enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
17:15 Bir Terk Etme Hikayesi
11:19 DEM Partili Gergerlioğlu’nun oğlundan Sabiha Gökçen için küstahça bir paylaşım
11:00 Bir Geri Gidiş: Savunma Bakanlığı’ndan Savaş Bakanlığı’na
10:27 Kayseri Valisi Gökmen Çiçek,Kocaeli’den Gelen Spor Basınını Ağırladı
06:39 (TİM) Başkanı GÜLTEPE, “2026 yılına mal ve hizmet olmak üzere toplam 410 milyar dolarlık ihracat hedefiyle başladık”
00:57 Analiz: Türkiye-Mısır Yakınlaşmasının Stratejik Anlamı
00:52 Avrupa Haberleri: AB’den Rusya’ya yeni yaptırım hamlesi: Petrol taşımacılığı hedefte
00:51 Avrupa Haberleri: Rusya, Alman ordusuna karşı hibrit bir savaş mı yürütüyor?
00:44 Dış Bakış Cilt 3 Sayı 1 yayınlandı
00:44 İran Ordusu Genel Komutanı Emir Hatemi: Her türlü kötülüğe karşılık vermeye hazırız
00:42 ‘PayPal mafyası’ndan kriptoparaya: Epstein’in Silikon Vadisi’yle ilişki haritası
00:27 Tahran’dan Washington’a uyarı: Saldırı olursa ABD üslerini vururuz
00:24 Türk Hava Kuvvetleri’ne ‘milli uçaklar’ geliyor
00:08 Halid Meşal: Hamas silah bırakmayacak
07:11 e-Birliktelik kampanyasıyla 12 bin işletmeye 21 milyon destek
00:53 Mamdani’den Farage’a: Epstein dosyaları ardından yapay zeka ile üretilmiş görüntüler yayılıyor
00:52 Zelenskiy: ABD, barış anlaşması için Rusya ve Ukrayna’ya Haziran ayına kadar süre verdi
00:39 Umman görüşmesi: İran ve ABD nükleer müzakereleri sürdürme kararı aldı
00:34 Eurobarometer anketi: Avrupalılar için savaşlar ve dezenformasyon en büyük endişe kaynağı
00:21 Orta Asya’da Su ve Enerji Güvenliği: İklim Değişikliği ve Bölgesel Kırılganlıklar
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Tasarımda yaratıcılık için fikir günlüğü tutun

Tasarımda yaratıcılık için fikir günlüğü tutun
03.07.2021
A+
A-

TÜHA HABER / UTİB’in Master Class Birinci Adım Eğitimleri’nde konuşan Eğitimci Zeynep Başaran, “Fikir günlüğü tutarak yaratıcı fikirlerinizin uçup gitmesini önleyebilirsiniz” önerisinde bulundu. 

(TÜHA) TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı‘nın haberine göre, Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği’nin (UTİB) 11’inci Ev Tekstili Tasarım Yarışması kapsamında düzenlenen Master Class Birinci Adım Eğitimlerinin ilki, katılmaya hak kazanan öğrenciler ile birlikte çevrim içi ortamda gerçekleştirildi.

Marka Stratejisti ve Akademisyen Zeynep Başaran, 21’inci yüzyılın yaratıcılık çağı olduğunu belirterek,  “Tasarım yaparken üretim ortamınızda size daha fazla yaratıcılık katacak ve yaratıcılık kaslarınızı geliştirecek eylemlerde bulunmanız, tasarımınızı diğerlerinden ayıracaktır” dedi. 

HERKES YARATICI OLABİLİR 

Tekstil sektöründe, yetenekli ve daha yüksek kalitede iş fikirlerini geliştirebilecek insanlara ihtiyaç duyulduğunu belirten Eğitimci Zeynep Başaran, “Merak, yaratıcılığın olmazsa olmazı ve ön koşuludur. Herkes yaratıcı olabilir ve yaratıcılık geliştirilebilecek bir olgudur. Yaratıcılık herkesin harcı, hakkı ve sahip olabileceği bir özelliktir. Bütün eylemlerinize yaratıcılık katabilirsiniz. Bunun yanında ihtiyaca yönelik çözüme kavuşabilmek için de yaratıcılık gerekmektedir. Yaratıcı düşünce sadece bir tabiat meselesi değil, ihtiyaç meselesidir” diye konuştu. 

ÇOK SORU SORMALISINIZ

21. yüzyılda kaynaktan çok fikir sıkıntısı yaşanacağını ve önlenmesi adına alınması gereken birtakım önlemler olduğunu da söyleyen Başaran, “Bilinçaltınızda işleyip duran makineden çıkan ilginç fikirlerin uçup gitmemesini istiyorsanız not edin ve fikir günlüğü tutun. Yaratıcı düşünmek istediğinizde gevşeyin ve rahat ortamlarda çalışın. Günlük programınızda boşluklar yaratın ki beyninizde yaratıcı fikirler oluşsun ve gelişsin. Kendinizden farklı bir düşünsel partneri hayatınıza alarak fikirlerinizi çarpıştırın ve ortaya yeni beceriler çıkarın. Çok soru soran bir araştırma biçimini hayatınıza entegre edin. Sorgulayarak ve anlamaya çalışarak ufkunuzu uzaklaştırın ve genişletin. Merak ederek ve soru sorarak edindiğiniz bir simülasyon, sizi hızlıca yaratıcılığa götürecek yöntemlerden biri olacaktır” ifadelerini kullandı. 

[TÜHA Haber Ajansı, 03 Temmuz 2021] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.