enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:16 Cumhurbaşkanı Erdoğan: 28 Şubat artığı faşizan zihniyeti lanetliyorum
00:10 World Defense Show (WDS) 2026 kapsamında FNSS, Nurol Makina ve Miilux OY arasında Teknik İş Ortaklığı Protokolü imzalandı.
00:10 (TÜİK) verilerine göre, il ve ilçe merkezlerinde ikamet ederken belde ve köylerde yaşayanların oranı geriledi…
00:09 İstanbul’da İl Tarım ve Orman ile Ticaret müdürlüklerine bağlı ekiplerince, ramazan ayı öncesinde kasaplara yönelik denetimler artırıldı
00:03 İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan’dan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür
00:02 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Milletimize nasıl daha iyi hizmet ederiz buna odaklanıyoruz”
00:02 Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan,”Gerçeği sadece CHP genel başkanı görmüyor”
00:01 ABD’de tabu kırıldı: Gazze’yi konuşan kazandı
14:29 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan, Zeynep Güneş Akgün’e destek
12:07 İçişleri Bakanı Çiftçi’den Erzurum’a duygusal veda
11:02 Kabinede bayrak değişimi
00:52 Mehmetçik Almanya’daki dev NATO Tatbikatı’na katılıyor
00:50 Doğa Koleji Kocaeli’den yıllara yayılan istikrarlı başarı
00:48 Parasıyla bile satın almak zordu: ASPİLSAN yerlisini üretti
00:40 Bakan Göktaş’tan Güvenli İnternet Günü paylaşımı
00:39 MSB Güler, 11’inci Hudut Tugay Komutanlığında: “Gazze’de üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmeye hazırız”
00:33 Sakarya taraftar grubundan açıklama: Gerilimi tırmandırmayın
00:27 Adalet Bakanı Tunç, Mattia Ahmet Minguzzi’nin mevlüt programına katıldı
00:20 Egeli gençler, TEKNOFEST hazırlıklarını sürdürüyor
00:19 GÖKBEY Genel Maksat Helikopteri’nin Suudi Arabistan’da ortak üretimine yönelik mutabakat zaptı imzalandı.
TÜMÜNÜ GÖSTER →

TBMM Başkanı Şentop, Sırbistan Cumhurbaşkanı Vuçiç ile görüştü

TBMM Başkanı Şentop, Sırbistan Cumhurbaşkanı  Vuçiç ile görüştü
23.12.2021
A+
A-

BELGRAD-TÜHA HABER / TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vuçiç tarafından kabul edildi.

(TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı Avrupa Temsilcisi Tuba Nur TÜRKELİ’nin haberine göre, Cumhurbaşkanlığı Sarayında gerçekleşen kabul, görüntü alınmasının ardından basına kapalı gerçekleşti.

Edinilen bilgiye göre, TBMM Başkanı Şentop, görüşmede, bugün Türkiye-Sırbistan ilişkilerinin tarihteki en üst seviyeye ulaştığını ve her geçen gün daha da geliştiğini ifade etti. İki ülke arasındaki ilişkilerin bu seviyeye ulaşmasında, Sırbistan Cumhurbaşkanı Vuçiç’in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile kurduğu özel dostluğun büyük rolü olduğunun altını çizen Şentop, “15 Temmuz hain darbe girişiminden hemen sonra Sayın Cumhurbaşkanı’mızı aramanızı hiçbir zaman unutmayacağız.” dedi.

İki ülke ilişkilerinin parlamento boyutuna da büyük bir önem atfettiklerini belirten Şentop, “Ekonomik ilişkilerimiz de sürekli daha iyiye gidiyor ve güçleniyor. İkili ticaret, yatırım ve turizm rakamlarında yukarı yönlü müspet gelişmeler var. İkili ticaretimizin bu sene 2 milyar dolara ulaşarak yeni bir rekor kırmasını ümit ediyoruz. Ülkenizdeki yatırımlarımıza her geçen gün yenilerini ekleniyor. Türk yatırımları 10 senede 1 milyon dolardan 250 milyon dolara yükseldi. Buradaki yatırımlarımızın artmasında iş insanlarımıza verdiğiniz güçlü desteğin büyük rolü var.” değerlendirmesinde bulundu.

Kültürel iş birliği alanında TİKA’nın önemli bir rol üstlendiğini dile getiren Şentop, “TİKA ortak tarihi ve kültürel mirasımızı korumaya yönelik projelerini hız kesmeden sürdürüyor.” diye konuştu.

Balkanlarda barış ve istikrarın sağlanmasında Türkiye ve Sırbistan’ın iş birliğinin yadsınamayacağını belirten Şentop, “İş birliğimizi her alanda daha da geliştirmeye ve bölgenin topyekun kalkınmasına katkıda bulunmaya kararlıyız.” diye konuştu.

Sırbistan Cumhurbaşkanı Vuçiç de Türkiye ile ilişkileri geliştirmeye ve üst düzeyde tutmaya her zaman destek olacağını vurgulayarak “Sevgili dostum Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a selamlarımı iletin. Ziyaretiniz bizi memnun etti. Çok teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Görüşmede, Şentop’a, MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Enez Kaplan, AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin, AK Parti Balıkesir Milletvekili Pakize Mutlu Aydemir ve CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Aygün’den oluşan parlamento heyeti de eşlik etti.

[TÜHA Haber Ajansı, 23 Aralık 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.