enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:13 Şubatın ilk haftası hava nasıl olacak?
00:11 İran Dışişleri Bakanı ​​​​​​​Arakçi: Ülkesinin ABD ile nükleer müzakereye hazır olduğunu daha önce de bildirdiğini açıkladı…
00:08 TRT ortak yapımı sessiz fedakarlığın gölgesinde bir kadın hikayesi: “Kanto”filmi, 6 Şubat’ta beyazperdede
00:07 Yeşilay Şile Şube Başkanı Şengül: Bağımlılıkla Mücadelede Toplumsal Sorumluluk Şart…
00:07 Bakan Fidan: ABD ve İran’ı müzakere masasına çağırıyoruz
00:06 Bakan Vedat Işıkhan, AK Parti Ordu İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda konuştu…
00:06 “Ankara 28 yıldır plansız, ranta dayalı büyüyor!”
00:05 İletişim Başkanı Duran: “Ülkemizi geleceğe taşımaya kararlılıkla devam edeceğiz”
00:05 Basın İlan Kurumu ile Kredi Garanti Fonu arasında iş birliği protokolü imzalandı…
00:03 379 FETÖ iltisaklı sosyal medya hesabına erişim engeli getirildi
00:03 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ülke hayrına yaptığımız her işin önüne takoz koymaya çalıştılar
00:02 Belçika’daki dev Audi fabrikası kapandı…
00:01 Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’dan (PFDK) haberler…
00:01 Suriye devlet televizyonu: Şam yönetimi ile terör örgütü YPG arasında, yeni bir mutabakata varıldığını duyurdu
00:00 Yargıtay Başkanlığı’nca, deprem temalı ceza ve hukuk çalıştayları İzmir’de düzenlenecek
21:24 Son dakika gelişmesi… Fatih Ürek’ten acı haber geldi: Fatih Ürek 59 yaşında hayatını kaybetti.
13:12 Küresel Gazeteciler Konseyi’nden (KGK) Londra’da diplomasi turu 
11:26 İletişim Başkanı Duran, “Bağımlılık konusunda medya kuruluşlarına, habercilere, dizi ve film yapımcılarına ciddi sorumluluklar düşüyor”
10:53 MSB kaynakları: TSK’nın Barış Pınarı’ndaki bölgelerden çekildiği yönündeki haberler doğru değil
00:55 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ata yurdumuz Orta Asya’nın refahına gerekli katkıyı yapmada kararlıyız”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Srebrenitsa’da katliam kurbanları anılıyor

Srebrenitsa’da katliam kurbanları anılıyor
09.05.2021
A+
A-

TÜHA HABER / 8 Mayıs 1992’de Srebrenitsa’da farklı yerlerde onlarca sivil katledildi. Çoğu yaşlı ve kendini savunamayacak durumdaydı… Kurban yakınları, şehitleri dualarla anıyor.

Ufuk Şahin
TRT Haber : Ufuk Şahin

Bosna Savaşı sırasında Srebrenitsa’da 10 binden fazla sivil acımasızca katledildi.

Srebrenitsa’da katliamlar 8 Mayıs 1992 yılında başladı. Şehirdeki 27 ev, Sırplar tarafından ateşe verilirken 12 sivil yanarak can verdi. Aynı gün 18 sivil şehir merkezinde 30 sivil ise civar köylerde acımasızca katledildi. Katliam kurbanları, 29 yıl sonra can verdikleri yerlerde anıldı.

Amir Kulagliç, ailesindeki bütün erkekleri soykırıma kurban verdi. Ailesindeki ilk kurban babası oldu. Sırplar, kendisini savunamayacak durumda olan Safet Kulagliç’i yakarak katletti.

“Bugün burada bir araya geldik. Amacımız, işlenen suçu ve suçluları unutmadığımız mesajını vermek. Bizim komşularımızdı Sırp milliyetçileri. Onlar neredeyse 20 gün boyunca 30 kişiden fazla masum sivili yaktılar, katlettiler.”

Srebrenica soykırımı nedir? Srebrenica kurbanları katliamın yıl dönümünde  anılıyor – Sözcü Gazetesi

“Biz Srebrenitsa anneleriyiz…”

8 Mayıs 1992’de, Srebrenitsa’da farklı yerlerde onlarca sivil katledildi. Katledilenlerin çoğu yaşlı ve kendini savunamayacak durumda olan sivillerdi.

Yaşananların unutulmaması için kurban yakınları şehitlerinin mezarı başındaydı. Anneler, hangi şehidin ne zaman anıldığına bakmaksızın bütün anma etkinliklerine katılıyor. Şehit annesi Mejra Dzogaz da onlardan biri.

“Her şeyimi kaybettim. 2 oğlumu, torunumu, babasını şehit verdim. 3 kız kardeşimin eşlerinin 3’ü de hayatını kaybetti. Neyim varsa kaybettim. 2002 yılında Srebrenitsa’ya geri döndüm. Çocuklarımı burada doğurdum, ben de vefat ettiğim zaman çocuklarımın yanında olmak istiyorum. Hangi anma etkinliği olursa olsun hepsine giderim. Biz Srebrenitsa anneleriyiz…”

***

Neden https://www.turkuazhaberajansi.com?

Bağımsız bir haber ajansı olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir ajans gazeteciliğini hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün https://www.turkuazhaberajansi.com’a Abone Ol.

https://www.turkuazhaberajansi.com; seninle güçlü, seninle özgür!

[TÜHA Haber Ajansı, 09 Mayıs 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.