enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
15:29 Fransız sinema efsanesi Brigitte Bardot 91 yaşında hayatını kaybetti
08:42 İsrail, Yunanistan ve GKRY, yaptıkları üçlü zirvenin ardından yayınladıkları ortak bildiri…
00:55 Arabuluculuk 2026 yılı ücretleri belli oldu
00:51 İletişim Başkanı Duran, Hatay’daki Toplu Açılış Töreni’ne ilişkin paylaşımda bulundu…
00:40 Cumhurbaşkanı Erdoğan, milli şair Mehmet Akif Ersoy’u andı
00:38 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Deprem turistleri gitti, biz buradayız sizlerle beraberiz
00:33 Bilirkişilere ödenecek ücretler belli oldu
00:32 TBMM’ye ilerleyen günlerde fahiş site aidatlarıyla ilgili yasal düzenlemeye gidilecek…
00:29 Akif’in Mirası: Bir Milletin vicdanı…
00:26 “Dünya Azerbaycanlılarının Hemreylik Günü” Sempozyumu İstanbul’da gerçekleştirildi
00:20 MHP Genel Başkanı Bahçeli Hatay’da, 455 Bininci Afet Konutu Kura Çekimi, Anahtar Teslimi ve Toplu Açılış Töreni’nde konuştu…
00:15 Bakan Şimşek: Enflasyon beklentilerindeki iyileşme dezenflasyon sürecini destekleyecek
00:12 Gazze İçin Yeniden Yapılanma Vizyonu
00:06 Tebligat Kanunu’nda değişiklik TBMM’ne sunulacak…
06:41 İletişim Başkanı Duran, Suriye’deki terör saldırısını kınadı
06:34 TOKİ Sosyal Konut Projesi’ne Diyanet’ten “Caiz” Fetvası: Vatandaşın Şüphesi Giderildi!
05:50 MİT, Emniyet Genel Müdürlüğü ile düzenlediği ortak operasyonda DEAŞ’lı teröristi Malatya’da yakaladı.
04:32 Bugün Cumhurbaşkanın katılımıyla 455 bininci konutun anahtarları hak sahibi vatandaşlara verilecek…
03:09 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Muhalefet, Avrupalı Türkleri hedef almaktan utanmıyor”
03:01 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Müslümanlar olarak Filistin’de, Lübnan’da, Sudan’da ve dünyanın birçok yerinde kardeşlerimiz sancılı günler yaşıyoruz”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Stoltenberg’den Rusya’ya nükleer silah uyarısı

Stoltenberg’den Rusya’ya nükleer silah uyarısı
08.05.2022
A+
A-

BRÜKSEL – TÜHA HABER / NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Rusya’yı Ukrayna’daki savaşta nükleer sailah kullanılmaması yönünde uyardı. Stoltenberg, Ukrayna’da savaşın “aylar hatta yıllarca” sürebileceğini belirtti.

Brüksel’den Uluslararası Haber Ajansı (UHA)’nın haberine göre, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Almanya’da yayımlanan Welt am Sonntag gazetesine yaptığı açıklamada, Rusya’ya Ukrayna savaşında nükleer silah kullanmaması yönünde uyarıda bulundu.

Olası bir nükleer savaşın kazananı olmayacağını ve böyle bir savaşın hiç başlamaması gerektiğini belirten Stoltenberg, “Bizim mesajımız açık: Nükleer silahların kullanılmasının ardından bizim açımızdan sadece kaybedenler olacaktır” şeklinde konuştu.

Rusya’nın nükleer silahlar ile ilgili retoriğini de eleştiren Stoltenberg, bunun “sorumsuzca ve saygısızca” olduğunu söyledi. Stoltenberg, İttifakın elinde savaşın başladığı 24 Şubat’tan bu yana Rusya’nın nükleer silahları daha yüksek bir alarm seviyesine geçirdiği ile ilgili bir kanıt olmadığının ise altını çizdi.

Stoltenberg: Savaş yıllarca sürebilir

NATO Genel Sekreteri ayrıca Batılı ülkelerden Ukrayna’da ağır silah gönderilmesi yönündeki çabalarını artırmalarını istedi. Stoltenberg, gazeteye açıklamasında, “Uzun dönemde Ukrayna Sovyet döneminden kalma silahlarla savunmasını sağlayamaz, modern batılı silahlara geçmesi gerekir” diye konuştu.

Ukrayna savunmasının ancak bu şekilde başarılı olabileceğini belirten Stoltenberg, Ukrayna’nın kendisini “aylar hatta yıllarca sürebilecek” bir savaşa hazırlaması gerektiğini belirterek, “Böyle bir savaş için Ukraynalı askerlerin cesareti ve dayanıklılığı yeterli olmaz. Batı’nın uzun dönemli askeri desteği gerekli” dedi.

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği’nin (UNHCR) verilerine göre, Rusya’nın Ukrayna’ya askeri müdahalesinin başladığı 24 Şubat’tan bu yana 5 milyon 700bin kişi Ukrayna’yı terk etti. 3 milyondan fazla Ukraynalının Polonya’ya sığındığı belirtilirken, yaklaşık 850 bin Ukraynalı da Romanya’ya gitti. BM’nin verilerine göre, 700 binden fazla Ukraynalı ise Rusya’ya kaçtı.

[TÜHA Haber Ajansı, 08 Mayıs 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.