enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
19:43 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk-Amerikan Ulusal Yönlendirme Komitesi tarafından verilen akşam yemeğinde konuştu…
11:59 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Amerikan Fox News kanalına bir mülakat vererek uluslararası politika ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu…
07:59 Afyonkarahisar valisi Doç. Dr. Yiğitbaşı: “Tarihle Mayalanan Şehir”
07:42 Binyamin Netanyahu’nun Kudüs’ün arkeolojik mirasını siyasi propaganda amacıyla kullanarak işgali meşrulaştırma çabası
07:42 “Türkiye Su Zengini Olmayan Fakat Öyleymiş Gibi Yapan Bir Ülke”
07:38 Afganistan’da kız çocukları nasıl gizlice eğitim alıyor?
07:34 İletişim Başkanı Duran, “Cumhurbaşkanımız, Gazze’de yaşanan insani trajedi karşısında uluslararası vicdanın en güçlü sesi oldu”
07:20 Bakan Tunç duyurdu: Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Netanyahu ile kıyaslanmasına soruşturma
07:19 Polonya ve Rusya: Doğu Avrupa’da yeni bir çatışma eşiği mi?
07:19 Babasından aldığı hukuk mirası ile Türkiye ve Hollanda’daki sorunları çözümlüyor…
07:17 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Dünya devletlerine çağrımız nettir, ‘Filistin Devleti’ni tanıyın’
07:17 TRT 1’in sevilen dizisi ‘Teşkilat’a, yeni sezonda kadroya birbirinden ünlü oyuncular katıldı
07:07 İstanbul Büyükçekmece Belediye Başkan Yardımcısının da aralarında bulunduğu 23 sanığın yargılandığı davada ara karar verildi…
07:06 ‘Uzayda Tarım’ programıyla Türkiye geleceğe hazırlanıyor
00:58 Trump, Murdochlar ve teknoloji milyarderlerinin TikTok anlaşmasında yer alabileceğini açıkladı
00:01 Fenerbahçe’nin Dinamo Zagreb maçı 11’inde kimler olacak?
12:06 İngiltere, Avustralya ve Kanada’dan sonra Portekiz de Filistin’i devlet olarak tanıdı
11:44 Batı’nın Filistin devletini tanıması ne işe yarayacak?
11:12 Spor Yazarı Gazeteci Mustafa SALMAN’ın Fenerbahçe Kulübünde gerçekleştirilen olağanüstü seçimli genel kuruldan notları…
07:59 Gazeteci Veysel KAVRAYAN’ın Afyonkarahisar’da düzenlenen 7. Uluslararası GastroAfyon Festivali’nden izlenimleri…,
TÜMÜNÜ GÖSTER →

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Celal Adan başkanlığında toplandı.

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Celal Adan başkanlığında toplandı.
26.10.2023
A+
A-

Birleşimin başında, İçtüzük gereğince, 12 Ekim 2023’te yapılan kapalı oturuma ait tutanakların özetinin okunabilmesi amacıyla kapalı oturum gerçekleştirildi.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

Tutanak özetinin okunmasından sonra açık oturuma geçildi. Adan, üç milletvekiline gündem dışı söz verdi.

Daha sonra siyasi partilerin grup başkanvekilleri yerinden söz aldı.

Saadet Partisi Grup Başkanvekili Bülent Kaya, Cumhuriyet’in 100. yılına işaret ederek, Cumhuriyet’in tüm zorluklara rağmen dimdik ayakta durduğunu ve durmaya devam edeceğini söyledi.

Kaya, 2023 yılı anmalarının sadece geçmişi anma değil aynı zamanda geleceği inşa etme süreci olduğunu, 2023 yılının milletin birlik ve beraberliğini pekiştiren, çoğulcu bir demokrasinin yaşanacağı bir yıl olması gerektiğini vurguladı.

İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta, sığınmacı sorununun milli güvenliği tehdit ettiğini, “bu sorunu dile getirenlerin ve gazetecilerin tutuklandığını” iddia etti.

Usta, “hükümetin, devletin kuruluş felsefesi olan Türk milliyetçiliğini suç unsuru olarak görmeye başladığını” ileri sürdü.

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını da anımsatan Usta, İsrail’in Gazze’ye yönelik kara harekatıyla ortaya çıkacak sonuçların bütün ülkeleri ekonomik olarak etkileyeceğini, herkesin sağduyuyla hareket etmesi gerektiğini söyledi.

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, Ziya Gökalp’ın vefatının 99. yılı olduğunu hatırlatarak, Gökalp’e Allah’tan rahmet diledi.

Akçay, Gökalp’in Türk milliyetçiliğini sosyolojik bir bakış açısıyla yorumladığını ve Türk dünyasında büyük bir iz bıraktığını belirtti.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerden etkilenen illerdeki çalışmalara da dikkat çeken Akçay, bölgede konut yapımının büyük hızla devam ettiğini anlattı.

Kentsel dönüşüm çalışmalarına değinen Akçay, 2012 yılından bugüne kadar 2 milyon 200 bin bağımsız bölüm dönüşümü tamamlandığını, 400 bin bölümün dönüşümünün ise devam ettiğini söyledi.

HEDEP Grup Başkanvekili Hakkı Saruhan Oluç da Cezaevi İdare ve Gözlem Kurullarının “mahkemelerin tahliye kararına rağmen bazı hükümlü ve tutukluları tahliye etmediğini”, bunun Anayasaya aykırı olduğunu ifade etti.

CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, Anayasa Mahkemesinin, Türkiye İşçi Partisinin tutuklu Hatay Milletvekili Can Atalay hakkındaki kararını anımsatarak, verilen karardan mutlu olduklarını dile getirdi.

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, Cumhuriyet’in kuruluşunun 100. yılına işaret ederek Türkiye’nin her ilinde kutlamaların büyük bir coşkuyla yapıldığını ve yapılmaya devam edeceğini vurguladı.

Akbaşoğlu, AK Parti’nin iktidarlarının, eser ve hizmet anlayışıyla, Cumhuriyet’i muasır medeniyet seviyesinin üstüne çıkarmak ve tam bağımsız Türkiye hedefiyle hareket ettiğini belirtti.

AK Parti’nin hizmetlerini anlatan Akbaşoğlu, halka verdikleri sözleri yerine getirdiklerini söyledi.

Genel Kurulda, gündem dışı konuşmalar ve grup başkanvekillerinin değerlendirmelerinin ardından siyasi partilerin gündeme ilişkin grup önerilerine geçildi.

Saadet Partisinin “Kanun Hükmünde Kararnameler”, İYİ Parti’nin “yetiştirme yurtlarında barındırılan çocuklar”, HEDEP’in “6 Şubat depremi”, CHP’nin ise “demokrasi ve toplumsal birlikteliğimize kasteden şahıslar ve örgütler” konularında araştırma komisyonu kurulmasına ilişkin önergelerinin ön görüşmelerinin bugün yapılması önerileri kabul edilmedi.

Daha sonra Danışma Kurulu’nun 12. Kalkınma Planının görüşmelerinin Genel Kurul Gündeminin özel işlerde yer alacak kısmına alınması önerisi ele alındı.

Kabul edilen öneriye göre, Genel Kurul, 30 Ekim Pazartesi günü 12. Kalkınma Planının görüşmeleri için toplanacak. İki bölüm halinde görüşülecek 12. Kalkınma Planında her bölüm üzerinde siyasi parti grupları ile istemi halinde yürütme ve komisyona 30’ar dakika, şahsı adına söz alacak iki milletvekiline ise 10’a dakika konuşma süresi tanınacak.

Genel Kurulda grup önerileri ve Danışma Kurulu önerisinin ardından emeklilere bir defaya mahsus olmak üzere 5 bin lira ödenmesini de öngören Konutların Turizm Amaçlı Kiralanmasına ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin görüşmelerine geçildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.