enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:19 Böcek ailesinin Adli Tıp Kurumu ön raporu TRT Haber’de
00:57 Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, “Müze ve ören yerlerini yaklaşık 29 milyon 700 bin kişi ziyaret etti”
00:56 Beyaz Saray’ın Gazze Barış Planının Akıbeti Belirsiz
00:50 Bu hafta boyunca yurt genelinde hava yağışsız ve kurak olacak.
00:49 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kökü dışarıda ideolojik yaklaşımları reddediyoruz”
00:39 Bursa’da bir ay süren su kesintilerinin ardından, Büyükşehir Belediyesi su ücretinde yüzde 30 artışa gitti…
00:37 Bakan Göktaş, Engelli Hakları İzleme ve Değerlendirme Kurulu Toplantısı’nda konuştu
00:33 MHP Genel Başkanı Bahçeli: Gerekirse İmralı’ya kendim giderim
00:30 Macaristan Fahri Konsolosu Şahbaz’dan Başkonsolos Keller László’ya Ziyaret
00:15 Dışişleri Bakanı Fidan, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda konuştu…
00:15 Dışişleri Bakanı Fidan, “Türkiye, Güney Kafkasya’da barışın tesis edilmesi için çaba göstermektedir”
00:10 Bakan Tunç: “Hedefimiz umudu onaran, hatayı düzelten, insan onurunu merkeze alan bir yaklaşımı hakim kılmaktır”
00:04 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Ankara’da gündeme ilişkin basın mensuplarının sorularını yanıtladı…
00:34 Doğu Karadeniz’den ocak-ekim döneminde bal ihracatı, 1 milyon 834 bin 520 dolara ulaştı.
00:32 Suriye Sahasındaki Meydan Okumalar ve Fırat’ın Doğusu
00:31 Terör örgütü PKK Irak’ın kuzeyindeki Zap bölgesinden tamamen çekildi
00:26 Türkiye genelindeki metro tünelleri, olağanüstü durumlarda 1 milyon 374 bin kişiye acil barınma imkanı sağlayacak kapasitede…
00:19 “2025 yılında 65 ilde 255 kazı alanına ulaştık”
00:19 Şara’nın Washington Ziyareti ve Türkiye’nin Rolü
00:19 Bakan Güler: Kutuların çözümü ve ilk bulgulara ulaşma süreci en az 2 ay sürer
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Sınır ötesi operasyonlarla terör kaynağı kurutuluyor

Sınır ötesi operasyonlarla terör kaynağı kurutuluyor
22.06.2022
A+
A-

ANKARA – TÜHA HABER / Irak’ın kuzeyinde MİT, PKK/KCK’ya bir darbe daha vurdu. Şimdiye kadarki en derin görev gerçekleştirildi. Sınırdan 275 kilometre uzaklıkta terör örgütü PKK’nın sözde Suriye sorumlularından Ferhat Derik kod adlı Hüseyin Şibli etkisiz hale getirildi.

Son dönemde terör örgütü PKK/YPG/KCK’nın Suriye ve Irak’ın kuzeyindeki yuvalanmaları birer birer vurularak etkisiz hale getiriliyor.

MİT destekli operasyonlarda terör örgütünün sözde yöneticilerine yakın takip uygulanıyor. SİHA ve yerli silahların da kullanıldığı operasyonlarda çok sayıda terörist etkisiz hale getirildi.

Irak’ın kuzeyinde, sınırdan 275 kilometre derinlikte terör örgütü PKK/KCK’ya ait bir araç vuruldu.

Araçta bulunan bölücü terör örgütünün sözde Suriye özerk yönetimi merkez yürütme konseyi eş başkanı Suriyeli terörist Hüseyin Şibli etkisiz hale getirildi.

Suriye’de yakalanan PKK suikastçısı kadın terörist ‘Rojda’ kod adlı Dilbirin Kaçar 7 Haziran’da Türkiye’ye getirildi.

PKK’nın sözde yöneticilerinden Mehmet Doğan ise 2 Haziran’da Irak’ın kuzeyinde etkisiz hale getirildi.

PKK’nın sözde Mahmur-Kerkük-Süleymaniye saha genel sorumlusu terörist Mehmet Erdoğan da 23 Mayıs’ta Musul’da etkisiz hale getirildi.

Terörist Ekrem Üstek, 15 Mayıs’ta Suriye’nin kuzeyinde etkisiz hale getirildi. 2015 ve 2016 yıllarında Şırnak’taki çukur eylemlerinde polis ve askerlerin şehit edilmesinden aranıyordu.

Sözde üst düzey PKK/YPG’li teröristler RodinAabdulkadir ve Ranya Henan 22 Nisan’da Suriye’nin kuzeyinde etkisiz hale getirildi.

Teröristlere nokta operasyon

Türkiye’ye yönelik eylem hazırlığında olan 2 DEAŞ üyesi, 18 Nisan’da MİT’in Suriye’deki operasyonuyla yakalandı.

13 Nisan’da PKK/YPG’nin sözde sorumlusu terörist Mehmet Aydın Suriye’de etkisiz hale getirildi.

PKK’lı sözde üst düzey terörist Süleyman Orhan Suriye’nin Amude bölgesinde 17 Şubat’ta etkisiz hale getirildi.

PKK’nın sözde özel kuvvet sorumlusu terörist Sileman Şemo Yusuf, 28 Ocak’ta içinde bulunduğu araç vurularak Sincar’da etkisiz hale getirildi.

[TÜHA Haber Ajansı, 22 Haziran 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.