enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
12:27 Anlaşma istemeyen kim?
00:52 Erdoğan, “Dirençli Bir Dünya-G20’nin Katkısı: Afet Riskini Azaltma, İklim Değişikliği, Adil Enerji Dönüşümü, Gıda Sistemleri” başlıklı oturuma katıldı…
00:51 Papa’nın bu Türkiye ziyareti, diplomatik bir jestten çok daha fazlasını işaret ediyor…
00:50 Sevdiğim Suriye harabeye döndü: Tarihin tekerrür etmesini engellemek istiyorum
00:38 CHP’nin İmralı heyetine üye vermesini kim engelledi?
00:30 ”Gezi”nin karanlık finansörü! Avrupa’da Soros uyanışı
00:30 Erdoğan: İsrail’in Gazze’de yol açtığı yıkım Filistin’in kalkınma çabalarını asgari 70 yıl geriye götürdü…
00:28 “Normal” Bitti: Batı’nın Çöküşü ve Trump’ın Kaosu
00:22 Adalet Bakanı Tunç: Yazı işleri müdürlerinin nakil taleplerini gerçekleştirdik
00:21 Bakan Yerlikaya, NSosyal hesabından “Yalan sizin ağzınıza yuva yapmış” başlığıyla paylaşımda bulundu…
00:08 İkinci para kulesi skandalı! Kara parayla Bodrum’da kaçak villa…
11:18 Zelenski Ankara’da: Bölgesel Dengelerde Diplomatik Arayış
09:56 Cumhurbaşkanı Erdoğan, G20 Liderler Zirvesi’ne katılmak üzere Güney Afrika Cumhuriyeti’nde…
00:59 “Futbolda bahis” iddiasına ilişkin yürütülen soruşturmda 8’i tutuklu 17 hakem hakkında (MASAK) raporu hazırlandı…
00:44 Bakan Tunç: Çocuklarımızın güvenli bir geleceğe adım atmaları hepimizin ortak amacıdır
00:42 Radikal Hakaret Siyasetinin Amacı Ne?
00:30 Ankara Gıda Kontrol Laboratuvarı’nda, yılda yaklaşık 1 milyon 800 bin gıda analizi yapılıyor.
00:20 Yerel Yönetim Reformu Yaklaşırken…
00:16 Soykırımın yükü Gazzeli kadınların omzunda
00:15 İstanbul Fatih’te bir otelde konaklayan 4 kişilik Böcek ailesinin ölümüyle ilgili, otel sahibi ve bir otel çalışanı tekrar gözaltına alındı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Selzedelere 400 milyon euroluk acil yardım

Selzedelere 400 milyon euroluk acil yardım
22.07.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Almanya’da Bakanlar Kurulu, selzedelere acil yardım için derhal ödenmek üzere 400 milyon euroluk paketi onayladı. Yeniden imar içinse milyarlarca euroluk fon oluşturulması planlanıyor. 

(TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı’nın (dpa,AFP/BK,EC)’ye dayandırdığı habere göre, Almanya’da Bakanlar Kurulu, sel felaketinden etkilenen bölgelere 400 milyon euroya varan acil yardım paketini kabul etti. Buna göre federal hükümet derhal ödenmek üzere 200 milyon euro kaynak sağlarken selden etkilenen eyaletlerin yönetimleri de 200’er milyon euroluk ödeme yapacak. Selden en çok etkilenen eyaletlerden Kuzey Ren-Vestfalya’nın (KRV) hükümeti, bugün 200 milyon euroluk yardım paketini karara bağlayacak.

Maliye Bakanı Olaf Scholz, federal hükümetin ihtiyaç halinde miktarı artırmaya hazır olduğunu belirterek “Herkese mümkün olduğunca hızlı bir şekilde yardım edebilmek için ne gerekiyorsa yapacağız” dedi. Scholz, yeniden imar konusunda ise milyarlarca euroluk kaynağa ihtiyaç olacağını söyledi.

“Vergiler bunun için ödeniyor”

İçişleri Bakanı Horst Seehofer de yardım çalışmalarında paranın sorun olmayacağını belirterek “Acil yardımlar özellikle malını mülkünü kaybedenlere destek amacını taşıyor. Yardımlarda örneğin kişinin geliri ya da serveti incelenmeyecek. İnsanlar, olağan dışı durumlarda kendilerine yardım edilmesi için vergi ödüyor” diye konuştu.

İçişleri ve maliye bakanları Horst Seehofer ve Olaf Scholz

İçişleri ve maliye bakanları Horst Seehofer ve Olaf Scholz

Derhal ödenmek üzere kararlaştırılan acil yardımlar dışında, afetten etkilenen eyaletlerdeki altyapının yenilenmesi ve yeniden imar için milyarlarca euroluk bir fon oluşturulması öngörülüyor. Fonun hacminin, hasar netleştikten sonra belirlenmesi bekleniyor. Maliye Bakanı Scholz, 2003 yılındaki sel felaketinden bu yana afet bölgesinin yeniden imarı için 6 milyar euroluk harcama yapıldığını hatırlattı.

Federal hükümetin yeniden imar fonunda da miktarın yarısını sağlayacağını belirten Scholz, “Yeniden imar milyarlarca euroya mal olacak ve yıllar sürecek. Ama eyaletlerle birlikte yükü sırtlamaya hazırız. Herkes buna güvenebilir” dedi.

İklim değişikliğine karşı fon

İçişleri Bakanı Seehofer, küresel ısınma nedeniyle aşırı hava olaylarının giderek daha kısa aralıklı ve şiddetli bir şekilde meydana geldiğine işaret ederek Bakanlar Kurulu toplantısında ayrıca iklim değişikliği kaynaklı afetlere karşı bir sigorta sistemi oluşturulmasının da görüşüldüğünü kaydetti. Bunun için federal hükümet ve eyaletlerin birlikte bir yardım fonu oluşturması planlanıyor.

Alman sigorta şirketleri son sel felaketinde 4 ila 5 milyar euroluk sigorta hasarı oluştuğunu belirtiyor.

[TÜHA Haber Ajansı, 22 Temmuz 2021] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.