enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
23:50 İzmir Büyükşehir Belediyesine yönelik “kooperatif” soruşturması kapsamında 65 şüpheli hakkında hazırlanan iddianame kabul edildi.
23:38 Bakan Fidan, Hamas heyetiyle görüştü
23:24 “Terörsüz Türkiye” hedefi doğrultusunda kurulacak komisyonun ilk toplantı tarihi belli oldu
23:15 İstanbul’da Türkiye-İtalya-Libya zirvesi
23:09 Anayasa Mahkemesi (AYM), bireysel başvuru hakkının getirildiği 23 Eylül 2012’den 30 Haziran 2025’e kadar yapılan 686 bin 484 bireysel başvurudan 573 bin 180’ini sonuçlandırdı.
22:59 TBMM Başkanı Kurtulmuş’tan Cumhurbaşkanı Erdoğan ile parti genel başkanlarına “Terörsüz Türkiye” teşekkürü
22:51 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazze’de omuz omuza şükür namazı kılacağız
07:42 Bu fotoğraftaki sen misin ? Sahte Mesajlara Dikkat: Dolandırıcılık ve Virüs Tuzağından Korunma Rehberi
07:34 Gazeteci İlhan KARAÇAY’ın Sosyal Medyada dolaşan ‘Erdoğan’ın Akıbeti’ üzerine yorumu…
07:32 Mersin’de ünlüleri gençleştiren, şifa ve güzelliğin adresi: Getat uzmanı Dr. Işıl ÖZDEMİR!
07:18 Şirketlerden N’aber!
07:06 Dünya Dönüyor!
06:54 Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) için Adana-Gaziantep Otoyol Bağlantı Yolu ve Misis Köprüsü yeniden projelendiriliyor
18:40 Nizip Ticaret Odası (NTO) Başkanı Öztürk: Coğrafi işaretli ürünler AB yolunda
18:00 POLSAM’ın “Bir Akademisyenin Ardından: Güney Ferhat Batı” adlı kitabı okuyucuyla buluştu
10:57 Rusya’da büyük deprem, ABD ve Japonya’da tsunami alarmı!
10:03 Gazeteci Aslı SÖZBİLİR’in Sabah kahvesi: Orada N’ler oluyor!
09:32 Türkiye’nin önde gelen tarım makinesi üreticilerinden Türk Traktör ve Ziraat Makineleri A.Ş, üretimi durduruyor
08:20 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan: ​​​​​​​işsizlik oranı haziran ayında bir önceki yıla göre 0,5 puan azalarak yüzde 8,6 seviyesinde gerçekleşti
07:57 Sabah Gazetesi Yazarı Mahmut Övür, son anket sonuçlarıyla ilgili dikkat çekici bir yazı kaleme aldı.
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Seçim Ertesi Türkiye…

Seçim Ertesi Türkiye…
14.05.2023
A+
A-

Türkiye’nin saygın, güvenilir SETA bağımsız, tarafsız düşünce ve yayın kuruluşu olan Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı Genel Koordinatörü Prof. Dr. Burhanettin DURAN, kaleme aldığı ‘Seçim Ertesi Türkiye…‘ başlıklı yazısında, artık kıyasıya seçim rekabetinin getirdiği gerilimlerin, polemiklerin, anketlerin ve hatta tahminlerin bir kenara bırakarak sandığa gitme zamanı olduğunu yazdı.

Burhanettin Duran | Yazar | Kriter Dergi

Prof. Dr. Burhanettin DURAN

Seçime sadece bir gün (13  Mayıs 2023) kaldı.

Artık kıyasıya seçim rekabetinin getirdiği gerilimleri, polemikleri, anketleri ve hatta tahminleri bir kenara bırakarak sandığa gitme zamanı.

Yarın, milli irade sandıkta tecelli edecek ve Türk demokrasisi çok kritik bir eşiği aşarak yoluna devam edecek.

14 Mayıs gecesi ve ertesi sabah Meclis dağılımı ve 3 cumhurbaşkanı adayının aldığı oylar belli olacak.

Beklentim Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın birinci turda kazanmasıdır.

Seçim ikinci tura kalırsa Ramazan Bayramı sonrası üç haftada yaşadığımız yoğun kampanyaya benzer bir dönemi daha önümüzdeki iki haftada yaşayacağız.

Meclis dağılımının yapısının getireceği siyasi ortama ve milliyetçi seçmenin iki adaydan kimi tercih edeceğine göre cumhurbaşkanı seçimi sonuçlanacak.

Yani demokrasi kazanacak…

Güzel ülkemiz Türkiye kazanacak…

14 Mayıs seçim süreci aslında en az iki yıllık bir maraton şeklinde gerçekleşti.

Bu süreçte tartışılmadık konu neredeyse bırakmadık. Muhalefet adaylarının kimler olacağını, 6’lı masayı aylarca konuştuk.

Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına girerken kimlik konularından ekonomik vaatlere, uluslararası sistemdeki yerimizden beka meselesine kadar her şeyi değerlendirdik.

Birkaç cümle ile 14 Mayıs seçimlerini önceki seçimlerden ayrıştıran hususları hatırlatmak isterim.

Hiçbir demokraside olmayacak şekilde iki terör örgütünün (PKK ve FETÖ) açıktan bir adayı desteklemesine ve muhalefetin buna sessiz kalmasına şahit olduk.

Batı medyası son haftalarda Erdoğan karşıtı kampanyaya “seçimlerimize müdahale” kıvamında eklenerek muhalefet yanında yer aldı.

İnce’nin kaset şantajıyla adaylıktan çekilmek zorunda kalması ile seçim gününe geldik çattık.

Elbette milletimiz seçim sürecinde yaşanan anormallikleri sandıktaki tercihini oluştururken hesaba katacaktır.

Türkiye’yi küresel ve bölgesel belirsizliklerin arttığı bir dönemde tecrübeli, emin ellere teslim edecektir.

Bir hususun altını ısrarla çizmek isterim.

Türkiye, iç siyasi gerilimleri yüksek olsa da yerleşik bir demokrasidir ve 15 Mayıs sabahında da öyle kalacaktır.

Batı medyasında Türkiye’deki seçimlerin ertesine dair anlatılan karanlık senaryoların hepsini ülkemizden uzak tutmak tüm siyaset kurumunun sorumluluğudur.

2023 yılının dünyanın en önemli seçimi olmasına ve sonucunun birçok uluslararası dengeyi etkilemesine “evet” diyebiliriz.

Ancak her türlü antidemokratik ve kaotik beklentileri reddetmek demokratik görevimizdir.

Seçim gecesi sandıktan çıkan milli iradeye saygı göstermek ve gereğini yapmak siyasetçiden seçmene kadar hepimizin vatandaşlık vazifesidir.

Bu ülkenin huzuruna, güvenliğine, barışına ve demokrasisine sıkıntı veren her türlü girişim ve çaba milletimiz tarafından en sert şekilde cezalandırılır.

Seçim akşamı ve ertesinde olası sosyal medya, yabancı istihbarat operasyonlarını ve her çeşit provokasyonu etkisiz kılacak şey işte bu demokratik bilinç olacaktır.

Cumhurbaşkanlığını kim kazanırsa kazansın çok canlı bir Meclis profili ortaya çıkacak.

14’ten az olmayan siyasi parti temsil edilirken farklı ideolojilere mensup isimler vekil seçilecek.

Siyaset yine o çok tempolu ve tartışmalı gündemi ile akmaya devam edecek.

Biz de tüm farklılıklarımızla birlikte gündelik hayatın meşgalelerine dalarak seçim döneminin siyasallaşmasından bir miktar arınacağız.

Önümüzdeki beş yılın ülkemizi daha ileri taşıyacak gelişmelere sahne olması ümidiyle milletimize hayırlı seçimler dilerim.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.