enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
06:53 Uluslararası kuruluşların ve Birleşmiş Milletler’in “Vicdani ve Alaki” sorumlulukları
06:29 ABD, İran’a Askeri Operasyona mı Hazırlanıyor?
05:41 “Kendimize güvenirsek her şeyi başarabiliriz”
04:33 DEVA Partisi’nden açıklama: Suriye’de en ağır bedeli kadınlar ve çocukların ödüyor
00:53 TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency’ndan ‘Kahvaltı Haberleri’
00:36 Karabağ’da kalan Ermenilerin nakli ve tahrike yönelik propagandalar
00:30 RTÜK Başkanı Daniş: TRT, ülkemizin sesi, hafızası ve ortak değeri olmaya devam ediyor
00:22 Meteoroloji’den kritik uyarı: Sel, su baskını ve fırtınaya dikkat
00:16 İletişim Başkanı Duran: TRT, Türkiye’nin hakikatini ve değerlerini temsil ediyor
00:09 Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, Kahramanmaraş’ta, partisinin İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda konuştu
14:23 Kocaeli’n Başarılı Bürokratı Ahmet Akyol, ASELSAN’a Değer Katıyor
00:13 Şubatın ilk haftası hava nasıl olacak?
00:11 İran Dışişleri Bakanı ​​​​​​​Arakçi: Ülkesinin ABD ile nükleer müzakereye hazır olduğunu daha önce de bildirdiğini açıkladı…
00:08 TRT ortak yapımı sessiz fedakarlığın gölgesinde bir kadın hikayesi: “Kanto”filmi, 6 Şubat’ta beyazperdede
00:07 Yeşilay Şile Şube Başkanı Şengül: Bağımlılıkla Mücadelede Toplumsal Sorumluluk Şart…
00:07 Bakan Fidan: ABD ve İran’ı müzakere masasına çağırıyoruz
00:06 Bakan Vedat Işıkhan, AK Parti Ordu İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda konuştu…
00:06 “Ankara 28 yıldır plansız, ranta dayalı büyüyor!”
00:05 İletişim Başkanı Duran: “Ülkemizi geleceğe taşımaya kararlılıkla devam edeceğiz”
00:05 Basın İlan Kurumu ile Kredi Garanti Fonu arasında iş birliği protokolü imzalandı…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Sol Parti Ülkücü Hareket’in yasaklanmasını istedi

Sol Parti Ülkücü Hareket’in yasaklanmasını istedi
24.09.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Sol Parti, Almanya’da Meclis bünyesinde hazırlanan bilirkişi raporuna atfen Ülkücü Hareket’in “anayasaya aykırı hareket ettiği” gerekçesiyle örgütün yasaklanmasını talep etti. 

(TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı Avrupa Temsilcisi Tuba Nur TÜRKELİ’nin (DW)’ye dayandırdığı haberine göre, Almanya’da Federal Meclis’in Bilimsel Hizmet birimi tarafından Ülkücü Hareket ile hazırlanan bilirkişi raporunun ardından Sol Parti,Ülkücü Hareket’in yasaklanması talebini bir kez daha dile getirdi. Tagesspiegel gazetesinin ilgili haberinde, raporda Ülkücü Hareket’in “anayasaya aykırı hedefleri kavgacı ve saldırgan bir biçimde hayata geçirmek istemesi” durumunda yasaklanmasının gündeme gelebileceğine işaret ediliyor.

Bu itham, doğruluğu hukuken onaylandığı takdirde Almanya’da bir örgütün kapatılması için yeterli sayılıyor.

10 Eylül’de sunulan bilirkişi raporunda ayrıca herhangi bir örgütün yasaklanmasına sebep olan nedenler sayılırken ilgili yasada yer alan, “Bir derneğin amacı ya da faaliyetleri halklar arası diyaloğa ağır, ciddi ve kalıcı bir biçimde zarar vermek” maddesine de atıfta bulunuldu.

Sol Parti: Hükümet başını kuma gömmekten vazgeçsin

Sol Parti’nin Federal Meclis milletvekillerinden Helin Evrim Sommer, Ülkücü Hareket’in atıfta bulunulan maddedeki suçları işlediğini dile getirerek daha önce aynı madde üzerinden yasaklanan İslamcı derneklere dikkat çekti.

“Federal Hükümet, Almanya’daki organize Türk aşırı sağcılığına karşı başını kuma gömme siyasetini sona erdirmelidir” diyen

Helin Evrim Sommer

Helin Evrim Sommer

Sommer, geçen yıl meclisteki tüm partilerin destek verdiği Almanya’daki Ülkücü Hareket’in yasaklanması kararını, Almanya İçişleri Bakanı Horst Seehofer’in görmezden gelemeyeceğini ifade etti.

Sommer ayrıca, “Acilen Almanya’daki Bozkurtların çatı örgütlerine yönelik bir yasaklama kararı çıkarılmalıdır” diye konuştu.

Federal hükümeti “kendi meclisinin kararlarını, Türkiye hükümetiyle olan ilişkilerine feda etme politikası” güttüğünü savunan Sommer, “Almanya’daki Ülkücülerin en önemli çatı örgütleri” olarak nitelendirdiği, Avrupa Türk İslam Kültür Birliği (ATİB) ile Avrupa Türk Kültür Dernekleri Birliği’nin (ATB) derhal yasaklanarak faaliyetlerine son verilmesini istedi.

[TÜHA Haber Ajansı, 24 Eylül 2021] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.