enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:20 Orta Doğu’da Bilek Güreşi
00:14 Uzun yıllar boyunca geleneksel yöntemlere hakim olan Gayrimenkul sektöründe,Teknolojik Devrim ve Dijital Dönüşüm
00:13 Ömer Çelik: İsrail’in sınırları neresidir?
00:12 TBMM Dilekçe Komisyonuna başvurularda: Üniversitelerde astroloji bölümü açılması
00:11 İçişleri Bakanlığı, Yalova’daki saldırıyla ilgili müfettiş görevlendirdi
00:10 Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde meydana gelen depremlerin ardından yapılan inşaatları paylaştı
00:10 Sapanca Gölü’nde Sular Çekildi: Balıkların Yüzdüğü Yerde Şimdi Yürüyüş Yapılıyor
00:09 Bakan Kurum’dan “Sındırgı” paylaşımı: Söz verdik, sözümüzü tutacağız
00:08 NATO’nun spot ışıkları Türk İnsansız Sistemleri’nde
00:06 Devletin adını kullanarak, Sahte e-Devlet, Sahte MHRS, Sahte UYAP ve Bankalar Üzerinden Vatandaşı Soyuyorlar!
00:05 Kocaeli’n Kartepe ilçesinde Erik Ağaçları “Yalancı Bahar”a Aldandı” Erikler yanarsa bizde yanarız”
00:04 Rusya’da Bilal Erdoğan yorumları…
00:03 TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş Terörsüz Türkiye raporuyla ilgili olarak,”Türkiye için hayati bir eşiği aştık”
00:03 Gastronomist Veysel KAVRAYAN’dan Ramazana özel “Gastronomi Haberleri”
00:11 Haftanın SAHA Bülteni’ninden özetler
00:10 ABD’nin Güney Kafkasya Politikası ve Türk Dünyasına Açılımı
00:08 Kültür-sanat odaklı haberler
00:06 Su krizi enerjiyi de vuruyor: ‘Elektrik üretimi 30 yılda yüzde 25 azaldı’
00:05 DoktorTakvimi’nden Türkiye’nin 2025 sağlık raporu
00:04 APOSTO’dan Haberler!
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Tasarımda yaratıcılık için fikir günlüğü tutun

Tasarımda yaratıcılık için fikir günlüğü tutun
03.07.2021
A+
A-

TÜHA HABER / UTİB’in Master Class Birinci Adım Eğitimleri’nde konuşan Eğitimci Zeynep Başaran, “Fikir günlüğü tutarak yaratıcı fikirlerinizin uçup gitmesini önleyebilirsiniz” önerisinde bulundu. 

(TÜHA) TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı‘nın haberine göre, Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği’nin (UTİB) 11’inci Ev Tekstili Tasarım Yarışması kapsamında düzenlenen Master Class Birinci Adım Eğitimlerinin ilki, katılmaya hak kazanan öğrenciler ile birlikte çevrim içi ortamda gerçekleştirildi.

Marka Stratejisti ve Akademisyen Zeynep Başaran, 21’inci yüzyılın yaratıcılık çağı olduğunu belirterek,  “Tasarım yaparken üretim ortamınızda size daha fazla yaratıcılık katacak ve yaratıcılık kaslarınızı geliştirecek eylemlerde bulunmanız, tasarımınızı diğerlerinden ayıracaktır” dedi. 

HERKES YARATICI OLABİLİR 

Tekstil sektöründe, yetenekli ve daha yüksek kalitede iş fikirlerini geliştirebilecek insanlara ihtiyaç duyulduğunu belirten Eğitimci Zeynep Başaran, “Merak, yaratıcılığın olmazsa olmazı ve ön koşuludur. Herkes yaratıcı olabilir ve yaratıcılık geliştirilebilecek bir olgudur. Yaratıcılık herkesin harcı, hakkı ve sahip olabileceği bir özelliktir. Bütün eylemlerinize yaratıcılık katabilirsiniz. Bunun yanında ihtiyaca yönelik çözüme kavuşabilmek için de yaratıcılık gerekmektedir. Yaratıcı düşünce sadece bir tabiat meselesi değil, ihtiyaç meselesidir” diye konuştu. 

ÇOK SORU SORMALISINIZ

21. yüzyılda kaynaktan çok fikir sıkıntısı yaşanacağını ve önlenmesi adına alınması gereken birtakım önlemler olduğunu da söyleyen Başaran, “Bilinçaltınızda işleyip duran makineden çıkan ilginç fikirlerin uçup gitmemesini istiyorsanız not edin ve fikir günlüğü tutun. Yaratıcı düşünmek istediğinizde gevşeyin ve rahat ortamlarda çalışın. Günlük programınızda boşluklar yaratın ki beyninizde yaratıcı fikirler oluşsun ve gelişsin. Kendinizden farklı bir düşünsel partneri hayatınıza alarak fikirlerinizi çarpıştırın ve ortaya yeni beceriler çıkarın. Çok soru soran bir araştırma biçimini hayatınıza entegre edin. Sorgulayarak ve anlamaya çalışarak ufkunuzu uzaklaştırın ve genişletin. Merak ederek ve soru sorarak edindiğiniz bir simülasyon, sizi hızlıca yaratıcılığa götürecek yöntemlerden biri olacaktır” ifadelerini kullandı. 

[TÜHA Haber Ajansı, 03 Temmuz 2021] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.