enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:36 2026’nın merakla beklenen 20 filmi
06:19 BM Güvenlik Konseyi’nde Rusya ve Çin başta olmak üzere birçok ülkeden ABD’ye sert tepki
06:16 Bir bardak portakal suyunun şaşırtıcı faydaları
00:37 2026’da emekli aylıkları yaşam maliyetine kıyasla ne seviyede?
00:37 Türkiye’nin 2026’da dış politikada öncelikleri neler olacak?
00:26 İran’da sokağa çıkma çağrıları yapan sürgündeki Rıza Pehlevi kimdir?
00:20 Türkiye, Karadeniz’in güvenliği konusunda nasıl bir sorumluluk alacak?
00:07 Türkiye ve Avustralya COP31’i birlikte nasıl yönetecek?
00:00 ABD Başkanı,Venezuela’dan Grönland’a, İran’dan Suriye’ye kadar birçok başlıkta dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
21:58 Güvenlik kaynakları: Çatışmaların sebebi YPG’nin Suriye’nin geleceğini ve kaynaklarını sömürme kaygısıdır
12:16 ABD’de göç ve gümrük muhafaza polisinin (ICE) yetkileri neler?
09:49 Gazeteci Ali Asmar, İsrail’in 2025’te yürüttüğü çok cepheli savaşı ve Suriye’nin bu stratejideki kritik rolünü
09:06 Dışişleri Bakanı Fidan, “SDG’nin 10 mart mutabakatına uyup bir an önce üzerine düşen yükümlülükleri getirmesini bekliyoruz”
07:58 Amerika’nın Büyük Strateji Arayışı
07:28 Bakan Güler: “Suriye’nin birliği ve toprak bütünlüğü temelinde, terör örgütleriyle mücadelesine destek veriyoruz”
07:27 Yüksek Gelir Hedefi Çerçevesinde 2026’da Türkiye Ekonomisi
07:14 İran’da Tahran Savcısı Ali Salihi, vatandaşları dışarı çıkmaması konusunda uyardı…
07:03 Öğretmenlerin atama ve yer değiştirmelerine ilişkin temel ilkelerde güncellemeye gidildi
06:49 Venezuela devlet başka­nı Nicholas Maduro şimdilik son kurban…
06:40 Papa İznik’e geldi ama bizimkiler daha baskın çıktı: Siyonizmi yeren Yahudi Haham’a ödül verildi
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Tambova’dan Hasan Polatkan Havalimanı Hakkında Açıklamalar

Tambova’dan Hasan Polatkan Havalimanı Hakkında Açıklamalar
06.04.2022
A+
A-

ESKİŞEHİR – TÜHA HABER / DSP Genel Başkan Yardımcısı Dilara Tambova, Hasan Polatkan Havalimanı hakkında yeni açıklamalarda bulundu. Tambova, açıklamasında şu ifadeleri kullandı.

Tambova’dan Hasan Polatkan Havalimanı Hakkında AçıklamalarEskişehir’de, öteden beri hep konuşulan ve kimsenin anlam veremediği; bu şehrin sahipsiz olma mevzusu var ki! Artık tescillenmiş ve somut bir gerçekliktir. Olayın vahim tarafı ise bu şehirde; herhangi bir menfi durumları söz konusu olduğunda, öncelik sahibi olmak için yarış halinde olmalarıdır. Konu; eş, dost kayırmacılığı ya da her türlü resmi kurumda, en çok söz sahibi olmaksa eğer; her biri, bu şehrin “sahibi” benim egolarını yarıştırmaktadırlar.

Ancak! Nedense, şehirle ilgili bir hizmet yarışında olduklarına, şimdiye kadar tanık olmadık. Bunun da ötesinde,bu kentin herhangi bir sorununun çözümüne dair; bir dayanışma, birlikte bir eylem geliştirdiklerini de tarih henüz yazmadı. Ama tarih, elimizden kaçan pek çok imkânları ve fırsatları yazdı. Tıpkı son olarak, Hasan Polatkan Havalimanında olduğu gibi.

Konuyu adeta yılan hikâyesine çeviren; koskoca vekiller, bir araya gelerek açıklama yapıyorlar ki! Açıklamanın çoğu doğru değil ve asıl üzücü olan kısmı da burasıdır. Çünkü bu insanların her birisi, kendince saygın ve seçilmiş kişilerdir ve yaptıkları açıklama kamuoyunu tatmin edici mahiyette olmamıştır. Bunu bilerek yaptıysalar eğer çok kötü; niyetleri kamuoyunu yanıltmaktır. Ancak! Bilmeden yapıldı ise daha da kötü; öyleyse konuya hâkim bile değillerdi. Kente bu denli uzak ve yabancı olma psikolojisi, hem kendileri hem de bizler açısından büyük bir talihsizliktir.

Gözlerimizin önünde heba edilerek; yıllardır faaliyet gösteren ve kentin gelişmişliğinin önemli ölçütlerinden birisi olan Hasan Polatkan Havalimanına gerçekte ne olduğunu, galiba açıklamayı yapanlar da bilmiyordu. Artık kentin gelişmesi umudu bir yana, geriletilmesi kaygımız daha ağır basmaktadır. Kente hizmet getirilemiyorsa dahi,  var olan hizmetlere sahip çıkılarak, mevcudu korumanız yeterliydi.

Neticede bu şehrin; en büyük talihsizliği, başkalarının “seçtiği” seçilmişler tarafından yönetiliyor olmaktır. Mevcut seçilmişlere baktığınızda, aslında; her birinin referansı, Eskişehir diye bir derdi olmayanlardır. İktidar ve muhalefet bloğu olarak ayrılmış iki kesim var ve muhalefet vekillerinde; sorumlu olmamanın verdiği rehavet ve etki alanının sınırlı olması nedeniyle; fazlaca bir rahatlık ve umursamaz hali mevcut. İktidar tarafı ise çoğunlukla; kendi nam ve hesabına çalışanlar ve gücü bir türlü paylaşamayanlardan ibaret. Daha önce de belirttiğim gibi, “bu şehir kaybedenler şehridir.” Doğru kişileri seçene kadar da kaybetmeye mahkûmuz.  Saygılarımla

[TÜHA Haber Ajansı, 06 Nisan 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.