enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
17:49 Ziraat Türkiye Kupası B. Grubu üçüncü maçında Konyaspor 5 golle galip
17:36 Trendyol 1. Lig’in 24. haftasında oynanacak müsabakalarda görev alacak hakemler belli oldu.
17:31 Bakan Kurum: Bizim insanımız devletine ‘devlet baba’ der
17:07 Rusya Maliye Bakanlığı: Petrol ve doğal gaz gelirleri yaklaşık 5 milyar dolar geriledi
13:54 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Her şeyden önce biz bölgemizde yeni bir savaş istemiyoruz
09:49 AVRUPA HABERLERİ / AB Komisyonu’nda kritik toplantı: Gündem rekabet ve iç gerilimler
06:12 Filistin meselesine küresel, bölgesel ve ulusal bir yaklaşım
00:58 SİYASET HABERLERİ / MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, “Umut hakkı konusunda uzlaştık” dedi.
00:58 Ukrayna, Rusya’nın saldırısının ardından Abu Dabi görüşmelerinde müzakere tutumunu değiştirecek
00:49 AVRUPA HABERLERİ / Von der Leyen, Avustralya ile askıdaki ticaret anlaşmasını sonuçlandırmak için Canberra’ya gidecek
00:44 (SETA) Kriter Dergisi’nin Şubat Sayısı Çıktı!
00:41 AVRUPA HABERLERİ / Özel haber: Siyasi anlaşmazlık dijital euro projesini tehdit ediyor
00:41 Avrupa Haberleri / AB, Ukrayna için 90 milyar euroluk ortak borçlanma kredisinde anlaştı
00:24 AVRUPA HABERLERİ / OECD Başkanı Cormann Euronews’e konuştu: Avrupalılar, Mario Draghi’yi dinlese ‘iyi olur’
00:19 Araştırma: Kalori kısıtlaması kemoterapinin etkinliğini artırıyor
00:18 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Mısır, Türkiye’nin Afrika’daki en büyük ticaret ortağı olmayı sürdürüyor
00:06 Katil, soykırımcı, terörist devlet İsrail haberleri…
01:41 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Dezenflasyon sürecini destekleyen yapısal reformlarımızı hızlandırıyoruz
00:57 Yeni Cuma Camii, Kocaeli’nin “Eyüp Sultan’ı” Olmalı
00:54 İspanya, 16 yaş altına sosyal medya yasağı getiriyor
TÜMÜNÜ GÖSTER →

STV’nin eski yayın yönetmenine FETÖ’den 7 yıl hapis

STV’nin eski yayın yönetmenine FETÖ’den 7 yıl hapis
27.01.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Kapatılan STV eski genel yayın yönetmeni Osman Çalık’a FETÖ silahlı terör örgütü üyeliğinden 7 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada karar çıktı. “Silahlı terör örgütüne üye olmak” ve “Resmi belgede sahtecilik” suçlamalarıyla yargılanan Osman Çalık 7 yıl 6 hapis cezasına çarptırıldı.

ByLock ve Kakao kullanıcısı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, sanık Osman Çalık’ın, 5 Temmuz 2019’da sahte sürücü belgesiyle yakalandığı, örgütün haberleşme programı ByLock kullandığı, bu hesap üzerinden “benim coco numaram…” şeklinde mesaj yazdığı ve yine “Hocam size ulaşmaya çalışıyoruz. Kakao kapalı. Zehra Meral için yarın görüştürmeye gelebilir miyiz” şeklinde mesaj yazdığı anlatılmıştı.

FETÖ’nün Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın sivil yöneticisiydi 

Sanık Çalık’ın FETÖ’nün sıklıkla kullandığı gizli haberleşme programlarından “Coco” ve “Kakao” isimli programları kullandığına değinilen iddianamede, Çalık’ın FETÖ içinde “Vehbi” kod adını kullandığı ve örgütün Deniz Kuvvetleri Komutanlığı İstanbul yapılanmasından sorumlu olduğu, bu yapılanma içerisinde “öğretmen”, “müdür yardımcısı” sıfatıyla “gizli yönetici” pozisyonunda faaliyetlerde bulunduğu kaydedilmişti.

İddianamede, Çalık’ın Deniz Kuvvetleri Yapılanması bünyesinde yer alan askerlere ilişkin bilgileri arşivleyerek örgüt bünyesinde askeri gizli yapı bünyesinde “Bilgi Belge Mesulü” olarak faaliyet gösterdiği de aktarılmıştı.

Tepe yöneticileriyle görüştü

Sanık Çalık’ın, FETÖ’nün yayın organı olan Samanyolu TV’de Genel Yayın Yönetmeni olarak çalıştığı ve bu dönemde çok sayıda FETÖ mensubunun üye olduğu anlaşılan Pak Medya İş’e üye olduğu belirtilen iddianamede, örgütün tepe yöneticileriyle birden fazla görüşmesi olduğu bildirilen Osman Çalık’ın “silahlı terör örgütüne üye olmak” ve “resmi belgede sahtecilik” suçlarından 10 yıl 6 aydan 22 yıl 6 aya kadar hapsi istenmişti.

[TÜHA Haber Ajansı, 27 Ocak 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.