enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:04 Kudüs Valiliği: İsrail’in işgal altındaki Doğu Kudüs’teki Mescid-i Aksa’da ramazan ayı hazırlıklarını engellemeye devam ediyor…
00:03 “Türkiye nükleer silah yapabilir”
00:03 KAAN’ın yeni prototipleri sahnede: Neler değişti?
00:03 On bir ayın sultanı ramazanın ilk teravih namazı, 18 Şubat Çarşamba günü kılınacak…
00:02 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Etiyopya’ya gidecek
00:02 İstanbul’daki uyuşturucu soruşturması kapsamında CHP’li Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli ifadeye çağırıldı.
00:01 Türkiye’yi Kuşatma Hayali
00:01 Sıcaklıklar önce düşecek sonra yükselecek
00:26 Moskova Crocus Expo’da dev gıda fuarına çok sayıda Türk şirketi katıldı
00:07 İletişim Başkanı Duran’dan ‘TRT World Citizen Awards’ paylaşımı
00:04 Kocaeli’ Gebze ilçesinde Barış Manço’yu eserleriyle anıldı
00:04 Su Yönetiminde Yapay Zeka’nın Evrimi
00:03 Dışişleri’nden katil İsrail’in Batı Şeria’da arazi tesciline sert tepki
00:03 Huzurlu bir Ramazan için sorunsuz alışveriş: Güven ve hız Amazon.com.tr’de buluşuyor!
00:02 Bakan Kurum: “Çöp kutusu göndermeyi ballandıra ballandıra anlatıyor ama 455 bin konutu beğenmiyorlar”
00:02 Filistin’de İsrail’in yaptığı gibi CHP’li Milas İlçe Başkanı Ahmet Kılbey’den iş makanasıyla Asırlık Ağaç Katlimı!
00:01 TBV’nin Yarının Denklemi serisinin yeni bölümü yayınlandı
10:12 ‘Sevgililer Günü’nü dini bir tartışma olarak değil, sevdiklerimiz için anlamlı bir gün olarak görelim
00:52 Mehmet Beyazıt’tan İki Eser Tek Kitapta: “Yüreğime Kar Yağıyor” ve “Tanrı Misafiri” Satışta!
00:48 Kocaeli’n Gebze ihracat şampiyonu firmalar ödüllendirildi…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Sporun engel tanımadığını kanıtladı

Sporun engel tanımadığını kanıtladı
27.03.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Mersin’de yaşayan bedensel engelli Umut Gençler, sporun engel tanımadığını bir kez daha kanıtladı. Yaşama sporla tutunan sporcu, yüzme ve paratriathlon dallarında kazandığı madalyalarla milli takım forması giymeyi hedefliyor.

Mersin’de yaşayan Umut Gençler, geçirdiği kaza sonucunda sol kolunu ve sağ gözünü kaybetti. Birçok zorlukla karşılaştı. Ancak bir an olsun hayattan kopmadı.

Mersin’de yaşayan Gençler engelleri spor ile aştı. Bisiklete biniyor, koşuyor, yüzüyor. Sporda engel tanımıyor.

Azmiyle örnek oluyor

Gençler, kariyerine 10 yıl önce yüzme ile başladı. Azmiyle örnek olan sporcu, hedeflerine ulaşmak için çalışıyor.

Spora başlama hikayesini Umut Gençler şu sözlerle anlatıyor:

“Maraş Sutçü İmam Üniversitesinde 2 yıl teknikerlik bölümü okurken Osman hoca ile tanıştık. Bedensel engelliler yüzme takımına girdik ve 2002’den beri de bu sporu devam ettirirken 2015 yılında paratriatlon ile tanıştık”

Sporun engel tanımadığını kanıtladı

Antrenmanlarına sıkı bir şekilde devam eden Gençler, 4 Nisan’da Yenişehir’de yapılacak ‘Yenişehir Triatlonu’na hazırlanıyor. Mersin’den engelliler erkek kategorisinde tek yarışacak Gençler’in hedefi iyi bir dereceyle yarışı tamamlamak.

Hayali milli takım forması

Umut Gençler, yüzme ve paratriathlon yarışmalarında çeşitli dereceler elde etti. En büyük hayali ise milli takım formasıyla Türkiye’yi temsil etmek.

[TÜHA Haber Ajansı, 27 Mart 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.