enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
12:51 Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan haberler!
11:08 Deprem şehitleri “Türkiye’min Gücüne Bak” temalı törenle anılacak
08:55 GAP 2026 Sulama ve Bölgesel Kalkınma – Projede Sulamanın Sonuçları
04:58 İttihat ve Terakki cemiyetinin, Şam Valisi olarak atadığı Cemal Paşa: Köpekler ve Araplar Giremez!
04:29 Adalar Vakfı’ndan İstanbul’un hafızasına yolculuk: Adalarda Hayat Var belgeseli yayında
00:55 Rusya-Ukrayna Savaşı’nın arabulucu ülkesi: Türkiye
00:52 İmalat sanayisi işletmeleri için uygun koşullu finansman paketi
00:51 Kocaeli Ticaret Odası (KOTO) Başkanı Bulut, Mısır’da İş Birliği Protokolüne imza attı
00:47 “Narin Güran cinayetine aylar sonra müdahil olundu” haberlerine yalanlama
00:47 AVRUPA HABERLERİ: AB’nin Avrupalı şirketler için sınırları kaldırma planı: EU-INC nedir?
00:45 Güvenlik kaynakları ne diyor: 25 maddede Suriye’de yaşananlar-görüşmeler-beklentiler
00:39 Deprem şehitleri “Türkiye’min Gücüne Bak” temalı törenle anılacak
00:27 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terörden medet umanlar sonuç alamaz
00:23 Türk tipi Kamikaze İHA’dan tam isabet: SKYDAGGER sahnede
00:22 Türkiye’de Bakım Sigortasının Kurumsal Tasarımı: Bakıma Muhtaçlık
00:17 Sivil Havacılıkta pilot sayısı geçen yıla göre yüzde 10 artışla 17 bin 910’a ulaştı
00:14 Kahramanmaraş’ta, 6 Şubat 2023’te meydana gelen deprem felaketinin 3. yılında eğitim öğretime bir gün ara verilecek.
00:04 Gergerlioğlu’ndan destek; “İşçilere yönelik hukuksuzluk devam ederse, halk boykot başlatacaktır!”
00:01 ABD SDG’den Neden Vazgeçti
12:15 ABD’nin SDG’den Neden Vazgeçti
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Suriye’den rekor miktarda Captagon ele geçirildi

Suriye’den rekor miktarda Captagon ele geçirildi
03.07.2020
A+
A-

TÜHA HABER / İtalyan polisi, Suriye kaynaklı 84 milyon Captagon hapı içeren 14 ton amfetamine el koydu. Bunun dünyada şimdiye kadar ele geçirilen en büyük miktar olduğu bildirildi. 

(TÜHA) Türkuaz Haber Ajansı’nın Deutsche Welle Türkçe’ye (DW) dayandırdığı habere göre, İtalyan polisi Napoli’nin güneyindeki Salerno limanında 14 tonluk sentetik uyarıcı amfetamin maddesi ele geçirdi. Napoli mali polisinden yapılan açıklamada dünyada şimdiye kadar ele geçirilen en büyük miktardaki amfetaminin Suriye kaynaklı olduğu ve kaçakçılığın arkasında IŞİD’in bulunduğunun düşünüldüğü bildirildi.

84 milyon Captagon hapı şeklindeki amfetaminin konteynerler içindeki endüstriyel malların içine gizlendiği ve 1 milyar euro değerinde olduğu bildirildi. İtalyan polisi, uyuşturucunun IŞİD tarafından terör finansmanı için Avrupa pazarlarına sürülmesinin hedeflendiğini tahmin ediyor.

“Suriye en büyük üretici haline geldi”

Açıklamada, “IŞİD’in terör eylemlerini büyük ölçüde Suriye yapımı uyuşturucu kaçakçılığı yoluyla finanse ettiğini biliyoruz. Suriye son birkaç yıldır dünyanın en büyük amfetamin üreticisi haline gelmiştir” denildi.

Uyuşturucunun Salerno limanına ulaşan ve endüstriyel kullanımlık büyük silindir kağıt ruloları ile sanayi makineleri taşıyan şüpheli üç konteyner içinde bulunduğu ve tüm Avrupa pazarını dolduracak miktarda olduğu bildirildi.

Salerno limanında iki hafta önce de Suriye’den gelen bir konteynerde 2 bin 800 kilo haşhaş ile bir milyon amfetamin hapı ele geçirilmişti.

“Cihat hapları”

Polis açıklamasında aslen tıbbi kullanım için üretilen Captagon tabletlerinin yasa dışı versiyonlarının IŞİD tarafından yaygın bir şekilde kullanılması nedeniyle “cihat hapları” diye nitelendirildiğine işaret etti.

Amerikan Uyuşturucuyla Mücadele Dairesi de IŞİD’in kontrolü altındaki bölgelerde uyuşturucu üretim ve trafiğini de yönlendirdiğini rapor etmişti. IŞİD savaşçılarının da “korku ve acıyı dindirdiği” için hapları kullandığı biliniyor.

[TÜHA Haber Ajansı, 03 Temmuz 2020] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.