enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:39 Analist Hazel Çağan Elbir: Avrupa Birliği’nin Türkiye 2025 raporu…
00:35 Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele 5’inci Ulusal Eylem Planı, 25 Kasım’da açıklanacak
00:34 Orta Asya’nın yükselen stratejik önemi ve Türkiye
00:32 Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet UÇUM, “Tek devlet ve tek millet politikası Türkiye gerçeği”
00:23 KVKK’nın çevrim içi alışverişlerde dolandırıcılık mağduru olmamaları için vatandaşlar uyarıldı…
00:20 Türkiye’de 2026 yılı asgari ücreti için geri sayım başlıyor
12:27 Anlaşma istemeyen kim?
00:52 Erdoğan, “Dirençli Bir Dünya-G20’nin Katkısı: Afet Riskini Azaltma, İklim Değişikliği, Adil Enerji Dönüşümü, Gıda Sistemleri” başlıklı oturuma katıldı…
00:51 Papa’nın bu Türkiye ziyareti, diplomatik bir jestten çok daha fazlasını işaret ediyor…
00:50 Sevdiğim Suriye harabeye döndü: Tarihin tekerrür etmesini engellemek istiyorum
00:38 CHP’nin İmralı heyetine üye vermesini kim engelledi?
00:30 ”Gezi”nin karanlık finansörü! Avrupa’da Soros uyanışı
00:30 Erdoğan: İsrail’in Gazze’de yol açtığı yıkım Filistin’in kalkınma çabalarını asgari 70 yıl geriye götürdü…
00:28 “Normal” Bitti: Batı’nın Çöküşü ve Trump’ın Kaosu
00:22 Adalet Bakanı Tunç: Yazı işleri müdürlerinin nakil taleplerini gerçekleştirdik
00:21 Bakan Yerlikaya, NSosyal hesabından “Yalan sizin ağzınıza yuva yapmış” başlığıyla paylaşımda bulundu…
00:08 İkinci para kulesi skandalı! Kara parayla Bodrum’da kaçak villa…
11:18 Zelenski Ankara’da: Bölgesel Dengelerde Diplomatik Arayış
09:56 Cumhurbaşkanı Erdoğan, G20 Liderler Zirvesi’ne katılmak üzere Güney Afrika Cumhuriyeti’nde…
00:59 “Futbolda bahis” iddiasına ilişkin yürütülen soruşturmda 8’i tutuklu 17 hakem hakkında (MASAK) raporu hazırlandı…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Stoltenberg’den Rusya’ya nükleer silah uyarısı

Stoltenberg’den Rusya’ya nükleer silah uyarısı
08.05.2022
A+
A-

BRÜKSEL – TÜHA HABER / NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Rusya’yı Ukrayna’daki savaşta nükleer sailah kullanılmaması yönünde uyardı. Stoltenberg, Ukrayna’da savaşın “aylar hatta yıllarca” sürebileceğini belirtti.

Brüksel’den Uluslararası Haber Ajansı (UHA)’nın haberine göre, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Almanya’da yayımlanan Welt am Sonntag gazetesine yaptığı açıklamada, Rusya’ya Ukrayna savaşında nükleer silah kullanmaması yönünde uyarıda bulundu.

Olası bir nükleer savaşın kazananı olmayacağını ve böyle bir savaşın hiç başlamaması gerektiğini belirten Stoltenberg, “Bizim mesajımız açık: Nükleer silahların kullanılmasının ardından bizim açımızdan sadece kaybedenler olacaktır” şeklinde konuştu.

Rusya’nın nükleer silahlar ile ilgili retoriğini de eleştiren Stoltenberg, bunun “sorumsuzca ve saygısızca” olduğunu söyledi. Stoltenberg, İttifakın elinde savaşın başladığı 24 Şubat’tan bu yana Rusya’nın nükleer silahları daha yüksek bir alarm seviyesine geçirdiği ile ilgili bir kanıt olmadığının ise altını çizdi.

Stoltenberg: Savaş yıllarca sürebilir

NATO Genel Sekreteri ayrıca Batılı ülkelerden Ukrayna’da ağır silah gönderilmesi yönündeki çabalarını artırmalarını istedi. Stoltenberg, gazeteye açıklamasında, “Uzun dönemde Ukrayna Sovyet döneminden kalma silahlarla savunmasını sağlayamaz, modern batılı silahlara geçmesi gerekir” diye konuştu.

Ukrayna savunmasının ancak bu şekilde başarılı olabileceğini belirten Stoltenberg, Ukrayna’nın kendisini “aylar hatta yıllarca sürebilecek” bir savaşa hazırlaması gerektiğini belirterek, “Böyle bir savaş için Ukraynalı askerlerin cesareti ve dayanıklılığı yeterli olmaz. Batı’nın uzun dönemli askeri desteği gerekli” dedi.

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği’nin (UNHCR) verilerine göre, Rusya’nın Ukrayna’ya askeri müdahalesinin başladığı 24 Şubat’tan bu yana 5 milyon 700bin kişi Ukrayna’yı terk etti. 3 milyondan fazla Ukraynalının Polonya’ya sığındığı belirtilirken, yaklaşık 850 bin Ukraynalı da Romanya’ya gitti. BM’nin verilerine göre, 700 binden fazla Ukraynalı ise Rusya’ya kaçtı.

[TÜHA Haber Ajansı, 08 Mayıs 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.