enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
12:02 İlahiyat Koleji Konusunu Ne Kadar Biliyoruz?
00:52 CBME Türkiye’de Pazarlamanın, E-Ticaretin ve İhracatın Yeni Yolları İle Trendler Konuşulacak!
00:50 Bundan sonra rakipler düşünsün!…
00:46 MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın’dan Papa ziyaretine eleştiri: ‘Şova dönüştürüldüğü görülmektedir’
00:43 AK Parti Kocaeli İl Başkanı Dr. Şahin Talus, Körfez İstişare Kurulu’nu Topladı…
00:43 Orban’dan Moskova ziyareti: Putin ile görüşmesi AB için ne anlama geliyor?
00:40 Meteoroloji Uzmanı Prof. Dr. Şen: Aralık ayında İstanbul’a kar bekleyenleri hayal kırıklığına uğratacak
00:32 ABD’de göçmen kararı: Yeşil kartı risk altında olan ülkeler hangileri?
00:22 Gazeteci Sasha Vakulina’nın Ukrayna haberleri..
00:09 n okuyoruz | Bültenden Herkese Merhaba!
00:09 Ukrayna’da savaş: Zelenskiy Macron ile Paris’te barış ve güvenlik gündemini görüşecek
00:03 Gazeteci Cengiz ERDİL yazdı: İklim zirvesinin ardından
00:02 Belçika direniyor, AB Ukrayna için B planını değerlendiriyor
00:59 Türkiye’de geliştirilen ve üretilen Togg, Almanya’da kullanıcılarıyla buluştu…
00:59 Erdoğan: “Gazze’de 270’i aşkın gazeteci öldürülürken meslektaşlarının haberini bile yapmadılar”
00:57 Emine Erdoğan: Filistin halkının yanında durmak insanlık vicdanının gereğidir
00:45 Bakan Göktaş: “15 yaş altına yönelik sosyal medya düzenlemesi yakında hayata geçirilecek”
00:39 Aralık ayında hava nasıl olacak?
00:34 Bakan Fidan’dan 29 Kasım Filistin Halkıyla Uluslararası Dayanışma Günü paylaşımı
00:24 Türkiye’nin dijital haritaları vatandaşların erişimine açıldı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Sol Parti Ülkücü Hareket’in yasaklanmasını istedi

Sol Parti Ülkücü Hareket’in yasaklanmasını istedi
24.09.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Sol Parti, Almanya’da Meclis bünyesinde hazırlanan bilirkişi raporuna atfen Ülkücü Hareket’in “anayasaya aykırı hareket ettiği” gerekçesiyle örgütün yasaklanmasını talep etti. 

(TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı Avrupa Temsilcisi Tuba Nur TÜRKELİ’nin (DW)’ye dayandırdığı haberine göre, Almanya’da Federal Meclis’in Bilimsel Hizmet birimi tarafından Ülkücü Hareket ile hazırlanan bilirkişi raporunun ardından Sol Parti,Ülkücü Hareket’in yasaklanması talebini bir kez daha dile getirdi. Tagesspiegel gazetesinin ilgili haberinde, raporda Ülkücü Hareket’in “anayasaya aykırı hedefleri kavgacı ve saldırgan bir biçimde hayata geçirmek istemesi” durumunda yasaklanmasının gündeme gelebileceğine işaret ediliyor.

Bu itham, doğruluğu hukuken onaylandığı takdirde Almanya’da bir örgütün kapatılması için yeterli sayılıyor.

10 Eylül’de sunulan bilirkişi raporunda ayrıca herhangi bir örgütün yasaklanmasına sebep olan nedenler sayılırken ilgili yasada yer alan, “Bir derneğin amacı ya da faaliyetleri halklar arası diyaloğa ağır, ciddi ve kalıcı bir biçimde zarar vermek” maddesine de atıfta bulunuldu.

Sol Parti: Hükümet başını kuma gömmekten vazgeçsin

Sol Parti’nin Federal Meclis milletvekillerinden Helin Evrim Sommer, Ülkücü Hareket’in atıfta bulunulan maddedeki suçları işlediğini dile getirerek daha önce aynı madde üzerinden yasaklanan İslamcı derneklere dikkat çekti.

“Federal Hükümet, Almanya’daki organize Türk aşırı sağcılığına karşı başını kuma gömme siyasetini sona erdirmelidir” diyen

Helin Evrim Sommer

Helin Evrim Sommer

Sommer, geçen yıl meclisteki tüm partilerin destek verdiği Almanya’daki Ülkücü Hareket’in yasaklanması kararını, Almanya İçişleri Bakanı Horst Seehofer’in görmezden gelemeyeceğini ifade etti.

Sommer ayrıca, “Acilen Almanya’daki Bozkurtların çatı örgütlerine yönelik bir yasaklama kararı çıkarılmalıdır” diye konuştu.

Federal hükümeti “kendi meclisinin kararlarını, Türkiye hükümetiyle olan ilişkilerine feda etme politikası” güttüğünü savunan Sommer, “Almanya’daki Ülkücülerin en önemli çatı örgütleri” olarak nitelendirdiği, Avrupa Türk İslam Kültür Birliği (ATİB) ile Avrupa Türk Kültür Dernekleri Birliği’nin (ATB) derhal yasaklanarak faaliyetlerine son verilmesini istedi.

[TÜHA Haber Ajansı, 24 Eylül 2021] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.