enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:36 Savaş Gölgesinde Ramazan Bayramı
08:46 Türkiye’de her yıl yaklaşık bin 500 bebek Down sendromu ile doğuyor
08:17 Turizme savaş darbesi
07:31 İzgaz’dan o iddiaya yanıt: Mühürlenen sayacı kullandığı için…
07:12 Hollanda’dan Mektup Var…Dünyanın Kahpeliği: Adalet Güçlüye Var, Zayıfa Yok!
07:10 Evlilik ve boşanma konutun kaderini değiştiriyor: Hane dönüşümü dönemi
00:58 İran koridorlarının en stratejik ismi, nükleer dosyaların mimarı Ali Laricani kimdir?
00:42 İran Neden Zayıfladı Ama Yenilmedi?
00:41 İstiklal Marşı Siyaseti: Milli Menfaat ve Muhalefet
00:41 ABD Başkanı Donald Trump yönetimi, İran’ı hedef alan saldırılarının şu ana kadar 12 milyar dolara mal olduğunu kaydetti…
00:28 Kürşad Zorlu, “Türkiye güçlü olursa Azerbaycan elbette güçlü olur”
00:10 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Bölgesel fırtınaların ortasında savrulan ülkeler tarih sahnesinde iz bırakmaz”
00:08 Made in EU Nedir?
00:06 Ömer Çelik: İHA/SİHA kabiliyetlerimizi geliştirmemiz beka meselesidir
11:01 ABD Başkanı Trump, İran saldırıları nedeniyle Çin ziyaretini erteledi
10:31 Yarın Hollanda’da yapılacak Belediye Meclisi Seçimlerinde Kime oy Vermeliyiz?
09:46 Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Çanakkale Zaferi eşsiz bir destandır”
23:06 (UHA) Uluslararası Haber Ajansı Ankara Temsilcisi Gazeteci Veysel Kavrayan’dan Vali Aktaş’a Ziyaret
22:24 ‘İmamoğlu çıkar amaçlı suç örgütü’ davasında ‘salon düzeni’ krizi
22:11 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Ankara ile Bağdat ve Şam’ın, Kudüs ile Gazze’nin kaderi aynı ortak paydada birleşmektedir”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Sırbistan, Arnavut ve Hırvat taraftarların davranışlarını gerekçe göstererek EURO 2024’ten çekilme tehdidinde bulundu

Sırbistan, Arnavut ve Hırvat taraftarların davranışlarını gerekçe göstererek EURO 2024’ten çekilme tehdidinde bulundu
23.06.2024
A+
A-

Sırbistan, bazı Arnavut ve Hırvat taraftarların “çirkin ve siyasi” içerikli bulduğu harita ve sloganları içeren pankartlar açması nedeniyle UEFA’ya yaptırım çağrısında bulunarak, EURO 2024’ten çekilmekle tehdit etti.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

Spor Servisi’nden Gazeteci Mustafa SALMAN’ın EuroNews’e dayandırdığı haberinde, Sırp futbol yetkilileri, Çarşamba günü Almanya’nın Hamburg kentinde oynanan Arnavutluk-Hırvatistan maçı sırasında bazı Arnavut ve Hırvat taraftarların attığı sloganlar ve açtığı pankartlar nedeniyle EURO 2024’ten çekilmekle tehdit etti.

Çarşamba günü oynanan maç berabere bitmişti.

Sırbistan ikinci grup maçına Perşembe günü öğleden sonra Münih’te Slovenya karşısında çıkacak.

Sırbistan Futbol Federasyonu genel sekreteri Jovan Surbatovic yaptığı açıklamada, “Yaşananlar skandaldır ve UEFA’dan müsabakaya devam etmeme pahasına da olsa yaptırım isteyeceğiz,” dedi.

“UEFA’dan her iki takımın federasyonlarını cezalandırmasını talep edeceğiz. Buna katılmak istemiyoruz ancak UEFA onları cezalandırmazsa, nasıl devam edeceğimizi düşüneceğiz,” diye ekledi.

Sırbistan’ın turnuvadan erken çekilmesinin sonuçlarının ne olacağı şu an için belli değil. UEFA’dan ise henüz bir yanıt gelmedi.

Kısasa kısas

Hırvat ve Arnavut taraftarların Sırplara, Sırpların da Hırvatlara yönelik düşmanlığı 1990’larda Balkanlar’da yaşanan savaşlara dayanıyor.

Sırp taraftarlar, Hırvatlar ve Arnavutlar aleyhine yaptıkları tezahüratların yanı sıra ırkçı tezahüratları ve eski Yugoslavya’nın kanlı bir şekilde parçalanması sırasında on binlerce kişinin ölümünden sorumlu olan hüküm giymiş savaş suçlularına verdikleri sesli destekle de tanınıyor.

UEFA, Arnavutluk ve Sırbistan federasyonlarına ilk grup maçlarından sonra taraftarların milliyetçi haritalar içeren pankartlar açması veya “bir spor etkinliğine uygun olmayan kışkırtıcı mesajlar iletmesi” nedeniyle 10.000’er euro para cezası vermişti.

Her federasyon kendi taraftarlarının davranışlarından sorumludur. Sırbistan’ın UEFA’dan aldığı ceza “sahaya yabancı cisim atma” nedeniyle 14,500 euroya yükselirken, Arnavutluk saha işgali ve “havai fişek patlatma” nedeniyle toplam 37,375 euro ödemek zorunda kaldı.

Croatian supporters in Hamburg light a flare as they cheer during a Group B match between Croatia and Albania at the Euro 2024 football tournament, 19 June 2024
Croatian supporters in Hamburg light a flare as they cheer during a Group B match between Croatia and Albania at the Euro 2024 football tournament, 19 June 2024AP Photo/Ebrahim Noroozi

Bir grup Arnavut taraftar, ülkelerinin sınırlarını komşu ülkelerin topraklarına kadar genişlettiğini gösteren bir harita ve bir pankartla maça geldi. Sırpları rahatsız eden bu harita, Cumartesi günü Dortmund’da takımın İtalya’ya 2-1 yenildiği maçta sergilendi.

Bu arada, Sırbistan taraftarlarının Gelsenkirchen’de İngiltere’ye karşı alınan 1-0’lık mağlubiyette açtığı pankartta, 2008 yılında bağımsızlığını ilan eden Kosova toprakları ve “Teslim Olmak Yok” sloganı yer alıyordu.

UEFA ayrıca, karşılaşma sırasında bazı Sırp taraftarların İngiliz oyunculara yönelik ırkçı tezahüratlar yaptığı iddiaları üzerine soruşturma başlattı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.