enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:13 Şubatın ilk haftası hava nasıl olacak?
00:11 İran Dışişleri Bakanı ​​​​​​​Arakçi: Ülkesinin ABD ile nükleer müzakereye hazır olduğunu daha önce de bildirdiğini açıkladı…
00:08 TRT ortak yapımı sessiz fedakarlığın gölgesinde bir kadın hikayesi: “Kanto”filmi, 6 Şubat’ta beyazperdede
00:07 Yeşilay Şile Şube Başkanı Şengül: Bağımlılıkla Mücadelede Toplumsal Sorumluluk Şart…
00:07 Bakan Fidan: ABD ve İran’ı müzakere masasına çağırıyoruz
00:06 Bakan Vedat Işıkhan, AK Parti Ordu İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda konuştu…
00:06 “Ankara 28 yıldır plansız, ranta dayalı büyüyor!”
00:05 İletişim Başkanı Duran: “Ülkemizi geleceğe taşımaya kararlılıkla devam edeceğiz”
00:05 Basın İlan Kurumu ile Kredi Garanti Fonu arasında iş birliği protokolü imzalandı…
00:03 379 FETÖ iltisaklı sosyal medya hesabına erişim engeli getirildi
00:03 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ülke hayrına yaptığımız her işin önüne takoz koymaya çalıştılar
00:02 Belçika’daki dev Audi fabrikası kapandı…
00:01 Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’dan (PFDK) haberler…
00:01 Suriye devlet televizyonu: Şam yönetimi ile terör örgütü YPG arasında, yeni bir mutabakata varıldığını duyurdu
00:00 Yargıtay Başkanlığı’nca, deprem temalı ceza ve hukuk çalıştayları İzmir’de düzenlenecek
21:24 Son dakika gelişmesi… Fatih Ürek’ten acı haber geldi: Fatih Ürek 59 yaşında hayatını kaybetti.
13:12 Küresel Gazeteciler Konseyi’nden (KGK) Londra’da diplomasi turu 
11:26 İletişim Başkanı Duran, “Bağımlılık konusunda medya kuruluşlarına, habercilere, dizi ve film yapımcılarına ciddi sorumluluklar düşüyor”
10:53 MSB kaynakları: TSK’nın Barış Pınarı’ndaki bölgelerden çekildiği yönündeki haberler doğru değil
00:55 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ata yurdumuz Orta Asya’nın refahına gerekli katkıyı yapmada kararlıyız”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

SİHA’lar terör örgütü elebaşının aracını vurdu

SİHA’lar terör örgütü elebaşının aracını vurdu
08.04.2023
A+
A-

Kimliği belirsiz SİHA’ların Irak’ın Süleymaniye kentinde terör örgütü YPG/SDG’nin elebaşı ‘Mazlum Abdi’ kod adlı terörist Ferhat Abdi Şahin’in aracını vurduğu öğrenildi. Terörist Şahin’in sağ kurtulduğu öne sürüldü.

TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı (TÜHA)’nın ‘STAR Haber’ kaynaklı haberine göre, Uluslararası haber ajansları, yerel kaynaklara dayanarak Irak’ın Süleymaniye kentindeki Süleymaniye Uluslararası Havalimanı’nda dün saat 16.18’de patlama meydana geldiğini duyurdu.

Süleymaniye Uluslararası Havalimanı Emniyet Müdürlüğü de, havalimanı tel örgülerinin yakınlarındaki patlama sonrası çıkan yangının kontrol altına alındığını, olayda can kaybı yaşanmadığını açıkladı. Yapılan açıklamada, patlamanın sebebine dair bir bilgi paylaşılmadı. Ancak Irak’ın kuzeyindeki Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nin Erbil merkezli yayın organı Rûdaw ve çok sayıda haber kanalı, meydana gelen patlamada hedefin Suriye’deki terör örgütü PKK unsurlarının sözde komutanı Mazlum Kobani olduğunu duyurdu.

Yerel medyada yer alan haberlere göre, bölgedeki kimliği belirsiz iki SİHA Mazlum Kobani’nin (Abdi) bulunduğu helikopterin yakınına yaklaştı ve ardından bir otomobilde patlama meydana geldi. Rûdaw’ın iddiasına göre, söz konusu operasyon elebaşı Mazlum Kobani’yi hedef aldı, ancak o ve beraberindeki heyet patlamadan kurtuldu. Rûdaw, Kobani’nin Rojava’ya döndüğünü yazdı.

Türkiye, birkaç gün önce “Bölgedeki PKK faaliyetleri” nedeniyle Süleymaniye Uluslararası Havalimanı’na yapılan tüm uçuşlarla ilgili Türkiye hava sahasının kapatıldığını duyurmuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.