enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:16 İslam aleminin üç ayları Pazar günü başlıyor…
10:52 Bakan Tunç: ‘Terörsüz Türkiye’ süreci ülkemiz için, milletimizin geleceği için çok önemli bir süreç…
08:59 İHA tehdidi: Türkiye’nin hava savunması hazır mı?
00:47 Mehmet Akif Ersoy soruşturmasındaki soru işaretleri
00:35 Şirketlerden N’Aber!
00:28 Fikret Yüksel Foundation ile Başlayan 27 Yıllık Yolculuk, Fikret Yüksel Eğitim Vakfı ile Türkiye’de Kök Salıyor
00:25 Bakan Tunç: ‘Terörsüz Türkiye’ süreci ülkemiz için, milletimizin geleceği için çok önemli bir süreç…
00:24 AK Parti’nin 60 sayfa ve 15 başlıktan oluşan raporu TBMM Başkanlığı’na teslim edildi…
00:19 Donald Trump 900 milyar dolarlık savunma bütçesini imzaladı
00:17 Almanya’da tüketici güveni sarsıldı
00:13 ASELSAN’dan NATO üyesi ülkeye 410 milyon dolarlık ihracat
00:08 Süre yıl sonu doluyor: Suriye’de Kürtlerle anlaşma olur mu?
00:02 Yunanistan’ı kuranlar, onu kendi çıkarları için kullanmak isteyen İngilizler ve Fransızlardı…
10:22 Dünyada gündemin öne çıkan haberlerinden özetler!….
10:04 Türkiye’de ve Dünyada ‘Ekonomik Görünüm’…
09:16 Gazeteci Aslı SÖZLİR’den ‘Sabah Kahvesi’ Orada N’ler oluyor?
07:09 Dünyanın korkulu rüyası: Gazap ve Hayalet sistemleri
05:01 Trump’ın Ukrayna Barış Planı ve Self-Determinasyon Üzerinde Düşündürdükleri
00:54 (TARİŞ), 2025–2026 üretim sezonu için zeytinyağı alım fiyatlarını açıkladı…
00:51 Doğu Kudüs’ten Filistinli Gazeteci Huda Fadıl NAİM, Gazze’de yaşananları haber yaptı…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Selçuk Bayraktar: Tam bağımsız bir Türkiye için Milli Teknoloji Hamlesi

Selçuk Bayraktar: Tam bağımsız bir Türkiye için Milli Teknoloji Hamlesi
22.07.2024
A+
A-

Selçuk Bayraktar yazılım sisteminde yaşanan küresel sıkıntı ile ilgili paylaşım yaptı. “Refahı tüm dünyaya yayması umulan yüksek teknoloji ve inovasyon, an geliyor, dünya sistemini kilitliyor” ifadelerini kullanan Bayraktar, bu nedenle tam bağımsız bir Türkiye için Milli Teknoloji Hamlesi dediklerini ifade etti.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, yazılımı sisteminde yaşanan küresel sıkıntı ile ilgili sosyal medya hesabından paylaşım yaptı.

Tek işletim sistemi, Tek arama motoru, Bir iki sosyal medya platformu, Birkaç alışveriş sitesi… Sadece birinin çökmesi bile dünyada bağlı olan tüm devletlerin kritik alt yapısının neredeyse çökmesine neden oluyor.

“İşte bu nedenle tam bağımsız bir Türkiye için Milli Teknoloji Hamlesi”

“Refahı tüm dünyaya yayması umulan yüksel teknoloji ve inovasyon, an geliyor, dünya sistemini kilitliyor. Yüksek teknoloji küresel düzeyde tekelleştiğinde, işte bu kadar kırılgan” ifadelerini kullanan Bayraktar, “Yaşadığımız siber fiziksel ağlarla örülü dünyada, teknolojinin her alanında bağımsızlık toplumlar için vazgeçilmez” dedi.

Selçuk Bayraktar, “İşte bu nedenle tam bağımsız bir Türkiye için Milli Teknoloji Hamlesi” vurgusunu yaptı.

Ne oldu?

Dünya genelinde yazılım sistemlerinde ciddi bir arıza yaşanıyor. İnternet ağlarındaki sorun nedeniyle birçok sektörde aksaklık meydana geldi. Televizyon kanallarında yayınlar kesildi, küresel çapta uçuşlar durduruldu. Bankacılıktan sağlık sistemine kadar pek çok alanda sorun yaşanıyor.

ABD merkezli teknoloji şirketi Microsoft’un sisteminde yaşanan arıza, birçok sektörü etkiledi.

Bankacılık, hava yolları, hastane ve yayın kuruluşları gibi kurumlarda işlemler durdu. Havayolu şirketleri biletleme operasyonlarını yürütemiyor.

Berlin Havalimanı’nda uçuşlarda aksaklıklar yaşanıyor. Edinburgh Havalimanı’nda yolcular otomatik biniş kartı tarayıcılarını kullanamıyor. ABD havayolları, United Havayolları ve Delta Havayolları’nda aksaklıklar yaşanıyor.

Alman havayolu şirketi Lufthansa “Çözüm üzerinde çalışıyoruz. Rezervasyon işlemleri sınırlı olabilir” açıklamasını yaptı.

İskandinav Havayolu Taşımacılığı Sistemi SAS da, “Gecikmeler bekliyoruz. Rezervasyon sistemini tetkileyen ‘teknik sorunlar’ var” dedi.

İngiltere’de haber kanalı Sky News bir süre yayın yapamadı.

Borsalarda yavaşlama var, hastane sistemlerinde de arıza ile karşılaşılıyor. ABD’nin bazı eyaletlerinde 911’e ulaşılamadığı duyuruldu.

Microsoft arızanın bulut sistemindeki yapılandırma değişikliğinden kaynaklandığını duyurdu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.