enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
18:08 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, “Güçlü Medya, Bilinçli Toplum Zirvesi”nde konuştu…
17:43 Erdoğan: Kameraları bantlamak bizim kitabımızda yazmaz…
13:41 Bakan Kurum’dan Arnavutköy’deki TOKİ konutlarına ilişkin açıklama
13:19 Türkiye’den ve Dünya’dan kısa kısa ‘Satır Başı’ haberler!
12:33 XI. Uluslararası Urla Enginar Festivali ve I. Uluslararası Urla Sürdürülebilir Gastronomi ve Tarım Konferansı Başarıyla Gerçekleşti…
11:05 DoktorTakvimi, bir kez daha Türkiye’nin En İyi İşverenleri arasında
10:39 Doğal afetlerden kaynaklanan ekonomik kayıplar ilk çeyrekte 83 milyar dolara ulaştı
09:23 Uluslararası İstanbul Anne, Bebek, Çocuk Fuarı ‘CBME’ Türkiye’nin Yeni Odak Grupları Belli Oldu!
09:22 RTÜK) Başkanı Şahin, “sokak röportajları” toplumda ayrışmaya, manipülasyona ve yanlış bilgilendirmeye yol açıyor…
09:00 Terör ve İstihbarat!…
08:54 ROKETSAN, Türkiye’nin 2024’te savunma sanayisinde 7 milyar doların üzerinde ihracat gerçekleştirdi…
08:40 Yer Bilimci Prof. Dr. Feyzi Bingöl’den Marmara Depremi Uyarısı: “Tek Parça Kırılırsa 7’nin Üzerinde Olabilir”…
08:31 Vücudun temel yapı taşlarından biri olan D vitamininin eksikliği sağlık sorunlarına neden olabilir…
08:25 Dostluk Maskesi Altında İhanet: Türkiye’ye Yönelik Planların Derin Analizi
07:20 Marmara Denizi açıklarında meydana gelen 6.2 büyüklüğündeki deprem, Kayseri’de uçuş sayısını 20’ye kadar düşürdü!
23:47 Bakan Ali Yerlikaya’dan Özgür Özel’e ‘bant’ tepkisi
23:28 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Kut’ül Amare Zaferi mesajı
23:13 Türkiye-İtalya arasında, ticaret, sanayi yatırımları, uzay, kültür, spor, sosyal hizmetler, arşiv, ulaştırma ve savunma sanayi alanında 11 anlaşma imzalandı….
22:51 Eğitim faaliyeti sırasında kaza: 1 asker şehit
22:39 İstanbul’da 2 bin 928 az hasarlı bina tespit edildi
TÜMÜNÜ GÖSTER →

TBMM Başkanı Şentop, gençlerle ” Kurtuluş Hattı” filmini izledi

TBMM Başkanı Şentop, gençlerle ” Kurtuluş Hattı” filmini izledi
14.03.2022
A+
A-

İSTANBUL – TÜHA HABER / TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, Mehmet Akif Ersoy’un Anadolu’da birçok şehri gezerek Milli Mücadele’nin haklılığını, heyecanını anlattığını belirterek, “İstiklal Marşı’nın arka planını, Mehmet Akif’in hayatında arka planında görebiliyoruz. Bu bakımdan Mehmet Akif Ersoy Milli Mücadele’nin manevi komutanıdır.” dedi.

TBMM Başkanı Şentop, gençlerle 'Kurtuluş Hattı' filmini izlediTBMM Başkanı Mustafa Şentop, Beyoğlu Atlas Sineması’nda, İstiklal Marşı’nın kabulünün 101’inci yıldönümünde “Kurtuluş Hattı” filminin çekiminde destek veren Gençlik Akademisi üyeleri ve üniversite öğrencisi gençlerle bir araya geldi, filmin özel gösterimini izledi.

Gösterim öncesi Beyoğlu Belediye Başkanı Ali Haydar Yıldız ve filmin yapımcısı Selman Kayabaşı’nın katılımıyla gençlerle İstiklal Marşı ve filmi üzerine sohbet eden TBMM Başkanı Şentop, gençlerin İstiklal Marşı’na ve Mehmet Akif Ersoy’a sahip çıkmasının çok anlamlı olduğunu ifade etti.

Meclis Başkanı Şentop, “Mehmet Akif Ersoy, Anadolu’da birçok şehri gezerek Milli Mücadele’nin haklılığını, heyecanını anlatıyor. İstiklal Marşı’nın arka planını, Mehmet Akif’in hayatında arka planında görebiliyoruz. Bu bakımdan Mehmet Akif Ersoy, Milli Mücadele’nin manevi komutanıdır.” diye konuştu.

Konuşmasında Mehmet Akif Ersoy’un vefatıyla ilgili bir anekdotu da paylaşan Şentop, şunları kaydetti:

“Mehmet Akif vefat ettiğinde cenazesi Beyazıt Camisi’ne getiriliyor. Üniversiteli gençlerden biri, cenazenin Mehmet Akif’e ait olduğunu öğrenince hemen üniversiteye koşup arkadaşlarını haberdar ediyor. Böylelikle Ersoy’un cenaze namazını gençlerden oluşan büyük bir kalabalık kılıyor. Gençler, Edirnekapı’ya kadar omuzlar üzerinde tabutunu taşıyorlar. Gençlerin, İstiklal Marşı’na ve şairine muhabbetleri, yakınlığı ve onu hissederek cenazesine sahip çıkmaları çok önemli.”

Mustafa Şentop, İstiklal Marşı’nın Meclise gelmesiyle ilgili de gençlere bilgiler vererek, “İstiklal Marşı önce Açık Söz gazetesinde yayınlanıyor. Sonra Meclise geliyor. Daha sonra cephedeki askerlere gönderiliyor. Akif’in şu sözü son bir mühür oluyor, ‘Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın.'” değerlendirmesinde bulundu.

İstiklal Marşı’nın her seferinde ayrı bir heyecanla okunduğu vurgusunu da yapan Şentop, “Resmi programlarda ülke milli marşlarını dinliyoruz. Her seferinde şunu müşahede ediyoruz ki, bizim İstiklal Marşımız heyecan verici ve bize yakışan bir marş.” diye konuştu.

Programda gençlerden gelen soruları da yanıtlayan TBMM Başkanı Mustafa Şentop, “Mehmet Akif Ersoy kırgın mı gitti?” sorusuna ise “Kendisini bir davaya adayan insan kırgın olmaz vazife olarak. İnancının gereği olarak hareket eden insanların bir kırgınlık içinde olmayacağını biliyoruz.” yanıtını verdi.

[TÜHA Haber Ajansı, 14 Mart 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.