enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:57 Dış Bakış Dergisinin “TÜRK DEVLETLERİ TEŞKİLATI” Özel Sayısı Yayında
07:17 Türkiye’de İşsizlere Yeni Bir İş Kapısı: İŞKUR – Endülüs İş Dünyası İş Birliği Umut Oldu
05:23 Orban’dan Rus varlıklarının dondurulmasına tepki: ‘Brüksel sınırı aştı’
00:59 Adalet Bakanı Tunç, NSosyal hesabından yaptığı açıklamada bulundu…
00:55 CHP, Kocaeli’de 13-0’a çok uzak!
00:47 Su Politikaları Derneği: Ankara’nın Birim Su Maliyeti Artacak!
00:43 Filistin Haber ve Enformasyon Ajansı’ndan (WAFA) Gazeteci Duha HMİDAN’ın haberleri…
00:39 Sofralık Zeytin Ihracatı Yeni Sezona Yüzde 13’Lük Artışla Girdi
00:38 11 ilde zamana karşı yarış: Asrın inşa seferberliğinde sona gelindi
00:30 Suriye’de bir DEAŞ militanının düzenlediği silahlı saldırıda 2 ABD askeri ve 1 ABD vatandaşı hayatını kaybetti…
00:23 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Nüfus artış hızı noktasında gerçekten dertliyiz”
00:13 Ukraynalı Nobel Barış Ödülü sahibi Euronews’e konuştu: Ukrayna’nın ‘demokrasi dersine’ ihtiyacı yok
00:12 Ukrayna’da bugün seçimler yapılsa kim kazanır?
00:08 Plastik çöp: Türkiye geri dönüşüm efsanesinin neresinde?
00:07 Uluslararası araştırmacılardan İstanbul uyarısı: ‘Depremler adım adım şehre yürüyor’
00:02 Gastronomide Yeni Dönem: MICHELIN Rehberine 54 Yeni Restoran
00:01 İstanbul Süleymaniye’deki İbn Haldun Üniversitesi (İHÜ) İPAM Darüşşifa Psikoterapi Merkezi açıldı…
00:58 Diyanet İşleri Başkanı Arpaguş, Amasya’da ziyaretlerde bulundu
00:50 Doğu Kudüs’ten Filistinli Gazeteci Huda Fadıl NAİM, Gazze’de yaşanları haber yaptı…
00:44 Asgari Ücret Tespit Komisyonu ikinci toplantısını 18 Aralık Perşembe günü yapacak…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Son dakika haberi…İkinci El Cep Telefonu Tamirinde ‘Mesleki Yeterlilik Belgesi’ Zorunlu Hale Getirildi

Son dakika haberi…İkinci El Cep Telefonu Tamirinde ‘Mesleki Yeterlilik Belgesi’ Zorunlu Hale Getirildi
20.03.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Son dakika haberi…Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) aracılığıyla  mesleklere standart, çalışanlara da mesleki yeterlilik kazandırmaya devam ediyor. Bu doğrultuda çalışma hayatına nitelikli insan kaynağı kazandırma çalışmalarını sürdüren Bakanlık, ikinci el telefonlarının satışa hazırlanması öncesinde, tamir bakım ve onarımı yapan iş yerlerinde mesleki yeterlilik belgesine sahip personelin çalıştırılmasını zorunlu hale getirdi.

Söz konusu düzenleme, Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) ve Türk Standartları Enstitüsü (TSE) işbirliği ile hazırlandı. 22 Ağustos 2020 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren ‘Yenilenmiş Ürünlerin Satışı Hakkındaki Yönetmelik’ kapsamında hayata geçirildi.

Cep telefonu tamir bakım ve onarımcılarına yönelik getirilen mesleki yeterlilik belgesi zorunluluğunun detayları ise şu şekilde olacak: “TSE standardı ve bakanlıktan alınan yenileme yetki belgesine dayanarak faaliyet gösterenlerin TS 1390 standardına uygunluklarını gösteren Hizmet Yeri Yeterlilik Belgesi alması zorunlu olacak. İş yerlerinde artık elektronik/haberleşme dalında diplomalı, ustalık belgesine sahip ya da bu alanda mesleki yeterlilik belgesine sahip kişiler yer alacak. Bu kişiler bordrolu olarak tam zamanlı çalışacak. İş yerinde ayrıca başka iş yerlerinde çalışmayan en az 7 teknik eleman bulunacak.”

82 Milyon Mobil Abone Bulunuyor

Bakanlık, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun raporuna göre 2020 yılında ülkemizde mobil abone sayısının yaklaşık 82 milyon olduğunu, bu doğrultuda cep telefonlarının tamiri ve onarımında mesleğinde yetkin, belgeli kişilerin çalışması için düzenleme yapıldığını açıkladı.

Mesleğin Kalitesi Artacak

Öte yandan, Mesleki Yeterlilik Belgesi zorunluluğu getirilmesiyle birlikte mesleğin kalitesinin artırılması hedefleniyor. Bu kapsamda yetkin olmayan kişilerin, cep telefonu bakım ve onarım işlerini yapmasının önüne geçilecek. Ayrıca ilgili alanda belge almak isteyen kişilerin MYK tarafından yetkilendirilmiş kuruluşlara başvuruda bulunabilecek.

[TÜHA Haber Ajansı, 20 Mart 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.