enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:10 Cumhurbaşkanı Erdoğan: “AK Parti Türk Dünyası Vizyon Belgesi Tanıtım Programı”nda konuştu…
00:08 Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Boraltan faciası, CHP’nin Türkiye tarihine geçmiş bir kara lekesidir”
00:07 Science dergisindeki Muhtemel ‘İstanbul’ depremine ilişkin uzmanlardan farklı açıklamalar peş peşe geldi…
00:07 Doç. Dr. Barış Semiz, “Pamukkale’nin Uşak’taki altın madeni faaliyetleriyle ilişkilendirilmesi gerçeği yansıtmıyor”
00:06 Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, “İzmir’in okullarında tuvaletlerde sabun var ama çeşmelerinde su akmıyor”
00:05 Devlet Bahçeli: Türk dili, milli varlığın korunmasına yönelik stratejik bir sorumluluktur
00:03 Trafikte düzeni bozana rekor cezalar yolda
00:03 Bakan Göktaş, Türkiye’de de nüfus yaşlandı ve doğurganlık azaldı”…
00:01 Sektörünün bölgesindeki en büyüğü SING İstanbul, artık yeni adresinde…
00:00 Bakan Fidan: “Biz inanıyoruz ki; dış müdahalelerden arınmış, istikrarlı bir Suriye, bölgemiz için büyük bir artı değer olacaktır.
09:59 Manisa, 2025’i Büyük Bir Kayıpla Bitiriyor: Ferdi Zeyrek ve Gülşah Durbay…
07:47 Su Politikaları Derneği: Ankara’nın Birim Su Maliyeti Artacak!
00:59 Gazeteci Erdem Atay: Özgür Özel İmamoğlu’nu sattı Siyasette ‘Diploma’ ve ‘Rektör Ziyareti’ tartışması
00:52 ABD NATO’dan Ayrılıyor mu?
00:48 UNICEF: Gazze’de çocuklar ve hamile kadınlar arasında yetersiz beslenme oranları arttı…
00:43 Meryem Gülbetekin’in, “Yaradan”a dair hissiyatı
00:35 Yılbaşında kar yağacak mı?
00:11 Şehzadeler Belediye Başkanı Durbay vefat etti
07:57 Dış Bakış Dergisinin “TÜRK DEVLETLERİ TEŞKİLATI” Özel Sayısı Yayında
07:17 Türkiye’de İşsizlere Yeni Bir İş Kapısı: İŞKUR – Endülüs İş Dünyası İş Birliği Umut Oldu
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Sınır ötesi operasyonlarla terör kaynağı kurutuluyor

Sınır ötesi operasyonlarla terör kaynağı kurutuluyor
22.06.2022
A+
A-

ANKARA – TÜHA HABER / Irak’ın kuzeyinde MİT, PKK/KCK’ya bir darbe daha vurdu. Şimdiye kadarki en derin görev gerçekleştirildi. Sınırdan 275 kilometre uzaklıkta terör örgütü PKK’nın sözde Suriye sorumlularından Ferhat Derik kod adlı Hüseyin Şibli etkisiz hale getirildi.

Son dönemde terör örgütü PKK/YPG/KCK’nın Suriye ve Irak’ın kuzeyindeki yuvalanmaları birer birer vurularak etkisiz hale getiriliyor.

MİT destekli operasyonlarda terör örgütünün sözde yöneticilerine yakın takip uygulanıyor. SİHA ve yerli silahların da kullanıldığı operasyonlarda çok sayıda terörist etkisiz hale getirildi.

Irak’ın kuzeyinde, sınırdan 275 kilometre derinlikte terör örgütü PKK/KCK’ya ait bir araç vuruldu.

Araçta bulunan bölücü terör örgütünün sözde Suriye özerk yönetimi merkez yürütme konseyi eş başkanı Suriyeli terörist Hüseyin Şibli etkisiz hale getirildi.

Suriye’de yakalanan PKK suikastçısı kadın terörist ‘Rojda’ kod adlı Dilbirin Kaçar 7 Haziran’da Türkiye’ye getirildi.

PKK’nın sözde yöneticilerinden Mehmet Doğan ise 2 Haziran’da Irak’ın kuzeyinde etkisiz hale getirildi.

PKK’nın sözde Mahmur-Kerkük-Süleymaniye saha genel sorumlusu terörist Mehmet Erdoğan da 23 Mayıs’ta Musul’da etkisiz hale getirildi.

Terörist Ekrem Üstek, 15 Mayıs’ta Suriye’nin kuzeyinde etkisiz hale getirildi. 2015 ve 2016 yıllarında Şırnak’taki çukur eylemlerinde polis ve askerlerin şehit edilmesinden aranıyordu.

Sözde üst düzey PKK/YPG’li teröristler RodinAabdulkadir ve Ranya Henan 22 Nisan’da Suriye’nin kuzeyinde etkisiz hale getirildi.

Teröristlere nokta operasyon

Türkiye’ye yönelik eylem hazırlığında olan 2 DEAŞ üyesi, 18 Nisan’da MİT’in Suriye’deki operasyonuyla yakalandı.

13 Nisan’da PKK/YPG’nin sözde sorumlusu terörist Mehmet Aydın Suriye’de etkisiz hale getirildi.

PKK’lı sözde üst düzey terörist Süleyman Orhan Suriye’nin Amude bölgesinde 17 Şubat’ta etkisiz hale getirildi.

PKK’nın sözde özel kuvvet sorumlusu terörist Sileman Şemo Yusuf, 28 Ocak’ta içinde bulunduğu araç vurularak Sincar’da etkisiz hale getirildi.

[TÜHA Haber Ajansı, 22 Haziran 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.