meyve ağaçlarına el konulacak, hayvancılık yasaklanacak, yapay et yedirilecek, hayvan otlatmak yasaklanacak” şeklindeki iddialar doğru değildir.

Kanun metninde, iddia edildiği gibi veya bu anlama gelebilecek herhangi bir düzenleme yer almamaktadır. Kanun, iddiaların aksine afet ve kuraklık risklerine karşı; ülkemiz topraklarını, tarımını, hayvancılığını ve doğal kaynaklarını korumayı, su ve gıda arz güvenliğini sağlamayı amaçlamaktadır.

“Paris Anlaşmasında küresel güçler tarım alanlarınıza el koyacak, toprağınız elinizden alınacak, istediğiniz ürünü ekemeyecekseniz ekseniz de ürünler sizin olmayacak.” gibi iddialar da doğru değildir.

Paris Anlaşması 2021 yılında TBMM’de uygun bulma kanunu ile iç hukukumuza aktarılmıştır. Hatta Ülkemiz Paris Anlaşmasını kendi özel koşullarını ve kalkınma hedeflerini önceleyerek ve dikkate alarak imzalamıştır. Paris Anlaşması 2021 yılından beri Kanun hükmünde bir düzenlemedir. 2021 yılından bugüne kadar kısıtlayıcı herhangi bir uygulama olmamıştır, olmayacaktır.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.