enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
18:01 İran’daki protestolar: ABD veya İsrail’le çatışma ihtimali ne kadar yakın?
10:29 Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’ndan temassız kartlarda şifresiz işlem limiti artırıldı
09:22 Avrupa Birliği’nde Diplomatik Kariyerde Cinsiyet Eşitsizliği: Bir Özet ve Türkiye Persfektifi
00:58 Miraç Kandili perşembe günü idrak edilecek
00:58 Kocaeli’n simgesi Tarihi Saat Kulesi restore ediliyor…
00:55 İhracat verileri, Aralık 2025 ve geçen yılın tamamına ilişkin faaliyet illere göre ihracat veriler açıklandı…
00:53 Gazze Gölgesinde Üçlü İttifak: İsrail-Yunanistan Hattı ve Doğu Akdeniz’de Yeni Güç Arayışı
00:47 “Gazze Mahkemesi”nin 26 Ekim 2025’te İstanbul’da açıkladığı Nihai Karar, ilk olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunuldu.
00:40 Kritik altyapı hizmetlerinin dayanıklılığı: 2025’te su ve atık su sistemlerinin güvenliği
00:33 Bakan Tunç, Rojin Kabaiş’in ailesi ile görüştü
00:32 Ocak ayının ikinci yarısında sıcaklıklar kademeli olarak artacak
00:26 Ticaret satış hacmi, Kasım 2025’te yıllık bazda yüzde 7,1, perakende satış hacmi de yüzde 14,2 yükseldi…
00:21 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, 2025’te 70 bin seyirciye ulaştı
00:19 Korku Filmi Zir-i Cin 4: Nesep Bağı 23 Ocak’ta Vizyonda
00:11 Avrupa Birliği Savunma Fonu Kapsamında Türkiye’nin Konumu ve Engellemeler
00:07 Emine Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi’nde düzenlenen “Tıp ve Kültür-Sanat Sempozyumu”na katıldı…
00:07 Suriyeli Gazeteci Dima İZZEDDİN, Suriye’den Aktarıyor..
20:19 Gazeteci İlhan AKÇAY’dan Düzeltme ve Özür: Lale GÜL haberindeki Büyükelçi sözleri şahşıma aittir
06:14 TÜRKİYE-AZERBAYCAN kardeşliği ve dostluğu ebedidir
00:58 Trump yönetiminden Fed Başkanı Powell’a suç duyurusu tehdidi
TÜMÜNÜ GÖSTER →

STV’nin eski yayın yönetmenine FETÖ’den 7 yıl hapis

STV’nin eski yayın yönetmenine FETÖ’den 7 yıl hapis
27.01.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Kapatılan STV eski genel yayın yönetmeni Osman Çalık’a FETÖ silahlı terör örgütü üyeliğinden 7 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada karar çıktı. “Silahlı terör örgütüne üye olmak” ve “Resmi belgede sahtecilik” suçlamalarıyla yargılanan Osman Çalık 7 yıl 6 hapis cezasına çarptırıldı.

ByLock ve Kakao kullanıcısı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, sanık Osman Çalık’ın, 5 Temmuz 2019’da sahte sürücü belgesiyle yakalandığı, örgütün haberleşme programı ByLock kullandığı, bu hesap üzerinden “benim coco numaram…” şeklinde mesaj yazdığı ve yine “Hocam size ulaşmaya çalışıyoruz. Kakao kapalı. Zehra Meral için yarın görüştürmeye gelebilir miyiz” şeklinde mesaj yazdığı anlatılmıştı.

FETÖ’nün Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın sivil yöneticisiydi 

Sanık Çalık’ın FETÖ’nün sıklıkla kullandığı gizli haberleşme programlarından “Coco” ve “Kakao” isimli programları kullandığına değinilen iddianamede, Çalık’ın FETÖ içinde “Vehbi” kod adını kullandığı ve örgütün Deniz Kuvvetleri Komutanlığı İstanbul yapılanmasından sorumlu olduğu, bu yapılanma içerisinde “öğretmen”, “müdür yardımcısı” sıfatıyla “gizli yönetici” pozisyonunda faaliyetlerde bulunduğu kaydedilmişti.

İddianamede, Çalık’ın Deniz Kuvvetleri Yapılanması bünyesinde yer alan askerlere ilişkin bilgileri arşivleyerek örgüt bünyesinde askeri gizli yapı bünyesinde “Bilgi Belge Mesulü” olarak faaliyet gösterdiği de aktarılmıştı.

Tepe yöneticileriyle görüştü

Sanık Çalık’ın, FETÖ’nün yayın organı olan Samanyolu TV’de Genel Yayın Yönetmeni olarak çalıştığı ve bu dönemde çok sayıda FETÖ mensubunun üye olduğu anlaşılan Pak Medya İş’e üye olduğu belirtilen iddianamede, örgütün tepe yöneticileriyle birden fazla görüşmesi olduğu bildirilen Osman Çalık’ın “silahlı terör örgütüne üye olmak” ve “resmi belgede sahtecilik” suçlarından 10 yıl 6 aydan 22 yıl 6 aya kadar hapsi istenmişti.

[TÜHA Haber Ajansı, 27 Ocak 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.