enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:09 Nevşehir Kültür Yolu Festivali dokuz gün boyunca kültür, sanat ve tarih dolu etkinliklerle adeta bir açık hava sahnesine dönüşüyor
08:37 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nda projelerin ayrıntılarını açıkladı
08:02 Orman Genel Müdürlüğü (OGM), “Yangın yönetim uçağı OTAĞ’ı 2025’te 246 saat uçarak 206 orman yangınını haritaladı”
07:33 Belirsizlikler Çağında BRICS+ ve Yeni Küresel Düzen
07:23 Analist Tuğçe TECİMER: “Barış Sürecinde Tarafsız Diplomasi Adımı: Abu Dabi Görüşmesi” 
07:17 Washington Fas’ın Batı Sahra üzerindeki egemenliğini desteklediğini açıkladı
07:12 AK Parti MKYK Üyesi ve Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar Açıkladı: Piyasalar Altüst Olabilir
07:10 Kamu işçisinin zam oranı belli oldu
07:10 Perspektif: Türkye’nin Balkanlardaki Yeni İşbirliği Girişi: Balkan Barış Platformu
07:00 Türkiye’nin en önemli sanayi ve ticaret merkezlerinden Gaziantep Sanayisinde Tehlike Çanları Çalıyor!
06:49 DMM: ‘400 akademisyen usulsüz şekilde atandı’ iddiası doğru değildir
00:49 İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) bağlı İSFALT ve İETT’deki ihaleler soruşturmasında, özaltına alınan 25 şüpheliden 5’i tutuklandı
00:05 Kocaeli merkezli Bifet firmasının ürettiği Salamda domuz eti, kıymada kanatlı eti çıktı
00:02 Portekiz kulübünün sportif direktörü Mario Branco, Kerem Aktürkoğlu için ilk etapta 30 milyon Euro istedi.
23:39 Kaynaklar: Trump, Azerbaycan ve bazı Orta Asya ülkelerini İbrahim Anlaşmaları’na dahil etmek istiyor
23:30 Antalya Büyükşehir Belediyesine yönelik rüşvet ve yolsuzluk soruşturması kapsamında 1 kişi daha tutuklandı
22:32 Arabulucular İsrail’den “ pek de güven verici olmayan” sözlü bir yanıt aldıklarını bildirdiler
22:13 Gazze’de İsrail ateşi sonucu 12’si yardım bekleyen olmak üzere 22 kişi öldü
22:02 14 ilde DEAŞ operasyonu: 26 gözaltı
21:51 Türkiye’den Suriye’ye ilk doğal gaz akışı başladı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Parlamenterler Arası Kudüs ve Filistin Platformu üyelerini kabul etti

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Parlamenterler Arası Kudüs ve Filistin Platformu üyelerini kabul etti
27.10.2024
A+
A-

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Parlamenterler Arası Kudüs ve Filistin Platformu Başkanı ve Yemen Milletvekili Hamid Abdullah Al-Ahmar ve platform üyelerini kabul etti.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

Meclis Başkanı Kurtulmuş, TBMM https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/a/ad/Seal_of_the_Turkish_Parliament_%28T%C3%BCrkiye_B%C3%BCy%C3%BCk_Millet_Meclisi%29.svg/1200px-Seal_of_the_Turkish_Parliament_%28T%C3%BCrkiye_B%C3%BCy%C3%BCk_Millet_Meclisi%29.svg.pngİstanbul Çalışma Ofisi’ndeki kabulde, Türkiye’nin Filistin’e desteğini dile getirerek, bu desteğin devam edeceğini belirtti.

Türkiye olarak bütün bir milletle, kurum ve kuruluşlarla Filistin davasının yanında olmayı bir ödev olarak kabul ettiklerini ifade eden Kurtulmuş, Filistin konusunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde Türkiye’nin net duruşunu tüm platformlarda ifade ettiklerini vurguladı.

Güney Afrika’nın Uluslararası Adalet Divanına başvurması ile Filistin davasında yeni bir dönemin başladığını belirten Kurtulmuş, özellikle bu dönemde, Filistin davasına destek verenlerin sayısının artırılması, insanlık cephesinin güçlendirilmesinin temel sorumluluk olduğunu ifade etti.

Kurtulmuş, İslam dünyasının siyasi farklılıklarını bir kenara bırakarak Filistin meselesinde ortak hareket etmesinin önemine vurgu yaptı.

İsrail’in en büyük gücünün İslam ülkelerinin parçalanması olduğunu söyleyen Kurtulmuş, Filistin davasının zafere ulaşması için Müslümanların birliğinin tesis edilmesi gerektiğini vurguladı.

İsrail’in, Netanyahu ve çetesinin uluslararası alanda yalnızlaştırılması ve izole edilmesinin şart olduğunu ifade eden Kurtulmuş, uzun bir mücadele alanının bulunduğunu, özellikle bu süreçte Filistin dostlarının sayısının artırılması, siyasi farklılıkları bir yana bırakarak İslam dünyasının birliğinin sağlanması, Netanyahu ve çetesinin yalnızlaştırılmasının önem taşıdığını söyledi.

Parlamenterler Arası Kudüs ve Filistin Platformunu gibi platformların hayati öneme sahip olduğunu, özellikle Afrika, Latin Amerika ve Asya’daki faaliyetlerin son derece faydalı olacağını dile getiren Kurtulmuş, özellikle kamuoyunun demokratik ülkelerde doğru yönlendirilmesi, insanların doğru bilgilendirilmesi konularında gösterilecek çabaların önemine dikkati çekti.

– Cebaliye’de zorla yerinden edilme ve insanlık krizleri anlatıldı

Parlamenterler Arası Kudüs ve Filistin Platformu Başkanı ve Yemen Milletvekili Hamid Abdullah Al-Ahmar ise Filistin davasına güçlü destek verdiği için Türkiye’ye teşekkür etti.

Kabulde ayrıca Filistin’deki son duruma ilişkin detay bir sunum da yer aldı.

Sunumda, İsrail’in saldırılarını yoğunlaştırdığı Cebaliye’deki insanlık krizine işaret edilerek, İsrail’in saldırılarıyla büyük bir insansızlaştırma operasyonunun halihazırda devam ettiği, Cebaliye bölgesindeki insanların silah zoruyla yerlerinden edildiği kaydedildi.

Kabulde, Cezayir Millet Konseyi Başkan Yardımcısı Ahmed Kharchi, Türkiye-Filistin Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan ile Ürdün Milletvekili Yanal Fraihat, Senegal Milletvekili Marietou Dieng, Kolombiya Milletvekili Clara Eugenia Lopez Obregon, Filistin Ulusal Konseyi Üyesi Sharif Ali Husain Mishaal, Mısır eski milletvekili Adil Raşid de yer aldı. (TBMM)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.