enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:55 Ev ve mutfak eşyaları sektörünün uluslararası “Tasarım, Teknoloji ve Ticaret” buluşmasına sayılı günler kaldı.
07:51 Macaristan’ın Fahri Konsolosu Osman Şahbaz’dan, İstanbul Fatih Belediyesi’nden Macaristan’a “Kardeş Şehir” Mektubu!
07:50 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, “Kadınların gücüyle yükselen bir Türkiye var”
07:48 Innosa’nın Coğrafi Bilgi Sistemleri ile mekânsal veriler akıllı kararlara dönüşüyor
07:44 Kartalkaya faciasıyla ilgili 3 bürokrata soruşturma izni
07:43 TED Ankara Koleji Öğrencilerinden Madalya Rekoru: Uluslararası Stem Olimpiyatlarından 30 madalya ile döndüler
07:40 CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Kanko, “Bu düzeni değiştirmek boynumuzun borcudur!”
07:36 Gazeteci Özlem Bay’ın ‘Haber Ajandası’ndan: Bir Tabloya sığan asırlık bir yolculuk
07:32 İzmir Büyükşehir Belediyesine yönelik yolsuzluk soruşturmasında, Tunç Soyer ve 64 şüpheli için 45 yıla kadar hapis istendi
07:32 TBMM Başkanı Kurtulmuş: İsrail’in hukuk tanımaz saldırılarını nefretle kınıyoruz
07:26 Nizip Ticaret Odası’nda (NTO), Hayata Dokunan Eğitim: İlk Yardım Sertifikaları Verildi
07:26 Türkiye’nin enerji filosuna yeni katılan 2 derin deniz sondaj gemisinin ilkinin ocakta, diğeri şubatta göreve hazır olacak
07:19 Gıda ve tarımda inovasyona kadın eli değiyor
07:17 Sessiz çatlama: Yeni nesil tükenmişlik ve 438 milyar dolarlık sessizlik
07:14 “Beyin Sinyallerini Anlamak Kişiye Özel Eğitim Çözümlerinin Kapısını Aralıyor”
07:05 FETÖ’nün güncel finansörü  HAKMAR Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Doruk tutuklandı
00:50 İBB’ye yönelik yolsuzluk soruşturmasında, haklarında gözaltı kararı verilen 18 şüpheliden 15’i yakalandı.
23:18 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Peygamber ocağımıza 9 yeni cami kazandırdık
23:04 Erdoğan: Bölgemizin üzerine barış güneşinin doğmasına kimse engel olamayacak
22:56 Sıcaklıklar 6-12 derece daha artacak
TÜMÜNÜ GÖSTER →

TBMM Başkanı Kurtulmuş: İsrail’in hukuk tanımaz saldırılarını nefretle kınıyoruz

TBMM Başkanı Kurtulmuş: İsrail’in hukuk tanımaz saldırılarını nefretle kınıyoruz
19.07.2025
A+
A-

* Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş, İsrail’in Suriye’yi hedef alan saldırılarına sert tepki gösterdi. Kurtulmuş, “İsrail’in hukuk tanımaz saldırılarını nefretle kınıyoruz” dedi.

* Detayı bültenimizde!…

TÜHA/TÜRKUAZ İnternational News Agency

Numan Kurtulmuş'tan PKK'nın silahları teslimiyle ilgili açıklama - Dünya  Gazetesi

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş

ANKARA (TBMM) 19 TEMMUZ 2025 – Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş,  İsrail’in Suriye’nin güneyine gerçekleştirdiği saldırıların kabul edilemez olduğunun altını çizdi.

Kurtulmuş, “Bildiğiniz gibi Suriye’de uzun yıllar süren diktatörlükler ve on bir yılı aşkın süre devam eden kanlı bir iç savaştan sonra Suriye’de bütün toplum kesimlerini kuşatacak yeni bir yönetimin kurulması için bir imkan ortaya çıktı. Tekrar ifade etmek istiyorum ki Suriye yönetiminden ilk günden itibaren beklentimiz; Suriye’deki bütün farklı toplumsal kesimleri milli birlik etrafında toparlanmaları Suriye’nin toprak bütünlüğünde egemenliğini şüphesiz bir şekilde gerçekleştirerek ortaya koymasıdır.

“Netanyahu ve ekibinin bu saldırgan tavrı asla kabul edilemez”

Bu çerçevede Türkiye özellikle dün Suriye’ye gerçekleştirilen azgın İsrail saldırılarını şiddetle kınadığını bir kere daha ifade etmek isterim. Uluslararası hukuku tanımayan, uluslararası sistemin hiçbir kurum ve kuralını dikkate almayan, dünyadaki hiçbir insaf ve vicdan ölçüleri içerisinde hareket etmeyen Netanyahu ve ekibinin bu saldırgan tavrı asla kabul edilemez. Bu bir devlet değil, bu bir devlet davranışı değil. Önüne geldiğine hak bildirmek isteyen bir mahalle kabadayısının davranışıdır. Bu kabul edilemez” dedi.

TBMM Genel Kurulunda, İsrail’in Suriye’deki saldırılarına karşı Meclis Başkanlığı tezkeresinin onaylanmasının, Türk milleti kahir ekseriyetiyle bu saldırıların karşısında olduğunun manasına geldiğini belirten Kurtulmuş, “Bir kez daha dün akşam Meclis oturumları sırasında bütün siyasi partilerin Meclis Başkanlığı Tezkeresi’ne vermiş olduğu destek dolayısıyla buradan teşekkürlerimi ifade ediyorum. Farklı siyasi partiler bir araya gelerek Meclise sunmuş olduğumuz Tezkereyi yani İsrail’in Suriye’deki saldırganlığını kınayan tezkereyi onayladılar ve desteklediler” ifadelerini kullandı. (TBMM)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.