enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:33 Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Gazzeli kadınlara yönelik barbarlık hak ettiği tepkiyi görmedi”
00:57 Katil İsrail şiddetin neticesinde son 2 yılda Filistin topraklarında 33 bin kadın ve kız çocuğu hayatını kaybetti…
00:56 MHP Genel Başkanı Bahçeli: Heyetin, İmralı ziyareti tarihi bir gelişmedir
00:47 İngiltere’nin başkenti Londra’ya turist vergisi geliyor
00:47 MSB: Kadına yönelik şiddetle mücadelede 1 milyonu aşkın personele eğitim verdik
00:46 Kandil mi İmralı mı? 27 Şubat Çağrısının Güç Dengelerine Etkisi
00:45 Bakan Göktaş: Kadına yönelik şiddete karşı mücadeleyi en üst seviyede sürdüreceğiz
00:41 Yeni Zelanda 2050’ye kadar 2.5 milyon kediyi öldürecek
00:37 İmamoğlu Suç Örgütü’ne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında hazırlanan iddianame kabul edildi..
00:34 MİT Başkanı Kalın’dan Gazze diplomasisi
00:16 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Toplumun temeli olan ailelerin de kilit taşı kadındır
00:14 Kadına yönelik şiddetle mücadelede önemli bir adım daha atıldı…
00:14 Kişisel veri hırsızlarına operasyon: 14 şüpheli yakalandı
00:04 Dışişleri Bakanı Fidan, “Ermenistan’la normalleşmeye hazırız”
22:15 Cumhurbaşkanı Erdoğan Gönüllüler Koalisyonu Zirvesi’nin toplantısına katıldı
00:52 Devler Ligi’nde temsilcimiz Galatasaray bugün Union SG’yi ağırlayacak…
00:47 Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu dün İmralı’ya gitti
00:41 15 bin öğretmen daha eğitim ordusuna katıldı
00:40 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye Cumhuriyeti, Osmanlı miraslarını titizlikle korumaktadır
00:39 MSB: C-130 askeri kargo uçağın enkazı Kayseri’de incelenecek
TÜMÜNÜ GÖSTER →

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Kazakistan Cumhuriyet Bayramı dolaysıyla düzenlenen resepsiyonda konuştu

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Kazakistan Cumhuriyet Bayramı dolaysıyla düzenlenen resepsiyonda konuştu
23.10.2024
A+
A-

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, “Türk dünyasının aralarındaki işbirliğini, kardeşliği, dostluğu, daha fazla artırması, daha sıkı bir dayanışma içerisinde hareket etmesi kaçınılmaz bir zorunluluktur.” dedi.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

Kurtulmuş, Kazakistan Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Kazakistan’ın Ankara Büyükelçiliği tarafından bir otelde düzenlenen resepsiyonda yaptığı konuşmada, 1991’de bağımsızlığını kazanan Kazakistan’a ve Kazakistan halkına, TBMM ve temsil ettikleri milli irade adına tebriklerini dile getirdi.

Bağımsızlığını elde ettiğinde dünyada Kazakistan’ı ilk tanıyan ülkenin Türkiye olduğunu ve bunun gururunu yaşadıklarını belirten Kurtulmuş, bağımsızlığından bu yana geçen bu kısa süre içerisinde Kazakistan’ın fevkalade güçlü bir şekilde gelişmesinden, büyümesinden, kalkınmasından ve Kazakistan’ın bugün bölgesinde ve dünyada adından söz edilen bir ülke haline gelmesinden dolayı memnuniyet duyduklarını söyledi.

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Kazakistan'da: İşbirliğinin ve kardeşliğin artması  dayanışmanın zorunluluğudur - Dünya ve Türkiye Gündemini Anında Takip Edin  | Haber Portalı - aslinda.com

Dünyanın çok kutuplu bir düzene doğru ilerlediği bu dönemde Türk dünyasının, dünyadaki dengeler içerisinde önemli merkezlerinden birisini teşkil edeceğini dile getiren Kurtulmuş, “Kazakistan’dan, Özbekistan’dan başlayarak Anadolu’ya, Macaristan’a kadar geniş bir coğrafyada yer alan nüfusu 300 milyona yaklaşan Türk dünyası, çok kutuplu yeni dünya dengeleri içerisinde gerçekten önümüzdeki dönemde adından çok daha fazla bahsedilen, dünyanın önemli merkezlerinden birisi haline gelecektir. Türk dünyasının aralarındaki işbirliğini, kardeşliği, dostluğu, daha fazla artırması, daha sıkı bir dayanışma içerisinde hareket etmesi kaçınılmaz bir zorunluluktur.” diye konuştu.

Türk Devletleri Teşkilatı bünyesinde Kazakistan’ın verdiği büyük destek dolayısıyla teşekkür eden Kurtulmuş, şunları kaydetti:

“Kazakistan’daki meşhur bir sözü burada tekrarlamak istiyorum. ‘Birlik bolmay tirlik bolmas.’ İnşallah Türk devletleri arasındaki bu birliği, dayanışmayı her geçen gün biraz daha artırarak yolumuza devam ediyoruz. Ayrıca şunu da söylemek isterim ki Kazakistanlı meşhur aydınlardan ve mezarı Berlin’deki Türk Şehitliği’nde bulunan Mustafa Çokay’ın çok önemli bir tespiti var. ‘Her Türk’ün bir kendi vatanı vardır, bir de Türkiye vardır.’ Bu çerçevede, Türk dünyasındaki kardeşlerimizin ikinci vatanları olmaktan dolayı büyük bir iftihar içerisinde olduğumuzu ifade etmek isterim.

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Kazakistan Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla  düzenlenen resepsiyonda konuştu: - 24 Saat Gazetesi

Türkiye Cumhuriyeti’mizin ikinci asrına girdiğimiz bu dönemde, bu ikinci asrın inşallah Türkiye Yüzyılı olması için canla, başla, gayretle çalışmaya devam ediyoruz. Ama ümidimiz ve duamız odur ki Türkiye Cumhuriyeti’nin ikinci asrına tekabül eden ve bizlerin Türkiye Yüzyılı olarak sözü güçlü, gücü tesirli bir Türkiye’nin yüzyılı olmasını istediğimiz bu dönemin, aynı zamanda Türk dünyasının da yüzyılı olsun. Bizim milli kültürümüzün temellerinin atıldığı o güzel toprakların Kazakistan’ın, Türkistan’ın, Hoca Ahmet Yesevi’nin o manevi ikliminin dünyaya yayıldığı o toprakların, dost ve kardeş insanlarıyla birlikte bu güzel günde, bu milli günde sizlerle beraber olmaktan duyduğum memnuniyeti bir kere daha ifade ediyorum. Türkiye-Kazakistan arasında kıyamete kadar sürecek olan dostluğun her geçen gün kuvvetlenerek devam etmesini temenni ediyorum.”

TBMM Başkanı Kurtulmuş, resepsiyonda, Kazakistan’ın Ankara Büyükelçisi Yerkebulan Sapiyev ve katılımcılarla da sohbet etti.

TBMM TV
  • PARLAMENTOLAR ARASI İLİŞKİLER

  • KÜTÜPHANE VE ARŞİV

  • ANAYASA VE İÇTÜZÜK SİTESİ

  • KANUN VE KARAR BİLGİ SİSTEMİ

  • E-DİLEKÇE

  • BİLGİ EDİNME

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.