enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
20:31 Elektronik Müziğin Yeni İkilisi Mass Cust’tan Global Vizyonlu İlk Single: “Beginning”…
12:36 Diyanet İşleri Başkanı Arpaguş’tan mübarek üç aylar mesajı
00:57 Sadettin Saran hakkında adli kontrol kararı
00:52 AJet Yönetim Kurulu Başkanı Bolat: “THY ile daha fazla iş birliği için çalışma yapıyoruz”
00:44 KODA, bir yıl boyunca sahada üretti, denedi, paylaştı…
00:38 Uluslararası Sürdürülebilir Kalkınmada Kadın Derneği’nin (USKD) yeni hizmet binası hizmete girdi…
00:36 Kıbrıs’ta Rum barbarlığı: Kanlı Noel
00:35 İdari Para Cezalarına İlişkin Tebliğ” Resmi Gazete’de yayımlandı.
00:29 Pakistan: İmran Han ve eşine 17’şer yıl hapis cezası
00:18 Bakan Güler: “SDG’nin ferdi entegrasyonu şart. Kimseden icazet almayız”
00:17 Türkiye ve Umman arasında 17 alanda iş birliği protokolü imzalandı
00:14 Bakan Güler: Rusya-Ukrayna arasında İHA ve İDA’lar karşılıklı olarak yoğun şekilde kullanılıyor…
00:13 Köpekler felaketleri önceden hissediyor mu?
00:06 “Üç Jokerli Konken” Almanya’da beğeni topladı…
00:03 Prof. Dr. Mühip Kanko, “İHA ihlalleri, güvenliğimiz açısından alarm verici”
00:01 Türkiye, ABD, Katar ve Mısır arasında Gazze toplantısı
00:01 Bakan Tunç: Sanal Bahis aile bütünlüğünü tehdit ediyor
11:16 İslam aleminin üç ayları Pazar günü başlıyor…
10:52 Bakan Tunç: ‘Terörsüz Türkiye’ süreci ülkemiz için, milletimizin geleceği için çok önemli bir süreç…
08:59 İHA tehdidi: Türkiye’nin hava savunması hazır mı?
TÜMÜNÜ GÖSTER →

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Çekya Dışişleri Bakanı’nı kabul etti

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Çekya Dışişleri Bakanı’nı kabul etti
26.06.2024
A+
A-

* TBMM Başkanı Kurtulmuş, Çekya Dışişleri Bakanı Jan Lipavsky’yi Meclis’te kabul etti.

* Görüşmede, ikili ve parlamentolar arası ilişkilerin yanı sıra bölgesel ve küresel meseleler ele alındı.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, görüşmede, Türkiye-Çekya arasındaki dostane ilişkilerin her vesileyle daha ileriye gitmesinden ve ikili ilişkilerin 100. yıl dönümü dolayısıyla atılan adımlardan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Dünyanın birçok bölgesinde çok derin ve güçlü çatışmaların, çelişkilerin ve güç mücadelelerinin yaşandığı bir süreçten geçildiğini dile getiren Kurtulmuş, özellikle Türkiye’nin içinde bulunduğu bölgenin ve Avrupa kıtasının bu güç mücadelelerinin en kanlı sahnelerinden birisine şahitlik ettiğini, başından itibaren Rusya ve Ukrayna arasında devam eden savaşın en kısa sürede hakkaniyetli ve adil bir barış sağlanarak bitirilmesinden yana olduklarını ifade etti.

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Çekya Dışişleri Bakanı'nı kabul etti

Ukrayna’nın hakkını, toprak bütünlüğünü her platformda savunmanın yanında, Avrupalı ülkelerin üzerine düşenin bir an evvel barışın temin edilmesini, savaşın durdurulmasını sağlamak olduğunu söyleyen Kurtulmuş, bu savaşın, durdurulamadığı takdirde Rusya ile topyekun Batı arasında bir savaşa dönme potansiyeli taşıdığını belirtti.

Kurtulmuş, Avrupa’daki tansiyonun düşürülmesinin bütün Avrupa halklarının yararına olacağını söyledi.

Hükümetler arasındaki ortak çalışma zemininin giderek gelişmesini memnuniyetle takip ettiklerini ifade eden Kurtulmuş, parlamentolar arasındaki ilişkileri de kuvvetlendirerek parlamenter diplomasinin bütün imkanlarından istifade edilmesini, müşterek zeminlerde birlikte hareket ederek iki ülkenin parlamentoları arasındaki işbirliğini artırmayı arzuladıklarını ifade etti.

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Çekya Dışişleri Bakanı'nı kabul etti

Çekya Dışişleri Bakanı Lipavsky de TBMM’de bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Çekya-Türkiye arasındaki diplomatik ilişkilerin artarak devam etmesini arzuladıklarını dile getirdi.

Lipavsky, parlamentolar arası işbirliğine ve karşılıklı ziyaretlerin önemine de vurgu yaptı. (TBMM)

ETİKETLER: , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.