enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:35 Şehit düşen tıbbiyelilerin anısına tarihi siperlerde toplandılar
11:29 Kadir Gecesi bugün idrak edilecek
10:00 Türkiye–Azerbaycan Akademik Toplantısı, Nahçıvan Öğretmenler Enstitüsü’nde Gerçekleştirildi…
14:49 Savaş 110 km uzakta ama Van’da haberler “masabaşı”
14:14 SAHA İstanbul Elektrik ve Elektronik Komitesi Mart Ayı Toplantısı
13:48 Irak’ta İstikrarın Sonu mu? ABD‑İsrail’in İran’a Saldırısının Yansımaları
12:57 Dışişleri Bakanı Fidan, “Savaşın tüm bölgeye yayıldığını endişeyle müşahede ediyoruz”
22:31 Bakan Uraloğlu: Ramazan Bayramında 19, 22 ve 23 Mart tarihlerinde 6 ek yüksek hızlı tren seferi düzenlenecek
22:07 Dışişleri Bakanı Fidan, “Netanyahu hükümeti Gazze’de ateşkes ihlallerini sürdürüyor”
21:01 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Zorlu: Türkiye, bugün içeride ve dışarıda hayal edilen şeyleri başarmaya, gerçeğe dönüştürmeye devam ediyor
20:11 Devlet Bahçeli’den tarihçi ve yazar İlber Ortaylı için taziye mesajı
10:04 Yurt genelinde sıcaklıklar artıyor
09:30 “Türkiye’nin gazı kesilebilir”
19:24 Türkiye–Azerbaycan İş Birliği ve Türk Dünyası üzerine ‘Yuvarlak Masa’ toplantısı
17:09 Güvenlik kaynakları: Türkiye savaşın tarafı değildir
16:44 İlber Ortaylı hayatını kaybetti
13:12 MSB: İran’dan ateşlenen mühimmat imha edildi
13:08 CENTCOM: Irak’ta düşen ABD uçağında 4 mürettebat öldü
12:18 Bölgemiz yine savaş alanına döndü…
09:03 İstiklal Marşı 105 yaşında
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Şehit düşen tıbbiyelilerin anısına tarihi siperlerde toplandılar

Şehit düşen tıbbiyelilerin anısına tarihi siperlerde toplandılar
16.03.2026
A+
A-

* Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Senatosu ve Yönetim Kurulu, 14 Mart Tıp Bayramı kapsamında, Birinci Dünya Savaşı’nda şehit düşen 262 Osmanlı hekimi ile 346 tıp öğrencisinin hatırasını yad etmek amacıyla Çanakkale’deki tarihi siperlerde toplandı.

* İşte detayı!

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

ÇANAKKALE, 14 MART 2026 – Çanakkale Muharebeleri Sıhhiye Müzesi önünde bulunan siperlerde gerçekleştirilen anlamlı toplantıda, vatan savunmasında canlarını feda eden tıbbiyeliler için dualar okundu.

Üniversite yönetimi, Çanakkale Muharebeleri Sıhhiye Müzesi’ni ziyaret ederek savaş yıllarında cephede görev yapan hekimlerin ve tıp öğrencilerinin fedakarlıklarını anlatan tarihi belge ve hatıraları inceledi.

Şehit düşen tıbbiyelilerin anısına tarihi siperlerde toplandılar

14 Mart Tıp Bayramı vesilesiyle gerçekleştirilen Sağlık Bilimleri Üniversitesi Senato ve Yönetim Kurulu Toplantısı’na Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu da katıldı.

“14 Mart bir kahramanlık destanıdır”

Toplantıya çevrim içi katılan Bakan Memişoğlu, tüm sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutlayarak önemli mesajlar verdi. Memişoğlu, “14 Mart sadece bir Tıp Bayramı değil, esasında bir kahramanlık destanının başlangıcıdır. Tıbbiyelilerin tarih boyunca vatan ve millet için üstlendiği sorumluluğu unutmuyoruz.” dedi.

Şehit düşen tıbbiyelilerin anısına tarihi siperlerde toplandılar

765 öğrenciden 346’sı şehit düştü

Programda konuşan SBÜ Rektörü Prof. Dr. Aydın, Çanakkale’nin tıbbiyeliler için taşıdığı manevi değere dikkat çekti. Mekteb-i Tıbbiye-i Şahane’nin tarihsel mirasını bugüne taşıdıklarını belirten Aydın, şu ifadeleri kullandı;

Birinci Dünya Savaşı yıllarında Osmanlı tıbbı çok ağır kayıplar verdi. Mekteb-i Tıbbiye-i Şahane’de eğitim gören 765 tıp öğrencisinden 346’sı cephelerde şehit düştü. Aynı dönemde 200’ün üzerinde tıp doktorumuz şehitlik mertebesine ulaştı. Bizler, ecdadımızın bize bıraktığı bu ruhu yeni nesle aktarmak ve Türkiye’deki bu bilinci ilelebet yaşatmak sorumluluğundayız.

Şehit düşen tıbbiyelilerin anısına tarihi siperlerde toplandılar

“Milli mücadele ruhunu gönül coğrafyamıza taşıyoruz”

Rektör Aydın, senato toplantısının Somali, Buhara, Çobanbey ve Bosna gibi farklı coğrafyalardan üyelerin katılımıyla gerçekleştirildiğini vurgulayarak, “Mekteb-i Tıbbiye-i Şahane olarak üzerimize aldığımız milli mücadele ruhunu ve millete hizmet aşkını; hem ülke içinde hem de yurt dışındaki mazlum coğrafyalara Türk hekimleri olarak taşıma sorumluluğundayız.” şeklinde konuştu.

Toplantıda ayrıca, Çanakkale Savaşları ve Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı ile sağlık çalışanlarının bölgedeki mücadelesini araştırmak ve yaşatmak adına ortak projeler yürütme kararı alındığı açıklandı.

Şehit düşen tıbbiyelilerin anısına tarihi siperlerde toplandılar

Anma programı, siperlerde verilen şehitler için yapılan duaların ardından sona erdi. SBÜ yönetimi, tıbbiyelilerin fedakarlığını gelecek kuşaklara aktarmak için Çanakkale’deki bu etkinliklerin gelenekselleşerek sürdürüleceğini bildirdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.