enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:13 Şubatın ilk haftası hava nasıl olacak?
00:11 İran Dışişleri Bakanı ​​​​​​​Arakçi: Ülkesinin ABD ile nükleer müzakereye hazır olduğunu daha önce de bildirdiğini açıkladı…
00:08 TRT ortak yapımı sessiz fedakarlığın gölgesinde bir kadın hikayesi: “Kanto”filmi, 6 Şubat’ta beyazperdede
00:07 Yeşilay Şile Şube Başkanı Şengül: Bağımlılıkla Mücadelede Toplumsal Sorumluluk Şart…
00:07 Bakan Fidan: ABD ve İran’ı müzakere masasına çağırıyoruz
00:06 Bakan Vedat Işıkhan, AK Parti Ordu İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda konuştu…
00:06 “Ankara 28 yıldır plansız, ranta dayalı büyüyor!”
00:05 İletişim Başkanı Duran: “Ülkemizi geleceğe taşımaya kararlılıkla devam edeceğiz”
00:05 Basın İlan Kurumu ile Kredi Garanti Fonu arasında iş birliği protokolü imzalandı…
00:03 379 FETÖ iltisaklı sosyal medya hesabına erişim engeli getirildi
00:03 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ülke hayrına yaptığımız her işin önüne takoz koymaya çalıştılar
00:02 Belçika’daki dev Audi fabrikası kapandı…
00:01 Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’dan (PFDK) haberler…
00:01 Suriye devlet televizyonu: Şam yönetimi ile terör örgütü YPG arasında, yeni bir mutabakata varıldığını duyurdu
00:00 Yargıtay Başkanlığı’nca, deprem temalı ceza ve hukuk çalıştayları İzmir’de düzenlenecek
21:24 Son dakika gelişmesi… Fatih Ürek’ten acı haber geldi: Fatih Ürek 59 yaşında hayatını kaybetti.
13:12 Küresel Gazeteciler Konseyi’nden (KGK) Londra’da diplomasi turu 
11:26 İletişim Başkanı Duran, “Bağımlılık konusunda medya kuruluşlarına, habercilere, dizi ve film yapımcılarına ciddi sorumluluklar düşüyor”
10:53 MSB kaynakları: TSK’nın Barış Pınarı’ndaki bölgelerden çekildiği yönündeki haberler doğru değil
00:55 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ata yurdumuz Orta Asya’nın refahına gerekli katkıyı yapmada kararlıyız”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, “Bizim önceliğimiz sanayinin, ticaretin ve istihdamın yeniden canlandırılarak ayağa kaldırılması”

Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, “Bizim önceliğimiz sanayinin, ticaretin ve istihdamın yeniden canlandırılarak ayağa kaldırılması”
04.04.2023
A+
A-

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Türkiye’yi derinden sarsan deprem felaketinin etkilediği coğrafyanın tarihiyle, kültürüyle, tarımıyla, sanayisiyle çok önemli değer yaratan bir bölge olduğunu açıkladı.

Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı (TÜHA)’ya yaptığı açıklamada, “Aklımız, fikrimiz, elimizdeki paylaşma niyetimiz en çok bu bölgedeki insanımızla. Bölgedeki üretimin devamlılığını düşünerek sürece katkı vermeliyiz. Dayanışmanın gücüyle yaraları hep birlikte saracağız. Gün birlik olma günü. Yapacak daha çok işimiz var. Allah hepimizin yardımcısı olsun” dedi.  

 Salih Zeki Murzioğlu, 6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli ardı ardına meydana gelen ve 11 ilimizi etkileyen asrın deprem felaketinde TOBB nezdinde yürütülen çalışmalar hakkında da açıklamalarda bulunarak, “Aklımız fikrimiz orada” Deprem felaketinin yaşandığı bölgenin önemine değindi.

Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu'ndan 19 Mayıs  kutlama mesajı - SAMSUN HABER - Samsun Hedef Halk Gazetesi İnternet Haber  Sitesi

Murzioğlu, “Bizler 6 Şubat Pazartesi sabahı çok büyük bir afete uyandık. Haberi aldığımız ilk andan itibaren, bizi biz yapan en kıymetli duyguya sığındık, dayanışma adına elimizden ne geliyorsa ortaya koyduk. Şüphesiz maneviyatımızın en yüksek seviyede olduğu bu ayda da aklımız, fikrimiz elimizdeki paylaşma niyetimiz en çok bu bölgedeki insanımızla. 11 il, yaklaşık 100 bin kilometre alan. 13,5 milyon insanın yaşadığı bu bölge kadim medeniyetlerin izinde binlerce yıllık tarihe, bilgiye sahip. Tarihiyle, kültürüyle, tarımıyla, sanayisiyle çok önemli değer yaratan bir bölge. Maraş, ülkemizin en büyük iplik ve kumaş üreticilerinin yer aldığı ilimiz” olduğuna dikkat çekti.

“İnsanlığın ilk yerleşim yerlerinden biri olan Hatay ülkemiz yaş sebze meyve ihracatının yüzde 21,7’sinin gerçekleştiği şehrimiz” olduğunu ifade eden  Salih Zeki Murzioğlu, şunları söyledi:

“Adıyaman tekstil özellikle giyim sanayiinde önemli bir konumda. Uluslararası coğrafi işaretli ürün olan Malatya kayısının yetiştiği Malatya tek başına dünya yaş kayısı üretiminde yüzde 11, dünya kuru kayısı üretiminde ise yaklaşık yüzde 70’lik bir paya sahip. Bölgenin hayvancılık konusundaki kıymeti malumunuz. Ülkemizin toplam ihracatının yüzde 10’unu bu bölge teşkil ediyor. Kültürel varlıkları sahip olduğu tarihi atmosferi ve şüphesiz mutfağıyla turizmde de önemli katma değer üreten bir bölge. Sahip olunan tüm bu argümanlar bağlamında buradaki üretimin devamlılığını düşünerek sürece katkı vermeliyiz. Bu anlatımımı lütfen sadece ekonomiyle ilişkilendirerek düşünmeyin. İnsanlık tarihinden itibaren burada nesiller boyu aktarılan bir bilgi var. Bunun aktarımın devamlılığını sağlamak gelecek nesiller adına sorumluluğumuz. Çünkü ülkemizi herşeye rağmen güçlü kılan nüanslar bu bilginin içinde. Dolayısıyla bu bölgenin, en çok bu bölge insanına ihtiyacı var. Dayanışmanın gücüyle yaraları hep birlikte saracağız. Gün birlik olma günü” .

DEPREM BÖLGESİNDE SANAYİNİN HASAR DURUMU

Başkan Murzioğlu, “Anadolu’da bir deyiş var. Kaybı olana, ‘başın sağalsın’ deriz. Buradaki mana; ‘yaran iyileşsin’ demek. Bu topraklar ve bu bölge insanı birlikte sağalacak, iyileşecek. Çünkü bu iyileşme birlikte mümkün ve kalıcı. Bizler de elimizden gelen desteği vereceğiz. Bizim önceliğimiz sanayinin, ticaretin ve istihdamın yeniden canlandırılarak ayağa kaldırılması olmalıdır. Çatı kuruluşumuz TOBB, bu bağlamda birtakım girişimlerde bulundu. E-ticaret platformlarından deprem bölgesindeki firmalardan tüketiciye ulaştırabileceği ürünler için komisyon almamasını ve bölgede internet üzerinden yapılacak satışların, kargo masraflarının düşürülmesine yönelik kargo şirketleri nezdinde önemli adımlar atıldı. Bizler de nihai tüketimde bu tercihlerimizi bu firmalara yönelterek pozitif ayrımcılık yapacağız. İkinci olarak tobbdeprem.globalpiyasa.com sayfası uygulamaya geçirildi. Bu uygulamayla işletmelerimizi hammadde ve ara malı ihtiyaçlarını TOBB Sanayi Veritabanı aracılığı ile deprem bölgesinden karşılamaya davet ediyoruz” dedi.

Ulusal çapta faaliyet gösteren gıda perakendecilerinin tarım ve gıda ürünleri ile hammadde alımlarını deprem bölgesindeki üreticilerden yapmasını teşvik etmek adına girişimlerde bulunduklarını hatırlatan  Salih Zeki Murzioğlu, İstihdamın ve ekonomik aktivitenin yeniden canlandırılması, hasar gören üretim tesislerinin tekrar faaliyete başlayabilmesi için TOBB liderliğinde Oda ve Borsalar vasıtasıyla teknik destek seferberliğinin planlama çalışmalarının da başlatıldığının altını çizdi.

Sigorta Primi ve Vergi Ödemelerinde Destek Kanunu | CottGroup

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Murzioğlu (STSO), Deprem bölgesindeki istihdamın toparlanması amacıyla 2023 yılı boyunca çalışanlardan kesilen gelir vergisi ve sigorta priminin çalışanlara iade edilmesinin faydalı olacağının değerlendirildiğini belirterek, böylece söz konusu kesintilerin çalışanlara ilave gelir olarak yansıtılmasının sağlanmış olacağına dikkat çekti.

Ayrıca, kalıcı konut seferberliğine destek sağlanmasına ilişkin TOBB tarafından bakanlıkla görüşmelerin devam ettiğini dile getiren Başkanı Murzioğlu, “Biz de Oda olarak bu çalışmalara azami ölçüde katkı sağlamak adına maliyet getirecek tüm çalışmalarımızı, etkinliklerimizi asgari gider oluşturmak çerçevesinde değerlendiriyor hatta gerekirse vazgeçiyoruz. Çünkü uzun vadede desteğe ihtiyaç var. Sürdürülebilir çözümler üretmeli, süreci akılcı bir şekilde yönetmeliyiz. Dayanışmanın gücüyle yaraları hep birlikte saracağız. Gün birlik olma günü. Yapacak daha çok işimiz var. Allah hepimizin yardımcısı olsun. Milletimize bir daha böyle büyük felaketler göstermesin. Bu mübarek günlerin yüzü suyu hürmetine buradaki iyileşme için yapacağımız her türlü girişimimize kolaylık versin” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.