enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:40 TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency’ndan hafta içi gündemin öne çıkan haberleri
08:38 Su Politikaları Derneği: Ankara’da su krizi riski yok
08:31 Doç. Dr. Zeki KARATAŞ: Uzun Dönemli Bakım Hizmetlerinin Finansman Modelleri
07:38 Suriye’de Yeni Dengeler ve Kandil’in Yanlış Hesabı
07:33 Yıkımın Ardından Hatay’da Hem Depremzede Hem Şehir Plancısı Olmak
00:49 İkili ilişkilerin kapsamını aşan çok katmanlı ziyaretler
00:47 KKTC Cumhurbaşkanlığı’nda Yunanca Sayfa: İletişim mi, Siyasi Tercih mi?
00:11 “Asrın felaketi” olarak nitelendirilen 6 Şubat 2023’teki deprem bölgesinde 200 bin kişi sahada görev yaptı
00:07 Yunanistan Başbakanı Miçotakis, Türkiye’ye geliyor
07:50 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “CHP’li belediyeler, ellerindeki suyu millete ulaştıramıyor”
06:39 SGK prim borcu tecil ve taksitlendirme işlemlerinde peşinat şartı kaldırıldı
06:21 (BDDK), kredi kartı limitlerinde eğitim ve sağlık harcamalarını istisna kapsamında tuttu
06:12 Filistin meselesine küresel, bölgesel ve ulusal bir yaklaşım
00:50 AVRUPA HABERLERİ / Brüksel, sosyal medya kısıtlamasında AB ülkelerini yetki aşımına karşı uyardı
00:45 Bakan Bolat: “Bölgede ekonomik hayata dönüş yeniden güç kazandı”
00:26 “İran-ABD gerginliği”
00:19 Erdoğan,”Asrın felaketinin yıl dönümü yaklaşıyor diye deprem turistleri yine hareketlenmiş vaziyette”.
00:11 Zelenskiy: Şubat 2022’den bu yana 55.000 Ukraynalı asker öldü
00:10 Bakan Bolat, “Deprem bölgesinde e-ticaret alanında nitelikli insan kaynağı oluşturulacak”
00:03 Cumhurbaşkanı Erdoğan,”Biz, tüm renkleriyle bir, bütün, güçlü, huzurlu bir Suriye’den yanayız”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

SOS: Sığınmacılar aşı uygulamalarının dışında tutuluyor

SOS: Sığınmacılar aşı uygulamalarının dışında tutuluyor
03.02.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Yardım örgütü SOS Çocuk Köyleri devletlerin koronavirüs aşısı kampanyalarına sığınmacıları katmadığına dikkat çekti. Açıklamada dünyadaki ülkelerin üçte birinde sığınmacıların aşılama planının dışında kaldığı belirtildi.

Avusturya merkezli yardım örgütü SOS Çocuk Köyleri, devletlerin koronavirüs aşısı uygulamalarına sığınmacıları katmadığına dikkat çekti. Örgüt, Münih’te yaptığı açıklamada aşı planı oluşturmuş 114 ülkeden üçte birinin sığınmacıları bu plana dahil etmediğini kaydetti.

Örgüt, özellikle Kolombiya’da sığınmacıların açık bir biçimde dışlandığını ifade etti. Kolombiya Devlet Başkanı Ivan Duque Venezuela’dan Kolombiya’ya gelen ve yasal bir statüye sahip olmayan insanların aşılanmayacağını söylemişti.

Koronavirüs pandemisi kısıtlamaları sonucu ekonominin darbe alması nedeniyle sığınmacıların durumunun da kötüleştiği belirtiliyor. Birçok sığınmacının açlıkla mücadele ettiğini kaydeden SOS Çocuk Köyleri, “Aşılama söz konusu olduğunda da ikinci sınıf insan muamelesi görmeleri kabul edilemez” dedi.

Dünya üzerindeki yaklaşık 80 milyon sığınmacıdan yüzde 85’i orta ya da düşük gelirli ülkelerde yaşıyor. SOS Çocuk Köyleri durumun bu ülkeler açısından ayrı bir zorluk yarattığına dikkat çekerek bu ülkelerin kendi vatandaşlarına da yeterince aşı sunmakta zorlandığını ifade etti. Uluslararası toplumun sığınmacıların da diğer insanlar gibi aşıya ulaşmasını sağlama yükümlülüğüne sahip olduğu belirtildi.

Merkezi Avusturya’nın Innsbruck kentinde bulunan SOS Çocuk Köyleri, tüm dünyada sığınmacı çocuklara ve ailelerine destek vermeye çalışıyor ve onların haklarını savunuyor.

[TÜHA Haber Ajansı, 03 Şubat  2021] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.