enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:00 Bazı bölgelerde barajlar dolmuyor, Su sürekli azalıyor!
08:39 Dr. Elvin Abdurahmanlı, “Bölgedeki kalıcı barış ve Türk birliğinin caydırıcı gücü en önemli unsur”
06:51 Brüksel’den Yükselen Uyarı: Türkiyesiz Güvenlik Olmaz
00:53 Türk Dünyası’nın Kültürel Mirasını ve Küresel Etkileşimini öne çıkaracak ‘Viyana’da Türk Haftası’ bugün başlıyor…
00:36 Bakan Göktaş, 2002’de 5 bin 777 olan engelli memur sayısı 82 bin 626’ya ulaştı
00:34 Hollanda Türk Gazeteciler Birliği, 10 Ocak’ı bu kez “Anma” ruhuyla yaşattı
00:28 Küresel Gazeteciler Konseyi’nden (KGK) İstanbul ve Ankara’da 10 Ocak buluşmaları
00:24 Türkiye’de rüzgardan elektrik üretimi 3 Ocak’ta 259 bin 76 megavatsaatle günlük bazda tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı
00:19 Yüzyılın konut projesinde yeni haftanın kura takvimi
00:16 Türk Dünyası’ndan Haberler!
00:13 Milli Savunma Bakanı Güler, “Gazze Şeridi’nde İsrail için bir tehdit oluşturmuyor”
00:10 Oğuz Türklerine ait 9-10. yüzyıldan kalma Kültöbe Yazıtı keşfedildi
07:36 2026’nın merakla beklenen 20 filmi
06:19 BM Güvenlik Konseyi’nde Rusya ve Çin başta olmak üzere birçok ülkeden ABD’ye sert tepki
06:16 Bir bardak portakal suyunun şaşırtıcı faydaları
00:37 2026’da emekli aylıkları yaşam maliyetine kıyasla ne seviyede?
00:37 Türkiye’nin 2026’da dış politikada öncelikleri neler olacak?
00:26 İran’da sokağa çıkma çağrıları yapan sürgündeki Rıza Pehlevi kimdir?
00:20 Türkiye, Karadeniz’in güvenliği konusunda nasıl bir sorumluluk alacak?
00:07 Türkiye ve Avustralya COP31’i birlikte nasıl yönetecek?
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Siyasi cinayetler’ tartışması: Siyasiler bu konuda ne dedi?

Siyasi cinayetler’ tartışması: Siyasiler bu konuda ne dedi?
12.10.2021
A+
A-

TÜHA HABER / CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Mersin’de yaptığı konuşmada ‘siyasi cinayet’ kaygısının olduğunu söylemesi Türkiye’de tartışılmaya devam ediyor.

Mustafa Kemal Atatürk

CHP liderinin açıklamaları sonrası DEVA partisi lideri Babacan da Kılıçdaroğlu’nun kaygısının haklı olduğunu söyledi. Son olarak İYİ Parti’den Koray Aydın, siyasi cinayetler konusunda duyumlar aldığını belirtti.

Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi?

Kemal Kılıçdaroğlu’nun Mersin’de gazetecilerle yaptığı sohbette “Eğer iş belli grupların ellerine silah alıp belli kişileri öldürme yoluna gitmezlerse bir gerilim olmaz. Umarım öyle bir tablo da Türkiye’de yaşanmaz. Siyasi cinayetler… Böyle kaygılarım var.” dediği aktarıldı.

Gazetecilerin aktardığına göre Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

“Erdoğan gerilimi doruk noktasına çıkarıp seçime gitmek ister. Bu gerilimden olabildiğince uzak durmamız lazım. Milletvekili, il başkanlarına söylüyorum, sakin olacağız. İttifakı oluşturan diğer partiler de gerilim istemiyorlar. Eğer iş belli grupların ellerine silah alıp belli kişileri öldürme yoluna gitmezlerse bir gerilim olmaz. Umarım öyle bir tablo da Türkiye’de yaşanmaz. Siyasi cinayetler… Böyle kaygılarım var. Erdoğan “Dur bakalım daha başınıza neler gelecek” dedi. Devletin bütün güçleri elinde olan bir insan bunu söylüyorsa, çok tehlikeli bir cümle. Yani ben önümüzdeki süreçte “Durun bakalım, daha ben başınıza neler getireceğim” diyor. Açıkça tehdit ediyor.”

Kılıçdaroğlu’nun ses getiren bu sözleriyle ilgili diğer muhalefet partilerinden de açıklamalar geldi. Tele1’de Merdan Yanardağ’ın programına konuk olan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Kılıçdaroğlu’nun ‘siyasi cinayetler’ kaygısının haklı bir kaygı olduğunu söyledi:

“Çünkü son geçtiğimiz dönemde çok sayıda siyasal şiddet yaşadık. Gazetecilere saldırılar oldu, siyasi partilerin üst düzey yöneticilerine saldırılar oldu. Bu saldırılarla ilgili soruşturma safhaları ne oldu, herhangi bir cezai yaptırım uygulandı mı. Buna baktığımızda kaygı verici bir tablo var ortada. Hatta bir siyasi partinin genel başkanı yardımcısı gündüz sokak ortasında evinin önünde yaralanmaya uğrayacak şekilde, öldürmeye varacak şiddet derecesiyle yapıldı.”

“O işi yapanlar gözaltına dahi hemen hemen alınmadan, kısa bir sorgulamadan sonra serbest bırakıldı. Hatta onlardan birisi, çok yakın bir zamanda bir siyasi partinin yan kolu olan örgüt yapısının başına getirildi. Ödüllendirildi. İktidarın şu an küçük bir ortağı var. Oradaki durumu herkes görüyor. Ama asıl vahim olan sayın Cumhurbaşkanı’nın siyasi şiddet konusunda vahim kalması. Kayıtsız kalmasından da öte, sayın Akşener doğu Karadeniz’de sözlü saldırıya uğradığında ‘daha neler göreceksiniz’ dedi.”

Sözcü’den Ruhat Mengi’nin sorularını yanıtlayan İYİ Parti Teşkilat Başkanı Koray Aydın da “Bizim de aldığımız suikast duyumları var” ifadelerini kullandı:

“Siyasi suikastlar yapılacağı konusunda bizim de aldığımız duyumlar var, eğer böyle bir planlama varsa başta ülkeyi yönetenler olmak üzere ileride bunun hesabını vermek zorunda kalır ağır bir bedel öderler, çok acı sonuçlar doğurur. Bunun mümkün olmadığını düşünüyorum.”

Kanal 7’de katıldığı programda Kılıçdaroğlu’nun sözlerini değerlendiren AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş“Türkiye’de bir daha hiç kimse faili meçhul cinayetleri diriltme dönemine geri dönemeyecektir.” dedi:

“Bir daha hiçbir çete, şu ya da bu şekilde kendisini devletin yerine koymaya çalışan hiçbir grup, Türkiye’de bu anlamda siyasi çatışmaların, cinayetlerin, faili meçhullerin işlenmesine yol açamayacak. AK Parti bu anlamda milletimizin içerisinde fitne sokacak, Türkiye’de siyasi cinayetlerin önünü açacak hiçbir adıma, hiçbir teşebbüse müsaade etmez ve etmeyecek”

[TÜHA Haber Ajansı, 12 Ekim 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.