enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:47 İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, parlamentoya görüşmeler hakkında bilgi verdi…
00:43 MKE ürünlerine Suudi Arabistan yolu görünüyor
00:41 Ankara Keçiören Belediye Başkanı’ndan Özgür Özel hakkında suç duyurusu
00:31 Türkiye, Mısır, Katar ve Suudi Arabistan’ın da aralarında bulunduğu 8 ülkeden, katil İsrail’e sert kınama
00:19 Epstein Mossad ajanı mıydı? Yeni belgeler soru işaretleri oluşturuyor
00:18 Trump, uluslararası liderleri Barış Konseyi’nin ilk toplantısına davet etti
00:17 Bakan Yumaklı: 11 ilde tarımsal altyapıya 67 milyar liralık yatırım yaptık
00:16 Türk zırhlıları Almanya’da
00:12 BTP Lideri Hüseyin Baş, “Milli Ekonomi Modeli insanlık için en büyük şanstır”
00:02 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Mihalgazi Belediye Başkanı Akgün’e destek
00:01 Devlet Bahçeli: Terörsüz Türkiye hedefi milli dayanışmayla hayat bulacaktır
17:15 Bir Terk Etme Hikayesi
11:19 DEM Partili Gergerlioğlu’nun oğlundan Sabiha Gökçen için küstahça bir paylaşım
11:00 Bir Geri Gidiş: Savunma Bakanlığı’ndan Savaş Bakanlığı’na
10:27 Kayseri Valisi Gökmen Çiçek,Kocaeli’den Gelen Spor Basınını Ağırladı
06:39 (TİM) Başkanı GÜLTEPE, “2026 yılına mal ve hizmet olmak üzere toplam 410 milyar dolarlık ihracat hedefiyle başladık”
00:57 Analiz: Türkiye-Mısır Yakınlaşmasının Stratejik Anlamı
00:52 Avrupa Haberleri: AB’den Rusya’ya yeni yaptırım hamlesi: Petrol taşımacılığı hedefte
00:51 Avrupa Haberleri: Rusya, Alman ordusuna karşı hibrit bir savaş mı yürütüyor?
00:44 Dış Bakış Cilt 3 Sayı 1 yayınlandı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

TBMM Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu Başkanı Tipioğlu BRT’ye konuk oldu

TBMM Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu Başkanı Tipioğlu BRT’ye konuk oldu
17.01.2025
A+
A-

KKTC Bayrak Radyo Televizyon Kurumu’na (BRT) konuk olan TBMM Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu Başkanı Veysel Tipioğlu, “TC Devleti , KKTC ve Kıbrıs Türkü’yle ilgili her türlü gelişmeyi titizlikle takip etmektedir” dedi.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency  

Konuk olan TBMM Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu Başkanı Veysel Tipioğlu, BRT’de yayınlanan Sevil Özlü’nün canlı olarak hazırlayıp sunduğu 18. Saat programına temaslarını değerlendirdi.

Tipioğlu, TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan selam ve muhabbetlerini ileterek, Türkiye’nin her zaman Kıbrıs Türk halkının yanında olduğunu söyledi.

Tipioğlu, gerçekleştirilen ikili görüşmelere değinerek, hedeflerinin KKTC’yi parlamentolar arası diyalogla uluslararası arenada daha tanınır hale getirmek olduğunu belirtti.

Her gidilen platformda Kıbrıs Türkü’nün haklı davasını anlatmaya çalıştıklarını anımsatan Tipioğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da BM Genel Kurul’da bu çağrıyı yinelediğini, Türkiye’nin her platformda bunu söylemeye devam edeceğini kaydetti.

Buradaki işbirliğinin sürmesi ve artması için komisyonları Ankara’ya davet edeceklerini ifade eden Tipioğlu, Güney Kıbrıs’ın silahlanması konusunda da değerlendirme yaptı.

Bölgede iyi komşuluk ilişkilerinin önemli olduğunu, sorunların uluslararası hukuk kapsamında çözülmesi gerektiğini kaydeden Tipioğlu, olası bir sıcak çatışmadan bölgedeki herkesin zarar göreceği uyarısında bulundu.

Adanın ortak sahibi olan Kıbrıs Türklerinin denizlerde en az Rumlar kadar hakka sahip olduğunu söyleyen Tipioğlu, Güney Kıbrıs’ın bunu hiçe sayarak 2003 yılından bu yana tek taraflı eylemlerde bulunduğunu hatırlattı.

TC Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın KKTC ziyareti ve bu ziyaretin Güney Kıbrıs’taki yankılarını değerlendiren Tipioğlu, Kıbrıslı Türklerin yapıcı tavrına rağmen Güney Kıbrıs’ın yapılan her türlü girişimi sabote ettiğini anımsatarak, “TC Devleti KKTC ve Kıbrıs Türk halkıyla ilgili her türlü gelişmeyi titizlikle takip etmektedir” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.