enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:01 ABD Başkanı Trump, İran saldırıları nedeniyle Çin ziyaretini erteledi
10:31 Yarın Hollanda’da yapılacak Belediye Meclisi Seçimlerinde Kime oy Vermeliyiz?
09:46 Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Çanakkale Zaferi eşsiz bir destandır”
23:06 (UHA) Uluslararası Haber Ajansı Ankara Temsilcisi Gazeteci Veysel Kavrayan’dan Vali Aktaş’a Ziyaret
22:24 ‘İmamoğlu çıkar amaçlı suç örgütü’ davasında ‘salon düzeni’ krizi
22:11 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Ankara ile Bağdat ve Şam’ın, Kudüs ile Gazze’nin kaderi aynı ortak paydada birleşmektedir”
22:05 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Ankara ile Bağdat ve Şam’ın, Kudüs ile Gazze’nin kaderi aynı ortak paydada birleşmektedir”.
21:55 Bakan Gürlek, “2026’da Türkiye’nin yabancı ülkelerden adi suç ve terör suçları kapsamında kabul edilen iade talebi sayısı 76”
21:38 İletişim Başkanı Duran, “İsrail Lübnan’ın egemenliğini ve toprak bütünlüğünü hedef almaktadır”
11:35 Şehit düşen tıbbiyelilerin anısına tarihi siperlerde toplandılar
11:29 Kadir Gecesi bugün idrak edilecek
10:00 Türkiye–Azerbaycan Akademik Toplantısı, Nahçıvan Öğretmenler Enstitüsü’nde Gerçekleştirildi…
14:49 Savaş 110 km uzakta ama Van’da haberler “masabaşı”
14:14 SAHA İstanbul Elektrik ve Elektronik Komitesi Mart Ayı Toplantısı
13:48 Irak’ta İstikrarın Sonu mu? ABD‑İsrail’in İran’a Saldırısının Yansımaları
12:57 Dışişleri Bakanı Fidan, “Savaşın tüm bölgeye yayıldığını endişeyle müşahede ediyoruz”
22:31 Bakan Uraloğlu: Ramazan Bayramında 19, 22 ve 23 Mart tarihlerinde 6 ek yüksek hızlı tren seferi düzenlenecek
22:07 Dışişleri Bakanı Fidan, “Netanyahu hükümeti Gazze’de ateşkes ihlallerini sürdürüyor”
21:01 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Zorlu: Türkiye, bugün içeride ve dışarıda hayal edilen şeyleri başarmaya, gerçeğe dönüştürmeye devam ediyor
20:11 Devlet Bahçeli’den tarihçi ve yazar İlber Ortaylı için taziye mesajı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Stuttgart’ta maske takmayanlara 18 bin euro ceza

Stuttgart’ta maske takmayanlara 18 bin euro ceza
18.05.2020
A+
A-

TÜHA HABER / Almanya’da polis farklı kentlerde düzenlenen korona önlemlerini protesto gösterilerinde kurallara uymayan yüzlerce kişiye ceza kesti. Sadece Stuttgart’ta maske takmayanlara 18 bin euro ceza kesildi. 

(TÜHA) Türkuaz Haber Ajansı’nın Deutsche Welle Türkçe’ye (DW) dayandırdığı habere göre, Almanya’da çok sayıda kentte bu hafta sonunda da korona önlemlerini protesto edenler gösterilerde bir araya geldi. Gösterilerde binlerce polis görev yaparken kurallara uymayanlara ceza kesildi. Stuttgart’ta düzenlenen korona önlemlerini protesto gösterisine 5 bin kişi katıldı. Katılımcı sayısının beklenenden yüksek olması sebebiyle ikinci bir alan daha gösteri için tahsis edildi. Stuttgart’ta gösteriye katılmak için tramvaya binen ve bu sırada maske takmayanlara polis toplam 18 bin euro ceza kesti. Stuttgart’ta toplu taşıma araçlarında maske takmamanın cezası 300 euro.

Münih’te 10 bin yerine bin kişi

Münih’te ise belediye korona önlemlerini protesto gösterisine bin kişinin katılmasına izin verdi. Organizatörler gösteriye 10 bin kişinin katılmasını talep etmişti. Polis gösterinin alanın dolması üzerine sonradan gelen 2 bin 500 kişinin gösteriye katılmasına izin vermedi. Bu sırada sosyal mesafe ya da hijyen kurallarını ihlal edenlere ceza kesildi. Gösteride toplam bin polis görev yaptı.

Deutschland | Corona-Proteste

Başkent Berlin de gösteri düzenlenen kentler arasındaydı. Burada toplam 19 gösteri düzenlendi. Polis her bir gösteriye katım sayısını 50 kişi ile sınırlı tuttu. Frankfurt, Nürnberg, Leipzig ve Bremen de protesto gösterileri düzenlendi. Alman medyasında yer alan haberlerde Halle kentindeki gösteri sırasında Alman İkinci Televizyon Kanalı (ZDF) ekibine bazı gösterilerce sözlü sataşmada bulunulduğu, polisin olaya müdahale ettiği bildirildi.

Anayasayı Koruma Teşkilatı’ndan aşırı sağ uyarısı

İç istihbarattan sorumlu Anayasayı Koruma Teşkilatı’nın Başkanı Thomas Haldenwang aşırı sağcıların korona önlemlerini protesto gösterilerini kullanabileceği uyarısında bulundu. Welt am Sonntag‘a konuşan Haldenwang, “İnternette propaganda, komplo teorileri ve yanlış haberlerle başlayanlar, şimdi gerçek dünyaya taşınıyor” dedi. Anayasayı Koruma Teşkilatı Başkanı aşırı sağcıların güncel durumu tıpkı mülteci krizinde olduğu gibi kullanmalarından kaygı duyduğunu söyledi.

[TÜHA Haber Ajansı, 18 Mayıs 2020] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.